СЪРБИЯ, Белград, Ниш, Златибор и всичко останало…

• 206 019
  • 780
  •   1
Отговори
# 210
  • София
mimi0585
По традиция фестивала трябва да е в последния уикенд на август.
В случая за тази година 29-30 август....

# 211
Здравейте, вчера се върнахме от Сърбия и всичко беше просто прекрасно. Очарована съм от всичко там, като се почне хора, отношение, забележителности, храна. Сърбите много добре знаят как да поддържат забележителностите си. Първата вечер в Ниш пристигнахме късно и не сме и помисляли, че ще има нещо отворено. Но в 10 часа тяхно време вечерта сме обикаляли крепостта без никакъв проблем. Пълно е с хора, все едно е ден. Спокойно се разхождаш по улиците по средата на нощта без да чувстваш притеснение или страх, всичко е толкова осветено. В Белград беше също толкова хубаво. Най - голямо впечатление ми направи тяхната зоологическа градина. Само в тази в София до сега бях ходила и тя направо бледнее в сравнение с тази в Белград. За храната там няма какво да коментираме. Прекрасна кухня, много хубаво мляко и сирене. Хубава бира. С нетърпение чакам пак да отидем.  Hug Hug Hug

# 212
mimi0585
По традиция фестивала трябва да е в последния уикенд на август.
В случая за тази година 29-30 август....
Благодаря

# 213
  • Пловдив
В Белград беше също толкова хубаво. Най - голямо впечатление ми направи тяхната зоологическа градина. Само в тази в София до сега бях ходила и тя направо бледнее в сравнение с тази в Белград.

радвам се, че сте изкарали толкова хубаво! Зоо-градината в София е пълна трагедия, несравнима е просто с никоя друга, дори в Стара Загора е по-малко депресираща от софийската, въпреки че и Ст.загора е с ужасна зоо градина.
Замислям се да отидем до Белградската, тъй като се връщаме през там след 4 дни, макар, че последната седмица видяхме толкова животни на свобода и ги гушихме, галихме, че се чудя дали да ходим изобщо в зоо градини.

Ние в крайна сметка успяхме да намерим стая, по-точно Premium suite в Life Design хотел, който е на 2 минути от Москва, но с хубав подземен паркинг и също много хубава закуска. Както писах миналата година бяхме отседнали и е нов хотел, персоналът му е обучен добре, любезни, говорещи английски хора...сега има и вклч Спа в цената на стаите и сютовете, затова малко са вдигнали цените, но все пак се понася. Изборът ми беше между него и хотел Москва, като в крайна сметка се отказах от втория заради смешния размер на суит - 32 квадрата. Москва не настаняват повече от 2-ма души в големите си суитове от по 50 квадрата, ами в някакви смешни дуплекси от по 30-тина квадрата с диван вместо допълнителни легла и се ядосах на тази несправедливост. Сега в лайф дизайн ще сме в 55 квадрата, с легла и промоция за уикенда, директно от сайта им ги питах.

Последна редакция: вт, 14 юли 2015, 22:48 от Josefin

# 214
  • София
Bled, много хубава и полезна тема!  bouquet

Започвам да чета и искам да си избера близка дестинация за приятен уикенд.

# 215
  • Пловдив
Боже, дано не си решила да идеш до Белград за уикенд - не си го причинявай! Всички гастербайтери се връщат точно сега - ще стигнеш бързо, но на връщане - уви не е точно такова положението! Огромни колони от коли, които нямат минаване, наглост на пътя, движат се на групи. Това ще е цял юли и август в посока България, после от средата на август ще се смени в посока Германия.
Ние минахме на връщане словенско-австрийската, хърватската, сръбската граница и тунела караванкен, в който стояхме в 7 км опашка. Не сме взимали повече от 800 км на ден и пак мога да кажа, че пътувахме доста, на моменти просто стоиш и чакаш - на плащачките по сръбската магистрала дори...На отиване проблем нямахме.

# 216
  • София
Josefin, благодаря за инфото!Знаейки за гастербайтерите, не исках уикенд в Белград, а по-скоро някъде по-близо до нашата граница и по възможност да е планинско. newsm78

# 217
Интересува ме на границата (Калотина) какво е положението. Много ли се чака и в коя посока?

# 218
  • София
Veka, давам идея за Власинско езеро, ако не си ходила. Не е лошо, по-хладно е, минава се  през КПП Стрезимировци и няма гастарбайтери. Ние сме го комбинирали с Трън и ждрелото на Ерма.

За миналия уикенд мислехме да прескочим на кръчма до Димитровград, но се сетих точно за гастарбайтерите и не отидохме. Вчера идвахме от Божурище в посока София и имаше грамадни колони с холандска, немска и белгийска регистрация. Laughing Почакахме си в задръстване преди кръговото на околовръстното.
Иначе обмислям уикенд до Белград след първата седмица на август.

# 219
  • Пловдив
Калотина ли е тази от Сърбия? Ако да е както съм писала - в посока България са нещата в момента, т.е като си идваш от някъде - 8 отворени гишета и сърбите и ние, огромни колони с по 20 коли в добрия случай. Ние чакахме 10 минути, ама някак минахме между капките, което е огромен, неземен късмет и работиха бързо, ако ви кажа как ни прегледаха паспортите...никак почти, то им омръзнало от турците, само питаха с бг регистрация ли е колата и газ!

# 220
  • Sofia
Здравейте, тази година не сме се отбивали в Сърбия, но мечтата на моя мъж е да види музея на Тесла, затова поради наближаващия му РД ще отскочим до Белград минавайки разбира се през Стрезимировци. Молбата ми е ако някой е ходил скоро да даде отзиви за хотелче? Искам ако може да има паркинг, назад в темата някой беше споменал едно хотелче Калемегдана- незнам дали правилно го пиша, знаете ли дали има паркинг?

# 221
  • София
Rossi
Аз съм писала за този хотел ТУК пост 28
Да, има паркинг в двора на хотела.
Напиши им предварително, че ти трябва, малък е.
Ако друго те интересува, кажи...
Малко е далеч от вашата цел...
КАРТА

# 222
  • СОФИЯ
Кога според вас ще приключи трафикът на гастарбайтерите? Иска ми се за един уикенд да се разходим до Пирот или Ниш с една нощувка. Ходила съм в Сърбия само веднъж, една пролет до Белград, преди три или 4 години и ми беше приятно.

# 223
  • София
мама САННЯ
Трафика ще приключи посока Турция към 10-15 август, но после ще продължи до септември в обратна посока.....

# 224
  • СОФИЯ
мама САННЯ
Трафика ще приключи посока Турция към 10-15 август, но после ще продължи до септември в обратна посока.....
Искаме да се организираме само женки с две коли, без деца. Началото на октомври предполагам ще е ОК? Аз ги вербувам  Grinning, та знам колко и за какво мрънкат всички поотделно, та тъй като е близко съм готова да си направя една разходка със сръбска кухня предварително. Ще отидем да разнообразим, да хапнем и да пийнем, гледам да е по-близо до границата, но все пак не Димитровград. Хотелите. В Пирот този Син ком излиза с най-добри отзиви, предполагам за какво иде реч. Струва ли си да спим в Ниш?

Общи условия

Активация на акаунт