Попътен вятър на порасналите ни деца- 19 тема- зимни настроения без сняг

• 30 409
  • 730
  •   1
Отговори
# 90
Лина Hug
Черна ряпа сок пробва ли? Чай от листенца червен мак уникално успокоява, подбел, небет шекер
От нашите добавки чесън с мащерка или лициум.
По повод на темата за тайните, едно стихче

Тайна

Е крива съм!
 Като дрян,
 като корените на старо дърво,
 ядящи паважа.
 Търся си,
 което ми трябва
 и което ми принадлежи на пейзажа.
 И искам,
 понякога рязко
 това, към което ме тегли душата.
 И защото ми липсва нахалство,
 само тук ще си го кажа….

А за СПА=то ми решихме да не спим - да ядем, пием и играем самодивски танци
Сега пък Перголата изчезна - да не е затрупана от снега в някоя хижа в планината?

# 91
Лина,  Hug тавипек опита ли ? И аз като теб, кашлях безспирно повече от три седмици, направо се чудех, как ще тръгна за Турция и една дружка ме подсети за него. Само той ми помогна, при това много бързо. Peace
Иначе - мед, ракия и зехтин / олио/ в равни количества - по две супени лъжици, слагаш в едно канче и на котлона, като бъркаш непрекъснато, докато стане хомогенна смес. Като фишне, веднага махаш от огъня, че да не се изпари спирта, не бива да завира. Като изстине, по една супена лъжица на 2 часа. Много облекчава кашлицата и я овлажнява. Мед и джинджифил - също !   Hug

# 92
  • София
Лина, сухата кашлица трябва да я превърнеш в мокра, откашляща. Аз успешно я боря с прахчета АЦЦ /за студена вода/ и таблетки Мукосолван. Като започне да се кърти купувам пак таблетки - Либексин.

# 93
Лина- Hug
Вземи  Синекод-много помага за суха кашлица. Освен всичко ,което другите вече са ти казали.

# 94
Мацки, направо сте  корпус за бързо реагиране Hug Hug Hug
Благодаря ви, някои неща не съм правила, ще опитам още днес  bouquet
Другарят Видин е по немско вече Wink, така че пижамено парти у нас,но...........след 31.03. Mr. Green
НАП-аджиите  #Cussing outни пошашавиха още от 01.01, но за кой ли път Whistling
Та така, бачкам яко, с Марто мислим вече за бала / по-точно, му натяквам  Heart Eyes
По Коледа, на протестите, на учещите в чужбина, са снимали Виктор Simple Smile така е пусната черно-бяла

# 95
Сега пък Перголата изчезна - да не е затрупана от снега в някоя хижа в планината?

черен гологан се не губи tooth
сичку следя, сичку знам, стискам палци на болните да се оправят
за колата на МамаТин не знам какво да кажа, пошашавена съм

/мисля да захвана мотив брюкселска тантелла за ефирна нощничка, с дължина докъдет стигнат кълбетата Twisted Evil/

# 96
Еееееегати, искаш да си красавица с брюкселка дантела, а ние с гайдите да си ходим с прости бели нощници от плат а????
При нас е такава красота хора, всяко клонче и листенце е обвито в прозрачен лед. Обаче сутринта картината беше призрачна - като в онова градче Припят, напуснато от хората след аварията в Чернобил - дърветата стъклени и не мърдат, колите облети целите с лед, пътищата стъкло, и никакво движение на хора и автомобили. За миг ме обзе ужас, ама после като стоплихме къщата, направихме си по кафенце и бъра бъра с Радев, забравихме за зимата. Имаме си ток и кабелна, че нашата е под земята, иначе всички варненци дето са на Булсатком са без телевизия цял ден.

