БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-32

• 29 794
  • 785
  •   1
Отговори
# 435
Момичета,агнешкото месо в кой месец се въвежда?

# 436
Момичета,агнешкото месо в кой месец се въвежда?

След основните меса - заешко, пуешко, пилешко и телешко, което ще рече след 9-ти, 10-ти месец.

# 437
Заешко,пилешко и пуешко съм дала.Телешко не съм още,но мисля тези дни да е.Не вярвам да е проблем да дам първо агнешкото. Thinking

# 438
Заешко,пилешко и пуешко съм дала.Телешко не съм още,но мисля тези дни да е.Не вярвам да е проблем да дам първо агнешкото. Thinking

Не, никакъв проблем.

# 439
Момичета, споделете рецепти за бебешки супи. В момента давам 2 пъти дневно каша и веднъж зел. Пюре. Искам да заменя едната каша със супа.
И за граха искам да питам. Някой тук беше казал, че трябва да се маха външната обвивка. Е да, ама е голяма играчка това. Откога се дава грах цели зърна?

# 440
Момичета, споделете рецепти за бебешки супи. В момента давам 2 пъти дневно каша и веднъж зел. Пюре. Искам да заменя едната каша със супа.
И за граха искам да питам. Някой тук беше казал, че трябва да се маха външната обвивка. Е да, ама е голяма играчка това. Откога се дава грах цели зърна?

Грахът го правех така: сварявам супата, яхнията до готовност; вземам една цедка/ гевгир от по- големите и претривам през него http://www.ingreso.vibs.bg/accessory/cedka.jpg

Супи - нищо различно от тези за възрастни - само не слагам сол, след годината почнах по малко чубрица или мащерка, или джоджен. Най- често правя пуешка, доматена с булгур, спаначена, зеленчукова с каквито зеленчуци имам, крем супа с тиква, картоф и сирене.

# 441
  • СОФИЯ
момичета ,какво мога да давам на моето бебе като зеленчук,на 6 месеца е,яде картоф,морков,тиквичка и тиква.много ни е малък асортимента и се чудя под какви смесици да и ги давам?месни пюрета кога да въведа и как се дават?гледам че съдържанието на месо е малко и предполагам е съобразено с нуждите им,мога ли да дам цяло бурканче от 125гр.?отделно жълтък кога да дам?да изчакам  поне 7-8 месец,но тогава мисля глутен да въведа и се притеснявам да не се натрупат много нови храни за един месец. ooooh!пълна каша с това захранване,колкото повече чета,все повече се обърквам

# 442
1. Когато се въведе глутена, може ли да се дава като следобедна каша с плод?
2. Какво е съотношението горе долу в една плодова оризова/овесена и т.н. каша? По-добре е да преобладава плода или кашата?

# 443
1. Да, може.
2. Зависи как ще го даваш - ако е за следобедна закуска, по-добре да преобладава кашата, ако ще е като междинно хранене - плодовото пюре. Няма точно правилно за съотношението, както на бебето му харесва Simple Smile

# 444
Включвам се да следя темата, че ще дойде и нашето време скоро, а искам да съм подготвена.  Mr. Green

# 445
до колко лъжички на ден трябва да стигнем със зеленчуковото пюре на обяд? днес е 5-ти ден и ще дам 5 лъжички. ама така като увеличавам всеки ден с по 1 лъжичка кога трябва да спра да увеличавам дозата? момичетата са на 7 мес. и след пюрето ги дохранвам с ам.
от утре мисля вече да пробвам да дам и морков. ама да го смеся с картоф или може чисто само морков?

# 446
Мога ли да поръсвам семенца от чия в храната на малчо (на 13м) или не е подходящо? Ако да, какво количество?
Мерси.

Слагам от половин година в хляба или в пудинг с цел желиране/сгъстяване

Супер! Само ми е любопитно - после така ли си излизат в памперса? Simple Smile

да ти кажа честно не съм ги виждала, но ако е по-светло акото ще се видят може би Simple Smile

А какво количество и колко често (извинявай, че още те човъркам по този въпрос Simple Smile )

няма проблем Simple Smile
ако правя пудинг, слагам около 1 супена лъжица, но тя не изяжда цялото количество
на хляб ръся на око, може би 2-3 супени, на 900 грама, но тя също не яде всеки път
може на салата да слагаш

# 447
lacuna coil,може да дадеш още пащърнак,броколи,спанак.След това може да започнеш със смесените пюрета,които съдържат чушка,лук...М/у храненията може да дадеш по някоя лъжичка плодово пюре.В началото винаги еднокомпонентно и никога в ден,в който си въвела друг вид нова храна.Всеки плод,зеленчук,каша или каквато и да било храна въвеждаш през интервал от поне 3-4 дена.
Месото аз въведох месец след началото на захранването.Може да дадеш цяло бурканче месно пюре ако в него няма нищо ново за бебето,освен месото.Трябва да си въвела всички зеленчуци,които съдържа пюрето.Започваш с пилешко,пуешко,зешко.Следва телешко и агнешко.Свинското след годинка.
Жълтък пак там някъде дадох- на 6 месеца беше.
Глутена-месец след месото.

# 448
Добър вечер Simple Smile Какви плодове мога да давам на 6 месеца и седмица...ще си ги правя сама, но на пюретата по магазините гледам праскова..кайсия..е нали мъхчетата можели да причинят алергия пък пише от 4ти месец.. newsm78 объркана работа..Та какви плодове мога да му дам и може ли пресни да са?
P.S. Ние сме напред със захранването и ядем  разни зеленчуци, и пилешко даже..ако има значение.. Simple Smile

# 449
maribelka, круша, авокадо, ябълка, слива.
Не бързай с месата толкова.
4+ значи, че парчетата са смлени толкова ситно, че да стават за след 4 месеца. Не, че можеш да го въведеш на 4 месеца. Според мен производителите трябва накрая да ги глобят, че заблуждават майките.

Общи условия

Активация на акаунт