ИСТАНБУЛ в очакване на лалетата [тема 28]

• 50 551
  • 735
  •   1
Отговори
# 225
  • Севлиево
Майчето Парка Емирган и Крепостта Румели Хисар са в една посока, може да отидете първо до парка и на връщане на 6та спирка е Крепостта Румели Хисар, спирката е веднага след моста и се казва като Крепостта. Пиер Лоти също може да го съчетаеш в този ден, но трябва да имаш впредвид, че е в обратна посока на парка и крепостта, другите ще ти кажат как да стигнеш.
За Принцовите острови се хваща ферибот от Кабаташ.

***Mimeto***, благодаря ти за бързия отговор   bouquet Надявам се и други момичета да се включат  Praynig

# 226
# 227
Госпожо прекрасни снимки smile3525
ето нещо и от мен

# 228
  • Varna, Bulgaria
gospojata, снимките са уникални!  Hug Hug Hug

В тази връзка да попитам, някой знае ли втората снимка от поста на Госпожата къде е правена? Кое е мястото с тази гледка?

# 229
  • София

В тази връзка да попитам, някой знае ли втората снимка от поста на Госпожата къде е правена? Кое е мястото с тази гледка?

Чамладжъ, но с дълъг обектив. Simple Smile Ето я нашата:

Ето и чуждата от горния пост:

Еха! Нашата е от август 2012. Вижте колко нови небостъргачи са се появили!  #Crazy

п.п. Само един бил. А на пръв поглед ми се сториха няколко. Laughing

Последна редакция: чт, 30 яну 2014, 19:22 от Тaня67

# 230
  • Варна
Госпожо, не е човешко, пък! Hug
Аз искам на мястото от първата ти снимка.

# 231
  • Varna, Bulgaria

И на мен много ми харесва  #Crazy Даже съм го включила в маршрута за следващото посещение...  Praynig
Квартал Kavacik в азиатската част... до втория мост.

# 232
  • Varna, Bulgaria

Чамладжъ, но с дълъг обектив. Simple Smile Ето я нашата:

Ето и чуждата от горния пост:

Еха! Нашата е от август 2012. Вижте колко нови небостъргачи са се появили!  #Crazy

п.п. Само един бил. А на пръв поглед ми се сториха няколко. Laughing

Благодаря, Танче!   bouquet
Предполагах, че е Чамлъджа, но не бях сигурна....

# 233
  • София

И на мен много ми харесва  #Crazy Даже съм го включила в маршрута за следващото посещение...  Praynig
Квартал Kavacik в азиатската част... до втория мост.

Разучила ли си как се стига? Аз съм си извадила цитат на Рошко999 от 21 април 2013:
Цитат
Тръгнахме към Otağtepe Parkı, който е чак до втория мост и ми се стори достатъчно далече, за да си уплътним времето до настаняване. Имахме по около 25 лири, останали в картата, така че директно потеглихме с трамвая до пристанище Еминьоню и оттам с корабче на Шехир до Юскюдар. Автобус 15ŞN го почакахме 15-ина минути, но пък успяхме да седнем. Слязохме на 24-та спирка KAVACIK DОRTYOL. От хотела тръгнахме към 8 ч., а първите ни снимки от парка са от 9:50. С автобуса не сме пътували много, той минава все по крайбрежието и има хубави гледки към Босфора.

