НВ-ВМХ, част 72

• 38 514
  • 732
  •   1
Отговори
# 480
Смоук, ще стане много вкусна твоята идея, но мисля, че няма да има консистенция на сладолед, ако престои във фризера Thinking Но може просто да сложиш в хладилника - ще бъде студен крем. Аз бих направила точно така. Може и заквасена сметана вместо цедено мляко.

# 481
Смоук, ще стане много вкусна твоята идея, но мисля, че няма да има консистенция на сладолед, ако престои във фризера Thinking Но може просто да сложиш в хладилника - ще бъде студен крем. Аз бих направила точно така. Може и заквасена сметана вместо цедено мляко.

Тенкс - няма да замразявам тогава. Сметана не обичам много, много особено заквасена.
Май ще включа малко кокосови стърготини и белени бадемчета...

Ще споделя резултата, стига да не стане някой страшен бъркоч  Mr. Green

# 482
Ако имаш машина за сладолед, може и да се получи, нямам опит с тези неща. Но мисля, че номерът е от една страна да се разбърква периодично - за тази цел машината е най-добрият вариант. От друга страна мисля, че за сладоледена консистенция се слага и яйце (сурово). Та затова аз не бих рискувала да замразя - не знам какво ще излезе и дали въобще ще става за ядене после.

# 483
  • Бургас
Like_Smoke , за сладоледа е добре съставките ,които избереш да са по-плътни,за да може като се замрази да не става на лед.Продукти,които според мен са подходящи и съм срещала из рецепти са- цедено мляко,авокадо ,банан,кондензирано мляко,сметана.

# 484
Like_Smoke, това съм го правила два пъти и става вкусно: http://www.24kitchen.bg/recipe/sladoledeno-kiselo-mliako-s-mango-i-banan Не виждам защо да не стане и с горски ягоди  newsm78 Винаги можеш да промениш или да добавиш нещо. Аз лично го правих с домашно кисело мляко, не с цедено и с един банан и едно манго. Просто за проба.

# 485
  • Бургас
разбра се ,че става с всичко,идеята е,че колкото по-малко водно съдържание има в продуктите толкова по-вкусно става след замразяване  Heart Eyes

# 486
  bouquet

Много сте мили всички, благодаря  Heart Eyes
Утре ще забъркам сместта, ще кажа едно абра-кадабра за всеки случай и каквото стане  Mr. Green
Ако аз не го ям, приятелят ми ще се погрижи. И кучето също  Laughing

# 487
квасена сметана става на кристалчета при замразяване

но може да се смеси с миксирани замразени плодове и става пак като сладолед

иначе аз замразявам само бита течна сметана и то на малки формички, иначе става много плътна
ако се пуска с машина за сладолед, се консумира веднага
ако сепрехвърля после във фризер, трябва да е на малки порции

# 488
идвам на отчет, понеже назад четох, че споделяте кой колко е свалил и за колко време.

След 10 дни правя три месеца на режима. Свалила съм общо 3 килограма, което е положителна тенденция. Но все ми се струва, че става много бавно и мъчно.  Confused Мислих, че не свалям заради млечните и ядките, но като ги редуцирах и преминах основно на яйца, не постигнах никакъв положителен резултат, само дежурния проблем с нередовния стомах. Така че вкарвам мляко, сирене и кашкавал отново в менюто. 
Всичкото сладко, което съм изяла, съм го отчела и тук. За целия период от 80 дни ми се събира по-малко от 150 грама изкушения - шоколадови бонбони от черен шоколад или парченце черен шоколад - винаги вечер и по съвсем малко.
Картофи, ориз, фасул, грах, брашно, овес, не съм опитвала дори. Салатите ми са зеле - прясно или кисело, маруля, краставици. Дори моркови избягвам. Дневните калории са около 1600. Въртя вело-то нередовно, когато се сетя, така че не разчитам на него.
Смятам, че съм стриктна.
 Според вас добре ли се движа? Малко се нервирам на себе си.., че все едно съм очаквала чудеса.  Confused

# 489
  • София
Моли, а на обиколки как са нещата? Защото мисля, че на обиколки ще имаш страхотен резултат, предвид това, че 3 кг не са никак малко, ако два от тях са мазнини, примерно.
Аз до момента съм свалила около 4 кг, за почти година, като става изключително бавно и неусетно, а и много пъти качвах доста (дали вода, мазнини или и двете). Кантара ми постоянно е нагоре- надолу, но вече не му обръщам внимание, защото виждам, че топенето на мазнини е в действие и тенденцията е към намаляването им. Така че, загледай се в мазнините си, вземи си мерки с метърче (аз не съм го направила и сега ме е яд) и следи това.

Все пак 3 кг за три месеца е супер резултат, като се има предвид, че топим мазнина  Heart Eyes а не просто отслабваме на кг. Peace

# 490
Моли, искрено те поздравявам за стриктността.  Hug

# 491
Hug

Случаят ми е малко по-различен от твоя обаче. Аз стартирах от 76(при височина 170 см. ). Вчера кантарът беше на 73. А в самото начало до преди месец бях по-стриктна в тренировките, което също е дало отражение.
 Grinning

Аз не се отказвам де. Съвсем положителният ефект е, че почти не чувствам глад.. а преди си бях вечно гладна.

# 492
Моли, при мен свалянето на килограмите вървеше неравномерно, но ако се сметне средно аритметично, със сигурност е било не повече от килограм на месец (но целият процес продължи над 2 години). Знам, че всички искат бързи резултати, а и определено при много хора се получава и по-бързо. При мен със сигурност щеше също да стане по-бързо, ако от самото начало бях спазвала по-стриктен вариант на режима. Но от една страна сме различни, с различна история и особености, така че при всеки е различно. А от друга страна смятам, че човек трябва да намери златната среда за себе си (хем да спазваш режим, хем да не ти тежи прекалено много) и да се чувства добре, а не да се насилва. И също трябва да позволим на тялото си да даде приоритет на задачите, които са най-важни за него - намаляването на теглото може да не е най-важната задача за твоето тяло точно в момента. Щом имаш успех - и с килограмите, и с овладяването на глада, не се отчайвай, ще има и още! Hug Не бързай и не се стресирай.

# 493
  • SA
Moli88, аз намирам резултата ти за хубав.
Разбирам напьлно нетьрпението ти и сьмненията ти. както много пьти сьм писала, и аз сьм от по-нетьрпеливите. Но с времето проумях, че бьрзо отслабване може да се получи само с глад, при хора, които нямат голямо количество мазнини за сваляне. Просто няма друг начин.
И аз те поздравявам за стриктността   bouquet . Щом си толкова стриктна, тези загубени 3 килограма сьс сигурност са основно мазнини. Само си представи как изглеждат 3 кг сланина - нещо, което си махнала от тялото си само за 3 месеца.  Simple Smile
Важно е и как са се променили обиколките ти, как се чувстваш в дрехите си?
В крайна сметка, след като се чувстваш добре, не изпитваш глад и продьлжаваш , макар и бавно да слабееш, какво по-добро от това? Наистина, важно е тялото да не се стресира. Сьщо така по-бавното отслабване е по-щадящо и за кожата, не се получават стрии, увисване.
mis_val, какво става с теб? Пиеш ли още LDN?

# 494
Здравейте, искам да попитам какъв магнезий пиете, и още ...Поръчах на ММ да купи, а той ми донесе магнерот (поискал е магнезий,дали са му това).Чета в нета,че се дава за задържане при бременни.Ние сега да го пием или, какво бихте ме посъветвали...

Общи условия

Активация на акаунт