Унищежение на 140 години "Женски пазар" - пазар за хората.

• 8 543
  • 92
  •   1
Отговори
# 45
Деница, защо четеш през редовете? Защо не коментираш другото, което се изписа? Ти възприе ли това, което беше написано, за да хвърляш обвинения? Теб Била с какво те притеснява? Че хората ще идат там да си купят зеленчуци ли?? Ми да отидат, това е тяхно решение, което впрочем е в основата на пазарната икономика.

Впрочем точно на тази част на пазара, която се ремонтира в момента, са ме лъгали с 300гр. разлика, давали са ми скапани зеленчуци и плодове, опитаха се и с ресто да ме излъжат. Това впрочем вече на Димитър Петков го няма. И да, предпочитам да отида в Била и да си избера на ръка зеленчуците, отколкото да ми дават гнила стока!

Всички опити за такава "гражданственост" около Женския пазар се провалиха и ще се провалят, защото на жителите на София не им се иска точно в сърцето на града да има такава клоака като стария Женски пазар.

# 46
  • София
И според мен циганията там трябва да се разкара.

# 47
В онова нещо, което има претенцията да бъде официален документ към българска институция, се пише "наемите, които плащахме"(запетайката аз я добавих). Ясно защо госпожа Денева така яростно си иска старото статукво.

# 48
  • София
В онова нещо, което има претенцията да бъде официален документ към българска институция, се пише "наемите, които плащахме"(запетайката аз я добавих). Ясно защо госпожа Денева така яростно си иска старото статукво.

О, да. На същото мнение съм.

# 49
Аз съм доволна и от ремонта, и от Билата, и от всичко. Време беше. Не мисля, че ще загуби клиентите си, за всеки влак си има пътници.

По отношение на избора (виждам, че е обсъждан напред), не можеш да си избираш, но след като ти дадат плика можеш да си го отвориш, прегледаш и ако не си доволен - връщаш го и ти дават парите.
Пазаруваме от конкретни продавачи конкретни неща, познават ни вече, редовни клиенти сме, защото сме доволни, не пробутват лоша стока, всичко им е качествено и са коректни.
Ако хората си търсят правата, измамниците сами ще изчезнат, защото никой няма да купува от тях.

Отдавна не лъжат в грамажа, като сложиха контролната везна всичко спря.

Много съм далеч от ЖП, дори не знам къде се намира, но ми е интересно кой продължава да пазарува от т.нар. производители по пазарите?! В пъти предпочитам да пазарувам спокойно и необезпокоявано в хипер маркета, отколкото да харча пари за боклуците по пазарите. Самата концепция за пазар отдавна е изчерпана, поне не и в оня смисъл от едно време- пазарният ден беше свещено нещо за дядо ми, например; ходеше вторник и събота и пълнеше къщата с пресни плодове и зеленчуци, които инак нямаше откъде да закупим.

Ние. Офисът ни е близо и пазаруваме 99% от плодовете и зеленчуците ни са от Женския пазар. Направо не мога да опиша разликата във вкуса. В супермаркетите много рядко намирам нещо, което не е с вкус на пластмаса.

# 50
 Писмото не е официален документ и не мога да разбера по какъв начин липсата на една запетая промени темата ?

Последна редакция: ср, 22 яну 2014, 22:03 от triDe

# 51
  • Plovdiv, Bulgaria
Писмото не е официален документ и липсата на една запетая промени темата ? Бъдете щастливи !

# 52

Аз се радвам, че ромите работят усилено на пазара, повечето сергии се държат от роми като че ли. Ако всички роми у нас са такива, има надежда да се оправим.
Преди време накупих доста неща от там и като се прибрах у дома, премерих всяко нещо с ел. везна.
От две сергии ме бяха излъгали много, но и на двете сергии продавачите бяха българи. От ромските сергии всичко беше точно, ако щете вярвайте !

Вие си правете изводи !

# 53
  • София

Аз се радвам, че ромите работят усилено на пазара, повечето сергии се държат от роми като че ли. Ако всички роми у нас са такива, има надежда да се оправим.
Преди време накупих доста неща от там и като се прибрах у дома, премерих всяко нещо с ел. везна.
От две сергии ме бяха излъгали много, но и на двете сергии продавачите бяха българи. От ромските сергии всичко беше точно, ако щете вярвайте !

Вие си правете изводи !

А връзката между написаното от мен и този отговор е...?

# 54
Напълно съм за модернизацията на Женския пазар. Това, определено не беше пазар на никакво ниво. Първо, на никоя сергия клиентът няма право да избира.
Второ, на видно място слагаха добрата продукция, а в торбите даваха негодна. Случвало ми се е да си купя череши или др. И още при първото опитване да ги изхвърля дирекно. Така че, за какви " По-достъпни" цени говорите не ми е ясно. Предпочитам да дам 1-2 лв повече, но да е качествено. Да не говорим, че абсолютно всички ядки (независимо от продавача/сергията) са нагриза ни яко от мишки. Това ме влудява.
Трето, многоооо цигани, мноого мръсотия на тоя пазар беше. Дано да направим нещо по-приятно и красиво на това място.