След като слязохме на спирката видяхме един пазар за зеленчуци и вместо към парка, малко се отклонихме през пазара. Направи ни впечатление как продавачите подреждаха всички плодове и зеленчуци един по един – домати, картофи,моркови, чушки, зелен фасул, дори копърът се редеше стръгче по стръгче. Веднага се сетих за копъра и магданоза в Кауфланд, които са нахвърляни в едни кофи, всеки рови там и в крайна сметка на нищо не приличат и за нищо не стават. Разходихме се из пазара, цените бяха доста ниски, както и цените в магазинчетата из квартала. Явно като мръднеш малко от централната туристическа част и цените рязко се променят. Купихме си минерална вода 1.5 л. за 40 куруша и сладолед за 50 куруша. Други автобуси, с които може да се стигне до парка, са 15kC от Юскюдар или 14М от Кадъкьой. Може да има и още, но аз видях тези да минават оттам, така че те ходят със сигурност. От спирката на рейса до парка за около 10-15 мин. Ние се замотахме малко по едни улички, където нямаше и кого да попитаме. Търсихме табели за Otağtepe Parkı, но всъщност официалното име на парка е Fatih Korusu TEMA Vehbi KOС Doğa Kultur Merkezi. Otağtepe вероятно е хълмът, на който се намира или пък името на квартала. В самия парк нямаше почти никой. Направихме си много снимки и тръгнахме обратно.

Само 2-3 дни преди нея се опитахме да стигнем до мястото от крайбрежната улица, но нещо не ни се получи. Беше доста стръмно, а мен ме болеше коляно. А така и не видяхме някаква табела за парк и се отказахме. Явно пътят е отгоре през квартала.

п.п. Погледнах цитата и с ужас забелязах, че много от турските букви са заменени с някакви други. Но ако те интересува, намери мнението в оригинал според датата. Wink

Последна редакция: чт, 30 яну 2014, 21:46 от Тaня67

# 234
  • Варна
Заради това, че автобуси не минават по втория мост отиването към този парк не може да се съчетае с нещата, намиращи се срещу него, което е загуба. Няма и връзка по вода. newsm78
Ще мислим. А с Кючуксу можем ли да комбинираме, Таня, какво ще кажеш.

На пръв поглед има разлики в снимките, но се дължат повече на ъгъла. Нови сгради, обаче, колкото щеш... темповете са уникални.

П.П. Тъкмо се чудех какво е DЦRTYOL Crazy

# 235
  • София
Заради това, че автобуси не минават по втория мост отиването към този парк не може да се съчетае с нещата, намиращи се срещу него, което е загуба. Няма и връзка по вода. newsm78
Ще мислим. А с Кючуксу можем ли да комбинираме, Таня, какво ще кажеш.

Ами ние точно при посещението си на Кючюксу го търсихме. След двореца се поразходихме около крепостта, в която не се влиза и продължихме към втория мост. Според мен могат да се съчетаят. После с някой автобус по крайбрежаната улица да се стигне до Юскюдар.

Замених маймуниците с латински букви. Поне става малко по-разбираемо, макар и без ченгелчетата отгоре или отдолу. Дано не съм пропуснала някоя буква.

Последна редакция: чт, 30 яну 2014, 21:48 от Тaня67

# 236
Tанче от Юскудар до Кючуксу с автобус 15 ли се стига?

# 237
Радвам се, че са ви харесали снимките - ми няма само аз да въздишам, я !  Whistling
Много искам и аз да се разходя из Кючуксу, с автобуса минахме наблизо даже и снимка направих, ама явно не е била добра, щом не я виждам в албума.
Не знам дали ми вярвате, ама ми иде ей сега да рипна и да се метна на автобуса и право там - толкова ми липсва, а се върнах преди дни, дет се вика !

Дано следващият път вече да е отворена, много искам да я видя !

Този път успях да ги видя тези красиво оцветени стълби !  Peace

# 238
  • София
Tанче от Юскудар до Кючуксу с автобус 15 ли се стига?

Да, но има и други 15-ки с букви. Видяхме ги на връщане.  Wink Ние знаехме само за 15 и почти не сме чакали.

Госпожо, цветните стълби към кулата Галата ли са?

# 239

Госпожо, цветните стълби към кулата Галата ли са?

Не, тези, които видях, са в едни преки на булеварда, водещ към Кабаташ . Peace/ не съм сигурна - Кенеди май беше този булевард Blush?/

Общи условия

Активация на акаунт