Отчаяна съм, не мога да увелича кърмата си!!!!

• 3 661
  • 23
  •   1
Отговори
# 15
Здравей мило момиче  Hug
Докато четях се върнах в първите дни на моята пораснала вече дъщеричка Дарина. И аз като теб исках на всяка цена да я кърмя само, и всяка добавка ме караше да се чувствам като че ли я тровя. След доста трудности обаче успяхме и  финиширахме с кърменето на 1г7м. ( тя приключи, аз бих продължила още ) . Момичетата са ти дали безценни съвети, а аз само ще споделя и част от моя опит .Обадих се на телефона на националната асоциация за подкрепа за кърменето. На следващата сутрин у дома дойде Ася - усмихната, спокойна и лъчезарна. Прегледа , изслуша , видя и ме успокои... Важно е в този момент ти да си спокойна и да имаш подкрепата на някой много близък, Другите не бива да те смущават и тормозят толкова. Ти си майката на мъничето, ти решаваш  Hug
В отчетната ни темичка беше споделено името на хомеопатично лекарство ricinus communis 5ch. Имаше споделени резултати,че вече имат за две бебета кърма и резултата е скоро след започване на приема.
Скрит текст:
Ако решиш да го вземаш не е  зле все пак да се консултираш с лекар, или поне познавач. Аз съм си взела една опаковка , но засега стои неотворена .
Другото, което ми помага в момента - лактогонен чай, мюсли, сурови ядки .
Успех и пиши как сте  Hug

# 16
  • където мечтите се сбъдват
Момичетата са дали страхотни съвети.Аз мога само да добавя инфо за капсули сминдух и таблетки бирена мая.При мен подействаха безотказно,особено сминдуха  Peace Първите два месеца ми се налагаше да дохранвам поради недостиг на кърма,ама истински недостиг,не такъв поради грешки или нещо друго.Правех всичко по учебник-чести кърмения на поискване,нощни такива,цедене след кърмене.Не и не.Когато включих сминдуха,всичко се оправи.Малката започна да отказва добавката.Нахранваше се само от гърда.
Успех ти желая!Не слушай недоброжелателите.И се пази,че бебето има нужда преди всичко от майка,а след това от кърма  Hug

# 17
И така, мили момичета, първо да се извиня, че чак сега пиша, но не ми оставаше време. Не мога да се похваля със завидни резултати, но имаме напредък. И в тази връзка - БЛАГОДАРЯ отново!!!
След като прочетох  препоръките Ви започнах да слагам беба на гърдите си през час, час и половин, най-много два. В повечето случаи сънлива, за да избегнем евентуално реване и тръшкане, но..... по обяд ревна, а нямаше и час след последното сукане. Не можах да я успокоя, не искаше и да суче и дадох изцедена кърма. Следобедът го изкара почти в сън и сукане, нещо което не се беше случвало напоследък. На третия ден от борбата ни всичко тръгна наопаки, а тъкмо се успокоих, че нещата се случват. Беше неспокойна, ревеше, не искаше да спи, дори и навън. Видях се в чудо и пак дадох от изцедената кърма. Вечерта беше същото положение, но не ми стигна кърмата и дадохме малко АМ. Днес сме само на кърмене, а мен все ме притеснява, че може и да е гладна, но гладното бебе спи ли спокойно? Доста често заспива малко след като е засукала, но не пуска гърдата, виждам че мърда челюстта, но не е активно сукане. Когато почне да се дърпа и да не иска да засуче, ставам, люлея я малко, попявам да се успокои и слагам да кърмя, а тя понякога заспива, после се пробужда, суче, заспива и така се е случвало да стои на гърдите ми по два часа. Не знам дали е правилно.
Най-голям проблем имам с нощното кърмене. Бебка не яде нощем и спи дълбоко. Първата нощ почти не съм мигнала, за да може да суче, но тя милата дори да захапе, стисне 2-3 пъти, заспива, млякото слиза, пълни ѝ се устичката и тя се дави. Аз се уплаших и се изцедих, но след това съм заспала и станах за кърменето в 6, малката си е свикнала и сама си се буди. Това ми е единственият проблем - не мога да я кърмя през нощта, в повечето случаи заспивам и не мога да стана. Последно суче около 12-1, след което се цедя около 2 и после се кърмим в 6, към 8 и т.н. По колко пъти на ден не мога да кажа, защото им губя бройката.... Другото което ме тревожи е, че не мога след всяко кърмене да цедя, макар и капчици, дали ще се отрази негативно?
Сега пия чай на Хип, но на гранули, ям жито, пия много вода, опитвам и сурови ядки, но ме боли стомахът от тях затова са в малки количества.
В общи линии е това. На моменти не мога да повярвам, че ще успея, уновам, но после се изправям и продължавам напред..... Дано се преборя!

