Попътен вятър на порасналите ни деца- 19 тема- зимни настроения без сняг

• 30 434
  • 730
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Здравейте!
Тини, мен специално ме бяха предупредили без лекарства преди даване на кръв. Имайки предвид, че взимам ел тироксин и ми изследват хормоните явно е важно при мен.
----------------------------------------------------------------------------------

Сега за козунака:

3 яйца
125 мл пр. мляко
150 гр. захар и 1 ч.л. подсладител
щипка сол
80 гр масло или мас и 80 мл олио
1 ванилия
1 капачка коняк или ликьор
7 гр. суха мая
около 500 гр. брашно

Продуктите да са топли.

Направо в машината за хляб си слагам първо маята и топло мляко и след това олиото, яйцата разбити със захарта предварително и останалите продукти, като предпоследно е брашното, а най-накрая след като се пусне бъркалката се добавя по малко стопеното масло. Ако има нужда се добавя още брашно докато спре да замазва продуктите и се образува хубава топка в машината. Препоръчва се да се повтори омесването, т.е. да се спре машината и да се стартира наново за по-добър резултат. Четох във темата и взех препоръчаното брашно-София Мел Екстра бяла опаковка със светло синьо в долната част на пакета и мая на д-р Йоткер в зелена опаковка с нарисуван козунак на опаковката.
Отгоре се намазва с жълтък с 3 капки прясно мляко и малко олио. На практика в самия козунак са 2 жълтъка и 3 белтъка. Пече се около 30 мин на 160 градуса, поне при мен, въпреки че в рецептата е по-дълго печенето, но за мен беше напълно достатъчно.
Хайде да ви е вкусно!

# 571
Добро утро и честита Цветница  bouquet
Да са живи и здрави всички, които носят име на цвете !

И разбира се- черпя, защото и аз съм росна китка  Laughing!

# 572
  • Ямбол
Честит празник на всички цветя   bouquet - и на алекс, и на Нези, и на Малинка, и на моята Ива, която е една млада и непокорна върбичка  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Много, много здраве и щастие, момичета!!

Алекс, почерпката ти е невероятна и е много  Blush От мен или по-точно за здраве на Ивето - по тортичка

Чуден ден от мен!!  newsm51

Последна редакция: нд, 13 апр 2014, 12:19 от Мария.Ч

# 573
  • София
Добро утро на Цветница.
Честит име ден на всички цветя в темата и семействата ни!
Да са живи,  здрави и щастливи именниците - Алекс, Нези, Лина и Ива!
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

При нас деня започна буквално с гръм и трясък. Но не е нещо страшно и непоправимо.
Сега отивам да купя нов контакт и да викам майстор.  bowuu

Последна редакция: нд, 13 апр 2014, 11:25 от Aisha

# 574
Честит празник, любими ! Пожелавам ви прекрасни, цветни дни, изпълнени с много обич и топлина ! Бъдете здрави и щастливи !

На нашите прекрасни цветенца тук - Нушето, Нези, Малинка, Ивка - Бъдете живи и здрави, много обичани, много щастливи ! Украсявайте света с вашата красота и доброта и го правете по- хубаво място за живеене! Обичам ви !  Heart Eyes

Днес и моята майка празнува, нали ми е Виолетка ! Пийнете по едно и за нейно здраве !  Peace

Скрит текст:
За съжаление, никак не ми се празнува, свекърва ми си отива... Cry

# 575
Благодаря ви много ,мили приятелки!  Hug

Почерпете се за мое здраве!

Честит празник и от мен на всички празнуващи!

# 576
  • София

Мили цветенца, честит ви празник! Благодаря за прекрасните почерпки и ви желая здраве, щастие, любов, късмет и все така прекрасни цветя да отглеждате, както ви отива на имената! Hug

# 577
  • София
Съжалявам, но наистина много търча тия дни. Ангел е добре, утре ще му махат пластините от нослето. Дано вече диша нормално. Преживях два ужасни часа, докато беше в операция. Беше интубиран. Ти ни,жива да си че ме запозна с това алое. Гърлото му така се разранено от тая тръба, а с тоя дърст за 2 часа се оправи. Благодаря ти. Благодаря на всички за подкрепата. Пиша от кого ето и не мога повече, но утр обещавам повече. Благодаря още веднъж и много ви обичам.

