БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-32

• 29 794
  • 785
  •   1
Отговори
# 375
Лелеее, какво зелееее  newsm78 Моето с 5 зъба на кръст какво зеле би смляло...

По същество: всъщност от каква възраст на детето може да му се дава да яде зеле, гъби? (и има ли връзка с това колко зъба има, за да може да сдъвче храната)
Благодаря - страхотни сте и безценни   bouquet
Деца захранвани по метода ЗВБ си дъвчат и с венци само. Така че липсата на много зъби след годинката не е причина да се пасира гладко.
Гъби аз знам дори след 3 години, бяло зеле след 1 година. Броколи, карфиол и подобни може и след 8 месец.

# 376
  • София
Подаръче за готвя на пара с цел запазване на полезните съставки, в уред за пара.Обикновено в една тавичка на уреда се събират зеленчуци за 2 до 3 пюрета. Пускам ги м/у 20 и 25 мин( зависи какви са зеленчуците.) .Т.е ако трябва да правя за 10 дни, трябва да го пускам 5 пъти  Laughing, плюс миене, киснене , обелване на зеленчуците- целия ден ми отиде за 10 пюрета. така хем ми е по-бързо, хем детето яде всичко прясно. Твоята технология обаче може да е друга.
 аз мисля , че в крайна сметка идеята , да се правят домашни пюрета, е те да аса по-питателни и полезни. А купените въобще не ги дискутирам, за себе си съм взела решение, че консумацията им вкъщи , ще се сведе до минимум( примерно синя слива много трудно да се намери сега , а и с какво качество е ).

# 377
Разбирам те.На теб наистина е по-лесно да готвиш за 2 дена. Аз не твърдя,че моя метод е по-правилен.Просто споделих аз как приготвям пюрета.Както и ти.От тук нататък всеки сам решава кого да слуша и от кого да взаимства идея и кой начин ще му е по удобен. Peace

# 378
  • Варна
Мога ли да поръсвам семенца от чия в храната на малчо (на 13м) или не е подходящо? Ако да, какво количество?
Мерси.

Слагам от половин година в хляба или в пудинг с цел желиране/сгъстяване

Супер! Само ми е любопитно - после така ли си излизат в памперса? Simple Smile

да ти кажа честно не съм ги виждала, но ако е по-светло акото ще се видят може би Simple Smile

А какво количество и колко често (извинявай, че още те човъркам по този въпрос Simple Smile )

# 379
Скрит текст:
Лелеее, какво зелееее  newsm78 Моето с 5 зъба на кръст какво зеле би смляло...

По същество: всъщност от каква възраст на детето може да му се дава да яде зеле, гъби? (и има ли връзка с това колко зъба има, за да може да сдъвче храната)
Благодаря - страхотни сте и безценни   bouquet
Деца захранвани по метода ЗВБ си дъвчат и с венци само. Така че липсата на много зъби след годинката не е причина да се пасира гладко.
Гъби аз знам дори след 3 години, бяло зеле след 1 година. Броколи, карфиол и подобни може и след 8 месец.

Никакво пасиране, просто си мислех, че с готвено зеле трудно ще се справи, но ще пробвам.
Ако може да ми кажете какво е "ЗВБ"?

# 380
Задачка, Захранване Водено от Бебето. Дават им цели парчета храна, не пюрета.
По мои наблюдения децата не си падат много по прясно зеле на манджа. Ама опитай пък. Аз съм слагала само в супи по малко  и обикновено го плюе, макар и ситно нарязано.

# 381
  • на земята
 Задачка ,прясно зеле с оризче може и доматче..)))
Ама аз не разбрах да се въведе ли зелето наново след като е въведено брюкселско зеле ,нали все е зеле  newsm78

# 382
Aз ли се побърквам или повечето месни пюрета на Хип са с добавена готварска сол?

#Crazy

Скрит текст:

Нормално ли е?

# 383
не само месните пюрета на Hipp, ами и рибните са със сол. Аз търсих, т.к. ме притеснява да давам още купена риба- е няма без сол за над 6 месеца, само фино пасирани като за малки бебета

# 384
Вярно ли е, че не е препоръчително да се смесват няколко плода - минати на пара - в кашите?

# 385
  • Berlin
Зеле и брюкселско зеле се въвеждат отделно, понеже са си 2 различни зеленчука. Освен това зелето си е доста тежичка храна, аз знам, че е след 1 г. най-рано, макар че моят син още не го яде, не му харесва и много пръцка дори от малко количество.
В купените пюрета има мноого малко сол, опитала съм и изяла доста менюта. Simple Smile Може би не сте ги пробвали, след като се притеснявате, че в съдържанието има сол. Тя е минимално количество.

# 386
В унгарския вариант на пюретата Хип сигурно има сол. В немските няма. Но дори да има е малко и не е за притеснение.

След годинка нищо не въвеждам, давам направо. Зеле още не съм давала. И броколите, и карфиолът са вид зеле, които са въведени обикновено преди годинката, така че няма нужда от допълнително въвеждане.

# 387
http://zabliznacite.wordpress.com/2013/04/11/bebeshki-pureta-istinata/

Какво ще кажете за тази статия? Струва ли ви се вярна историята за купените пюрета?

# 388
http://zabliznacite.wordpress.com/2013/04/11/bebeshki-pureta-istinata/

Какво ще кажете за тази статия? Струва ли ви се вярна историята за купените пюрета?
Ами вярно си е. Не си ли обръщала внимание на етикетите? Примерно пюре чиста слива  на едната марка е десетина процента слива, другото вода. Бурканчето е 80 грама. За около два лева купуваш стъклено бурканче, 8 грама слива и 72 грама вода. Плодовите пюрета 6+ са масово оризово брашно и плод за цвят. За това, че всеки би предпочел прясно сготвена пред консервирана храна, е ясно.

Единственото им предимство е, че пестят време.

# 389
Как приготвяте тези с  месо и риба, тази в магазина не е ли със сол? А зешко, пуешко и т.н. къде ги има , във пикадили?

Общи условия

Активация на акаунт