# 55
В сегашния си вид Женският пазар няма нищо общо с пазара със 140-годишна история, абсолютно унищожен е точно от тези, изготвили горната петиция до кмета. Това не е пазар, а миазма в центъра на столицата и колкото по-бързо бъде преустроен, толкова по-добре. А пък за упоменатия "колорит" - да не говорим  Laughing
абсолютно точно!
до сега изглеждаше няколко групи държаха по няколко сергии, виждат се еднаквите стоки с еднакво качество. Беше отвратително мръсно и гнусно и гадно качество на продуктите.
Пълно с продавачи на памучни потници наклякали до мръсни кашони, цигани и турци, продават се цигари без бандерол, регент за хлебарки  Shocked Изглежда до сега ръководството на пазара е било сериозно "повредено" щом нещата бяха така. Не мисля че същите хора биха могли да променят нещата и много сериозно се съмнявам във възможностите на екипа на Йорданка Фъндъкова. Според моите наблюдения нещата в София започнаха прогресивно да се влошават напоследък.
Дано се промени, това е центърът на София, срам ме беше досега от съществуването на пазара в този вид.

# 56
Всъщност не мисля, че ще има някаква особена промяна на пазара. Нали частта от ул. К. и Методий до бул. Сливница е реконструирана по същия начин. И какво - пак лоша стока, удряне в кантара !
Хората, хората трябва да се променят, не инфраструктурата.
Когато отида на този пазар, винаги се чуват скандали от сергиите - продавачите мразят купувачите, сякаш някой друг ги храни !
На такива пазари по света клиентът е цар, винаги продавачът ще сложи отгоре някой плод или зеленчук, за да се върнеш пак при него, уважава те.
А тук все едно злато мерят... че и лъжат.
Не знам какво толкова се роптае срещу тази реконструкция, като ще бъде пак същото лошо отношение към клиентите ?!

# 57
И какво - пак лоша стока, удряне в кантара !

Кога за последно пазарувахте там?
От доста години не удрят в кантара - за стоката, писах вече - поглеждате и ако не ви хареса - връщат ви парите. Не са идеални нещата, така е, но определено има огромна разлика с преди  Simple Smile

# 58
  • София
Някак си комплексарски, безотговорно и вулгарно някои префърцунчени дамички закриха тук в тази тема пазарите на земеделските производители, защото лигавите кифли били пазарували в хипермаркетите. Същите тези хипермаркети, които изтощават и буквално изпиват българския производител до последната капка в него и после изнасят капиталите си извън България.

Да попитам тези смотани лигли (нямам никого конкретно предвид) за следното:

- Женскиа пазар ( като място и като тържище) ли позволи половината улица Цар Симеон да стане свърталище и квартал на съмнителни арабски търговци (не говоря за всички, някои са много свестни) ?;
- Женския пазар ли разруши плочките ?
- Женския пазар ли докара циганите да продават стоки на няколко стотин метра от дирекция МВР ?
- Женския пазар ли позволява на търговците, от които сте недоволни да се държат така с вас ?
- Женския пазар ли затвори училището до него и го превърна в градска тоалетна ?

Имам и много други въпроси, но на всичките отговора е един и същ - НЕ ! И другия отговор, който тука някои лигли не искат да си го признаят, че за всичко това са виновни хората.

Айде да ви питам каква гаранция имате, че като Фандъкова хвърли там милиони за ремонти същите тия съмнителни субекти пак няма да се завъдят там ? Никаква ! Ако няма полиция на място, ако щете и с захар и сол да посипете тротоарите се е тая.

А иначе гражданските кифли, дето не знаят доматите по дърветата ли растат или у морето, хич не им било пукало за земеделския производител. Ний ни сме селянки уаааа, ние сме гражданки. Нас селянитъ ни на хранят щото ний работим имаме пари и всичко си купуваме от магазиня. Гъски ! Унищожаваме си собственото земеделие, което до 1939 година хранеше цяла Европа за да изкупуваме продукцията на съседните държави.

Апропо евала на Фандъкова. Направо шапка и свалям на тая женичка. Бавно, методично с твърда и желязна ръка тя унищожава безпардонно и брутално всяко място, на което е имало малък и среден производител и търговец и ни натиква в хипермаркетите. Направо тази жена е уникум в това отношение. След като закри кварталните пазари, дойде ред и на централния. След тях идва ред на малките квартални бакалийки, а след тях ... и нашия ред. И тогава естествено градските кифли ще квичат от кеф и удоволствие, щото те нали гражданките пазарували от хипермаркетите.

# 59
дядо хаджия хората са виновни естествено, не животните. Хората които управляват Женския пазар и София.
На Красно село е много по-чисто от колкото беше на Женския пазар, на Иван Вазов също. На Красно село виждам повече електронни кантари, на Иван Вазов са само някакви стогодишни карикатури и не можеш да им кажеш нищо. Не е въпросът, че ще ме излъжат със 100грама = 25 стотинки, въпросът е в унижението и за тях и за клиентите. Защо е това - защото шефа на пазара е по-ларж или по-готин??? Или има повече връзки с проверяващите. То въобще има ли някакви проверяващи?
На Женския пазар нямаше никакъв ред и никаква хигиена, не се спазваха никакви правила. И много малка част от продавачите ми приличаха на производители или поне директни представители на производители.

Кои квартални пазари са закрити?

Общи условия

Активация на акаунт