# 18
  • София
Щом спи дребното и не се буди, значи е сито. Щото не знаеш какво е час мляскане на сухо и 15 мин. истерия, преди да си получи манджата.
Остави цеденето, щом я слагаш честичко. Не се мъчи за последната капка, все още си напрегната....успокой се!

# 19
Това , че плаче не винаги означава, че е гладна. Дали й стига кърмата може да прецениш по изхожданията, ако пълни памперса значи всичко е наред. Просто има по-неспокойни бебета и твоето е едно от тях /както беше и моето  Simple Smile /. Успех и дано скоро се успокоят нещата.

# 20
Здравейте,мили момичета!

Аз имам същия проблем с кърмата,за жалост при мен нещата са още по-зле.Вече едвам събирам по 30мл. от двете гърди,максимум до 50мл.В интерес на истината от както съм родила пред 29 дена,никога не съм имала препълнени гърди.Бебчо е недоносен,4 дена бяхме разделени и като си прибрахме дори не беше сукал и веднъж.Започнахме всичко от начало,но наваксване нямаше.
А сега ето го и крайният резултат,крайно недостатъчно кърма и необходимост от дохранване.
Ще очаквам и аз вашите съвети.Искам да ви попитам и дали има смисъл да звъня на ЛЛЛ,като причината е изцяло в мен и могат ли те да ми помогнат да увелича кърмата?
Благодаря предварително!

# 21
Ехе, ти имаш по 30 мл - 50 мл от двете гърди на изцеждане и се отчайваш! Ама недей така! Докато не станат 30 мл за цял ден, няма да се отказваш!
Препълването на гърдите не винаги го има, и не е необходимо. Не ми стана ясно дали детето суче от гърдата, или само цедиш. А колко често бебето се храни? Ако суче и не отказва гърда,  поставяй го по-често, а допълнително можеш да се изцеждаш с помпата или на ръка дори на празни обороти, за да стимулираш млякото. Ако само цедиш, тогава е добре да се поработи и върху връщането на бебето на гърдата, защото то е по-добрата помпа.
Всеки милилитър мляко е важен и ти в момента даваш на бебето си безценна храна. Не се отчайвай - дори да се наложи да даваш временно някакво количество добавка, ползите от кърменето си остават.

# 22
  • София
Цедене с цел стимулиране е добре да се прави не веднага след кърмене, а около 20-тина минути, дори може и повече след това, за да може да се получи нова стимулация и пак да слезе кърма. Добре е поне няколко дни да се прави такова цедене след всяко кърмене. Сминдухът е много ефективен, но на капсули е на доста висока цена, ето това е един много ефективен (поне беше за мен) и евтин чай:
Скрит текст:
[http://bilki.bg/bilkov-chay-za-karmachki-laktogonen-filtar-30gr.html
Не че ми е била малко кърмата, но имах такива опасения и действах за увеличаването ѝ защото първите месеци бяхме като скачени съдове и когато не беше на гърда задължително ревеше,  все още кърмя.

# 23
Здравейте и от мен. Относно капсулите сминдух- вчера си взех за първи път пих две капсули и ефектът беше " уаууу" още на следващото кърмене. Но сега се чудя по колко да пия на ден (на опаковката пише 2 капс. Макс. На ден) и по кое време. Действието му с натрупване ли е или само докато се пие? Ще съм благодарна на всички отзиви.

Общи условия

Активация на акаунт