# 578
  • София
Абет, ние също те обичаме. Ангел ще се възстанови бързо, той е млад и силен.
Аз все заничам, но като не пишете и си трая. В неделя имахме екшън с ток и бушони.
Но 1 съсед оправи печката, не се наложи да купувам нова. А и намерих пролука на ел. табло и начин да си вдигнем бушона.
Ани вече има интернет, има и англ. сим карта на тел. Чуваме се, готвим по тел.  Laughing

# 579
Здравейте момичета Hug
Абетче, радвам се, че операцията е минала успешно. Бързо и безпроблемно възстановяване на Ангел Praynig!
Aisha, аз като досадница да кажа - нали ти казахме  Laughing. Всичко ще е наред с Ани и много по-често ще се търсите .
Благодаря на всички за поздравленията и пожеланията  Heart Eyes.
Днес заминавам при моето австрийче .
Знам, че е малко вероятно някой да е свободен, все пак е работен ден, но да си кажа - от 15 часа до към 17-18 часа ще си вися на летището. Ако някой случайно има път натам, аз ще бъда на разположение  Laughing.
Хубав ден на всички  Hug Hug Hug!

# 580
  • София
Добър вечер от студена и дъждовна София.  Cry
Абет, честит рожден ден на Ангел! Да е здрав, да успява във всичко и да се разбирате!   bouquet
Пак изчезнахте, явно сте в подготовка за Великден.
Боядисахте ли яйцата? Аз довечера, по време на сериала ще се занимавам.

# 581
  • София
Абетка има служебна забрана за мамата, затова не ни е писала още, но ще чакаме, друга работа до довечера нямаме!  Joy Joy Joy
Абетке, нека ти е жив и здрав сина! Пожелавам му много щастие любов и късмет!

Мисля да боядисвам в събота яйцата, за да са по-пресни.
А вие?

# 582
Абетке, Честит Празник, мила!  bouquet
Много здраве, успехи и една голяма и вечна любов, пожелавам на чаровният Ангел!
Наздраве! cheers

# 583
Моя милост пък кукуто, боядисва яйцата винаги на Велики четвъртък преди изгрев слънце. Докато изгрее, първото ми червено яйце трябва да е боядисано Laughing
Ми тъй знам от баба аз Simple Smile имаше няколко спукани и ги дегустирахме с Радев наръсени с шарена сол. Добри са яйчицата! Бравос на кокошчиците.
Утре може и нищо да не трябва да се работи, ама малкото германче иска да направя един козунак за нейна приятелка , че нали събота раничко заминаваме. Ми грях не грях, ще правя козунак утре.
Иначе и тук е мрачно, ама през деня беше много приятно времето за разходки, за търчане по задачки.
Днес ходих да поръчвам пердета за кухнята на голямото германче, че поех този ангажимент. Спазарих се много изгодно и за 136 лв ще и ушият две пердета- тънко и плътно. Разкош!
Айде стига съм писала, пишете и вие, не ми лайквайте само снимки у фейса без ред коментар даже, ааа ша са наказвами Hug

ПП Малкото германче има ново Йори Laughing Mr. Green

Последна редакция: чт, 17 апр 2014, 19:52 от mama Tin

# 584
  • София
Мама Тин, честито ново малко Йори!  Wink
Аз яйцата имам намерение да ги боядисам таз вечер. Даже ги извадих да се темперират.Да знам за ранната сутрин, но ... А сега първо ще вечерям, че да не залинея. За пердетата - не разбирам от цени и размери. Важното е да ви харесват, да е уютно. Аз такива чудеса нямам - телесата ми са на показ пред целия Студ. град. Ако имат бинокъл ще ме гледат.
Всички заминават тия дни, само ние с Пламен май ще си седим у дома. Може пък да дочакаме Дядо Коледа вместо великденския заек. Все пак сме слушкали и папкали.
Мариянка, знам за служ. забрана на Абет. То и моите компютърджии ми подмятат за нещо подобно.
Та предлагам да се огледаме алтернативно, да не се загубим из  нета.
Снощи ходих с приятелки от другата ми тема на в Музикалния театър, гледахме Чикаго. Много весело и разтоварващо, препоръчвам го.

Общи условия

Активация на акаунт