# 97
Еееееегати, искаш да си красавица с брюкселка дантела, а ние с гайдите да си ходим с прости бели нощници от плат а????
Е как прости нощници от плат бре жено? Моята е от сатен, не от плат  smile3534 и е бяла на туй отгоре ...
Тук си имаме сняг, но не е студено. Много е красиво и е само за разходки, пък аз съм на работа  Sad Сутринта за загряване изринах снега от стълбището, пътеката на двора, че и на тротоара отвън пред нас.
Болните да оздравяват, нас грипа не ни е застигнал. Децата си ходят на училище, няма и епидемия обявена доколкото знам. Дано да се разминем.
Да ви кажа и аз не разбрах де ще одим  Rolling Eyes

# 98
Е как прости нощници от плат бре жено? Моята е от сатен, не от плат  smile3534 и е бяла на туй отгоре ...

бе вие гаче ли за сватба се стягате Mr. Green

# 99
Ко???? Нееееее!!!!
Кой ша плете брюкселска дантела а?? а??
Тук има сняг, вятър, студ, всичкоооо!
Много се натъжих днес , много. Ние си имаме две приятелски семейства от 20 години. Преди 2 г на едното семейство дъщеря им се разболя от лимфом, сега пък на другото семейство на синчето/което е колкото нашите деца/ на приятелката му са открили лимфом на Ходжкин. А тя им стана като родна дъщеря щото от училище са гаджета и повече е у тях, отколкото у дома си. И днес и се обаждам на дружката и тя плаче милата и нарежда. И що така бе мама му стара..

# 100
МамаТин, няма отговор на този въпрос Sad

# 101
МамаТин  Hug Hug Hug

# 102
  • София
Здравейте, момичета  Hug
Най- накрая малко заваля и малко застудя.

Тини, като чуя или прочета подобно нещо за млади хора и направо ми иде не да рева, а да крещя. Ако има Господ, защо позволява това?  Sad

Баща ми не е добре. Докоро го брат ми днес в София. Няма пневмония, но сърцето и дробовете му са страшно затормозени. В момента чакат да го приемат в болница. Знаех си, че има нещо. Не случайно три дни сън не ме лови, а под лъжичката ми е толкова свито.  Rolling Eyes Дано го позакрепят, защото не съм готова за другото.  Sad

Лина, освен съветите, които са ти дали другите, и аз да се изкажа. Прави си инхалации. Ако нямаш специален апарат, може и в тенджера. Слагаш билки, сода, завира, махаш, заставаш над тенджерата, отгоре кърпа, за да не бяга парата и дишаш дълбоко. Дано ти помогне нещо, защото е отвратително да кашляш толкова време.

Аз, засега съм здрава и се надвяма такава да остана. Ангел също е здрав, но не е спрял да пие разни имуностимулатори, вече 4 месеца.

За момента резервацията остава за Чифлика. Ако имате други идеи- споделяйте  Hug
Аз предлагам да обогатим цветовата гама на нощниците  Wink

# 103
  • София
"Аз предлагам да обогатим цветовата гама на нощниците"-Абетке, аз отдавна предложих синьо и зелено, ма наш`те мами само за бяло мислят. Ще кажеш че са млади девойки! Joy
Тини, гадна работа!  Hug Hug Hug
Абетке, стискам палци за баща ти!  Praynig
Да доложа сега у дома как се развиват събитията-сутринта ходих и на работа, и на лекар. Хем съм в болничен, хем работя от в къщи. Доктора твърди, че не е възможно да имам кръв в храчките, то просто щяло да си се вижда кръвта, да не се притеснявам. Евентулно като свърша антибиотика още една снимка да направим, но от друга страна пък, да се облъчвам ли пак? Абе ще видим, дано вече се оправям, че ми писна!  Mr. Green
Дани още на предваретелната сесия си е взела всичките изпити с изключение на един. Дори най-трудния го е взела с 6. Да вярвам ли, какво умно дете си имам!  bowuu CrazyНа кого ли се е метнала? newsm78

# 104
Албенче, да се оправя татко ти, че не разрешавам аз да е болен, тъй му предай от мен!
Марианче , може от кашлицата да ти се е раздразнило гърлото и затова да има кървави жилки. Ама според мен да си направиш както е казал доктора контролен рентген, за да си по-спокойна.
Малина, как е твойта кашлица, я се появявай по-честичко тука да докладваш. И мен държавата ме ядоса, не ми удържали авансов данък, аз пък докато разбера, изхарчих парите. И сега ще търся 500 лв за да ги платя при подаване на декларацията. Голям номер, голям Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт