Лежащи бъдещи мами, заповядайте да не скучаем - 29 тема

• 39 025
  • 756
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Pival, бъди спокойна само,всичко ще се нареди. Стискам палци и на краката. Пиши ни когато можеш.

# 271
Pivai
И от мен палчета
Всичко ще е наред Hug

# 272
  • София
Здравейте момичета, днес бях на ЖК и ме притесниха- според апарата бебка е с две седмици по-дребна. Назначиха ми доплер и ако той потвърди трябва да влезна в болница и да ме сложат на системи за захранване на плода. Някой чувал ли е за такова нещо?

# 273
Здpавейте!

мария87 , последният път като лежах в болницата имаше едно момиче в
8 месец точно по тази причина. Вливаха й системи и витамини. Не е приятно
влизането в болница, но ако се налага, няма как... Стискам палци.

pival , много, много късмет на теб  Hug

Хубав ден на всички!

# 274
  • София
Мария87,
Не е рядкост да се говори за подобно "изоставане" - то може да е изначално (по-късна овулация, респективно възрастта на плода е по-малка) или да се натрупва в хода на бременността. Аз и с 2те бременности имах - с първата се забеляза някъде в началото на 2ри триместър, със сегашната - в началото на 3тия. Целта на доплера е да установи дали няма проблем с кръвопотока.

Имай предвид, че това "забавяне" е спрямо някакво средностатистическо имагинерно бебе, което би следвало да нараства с определени темпове, за да се роди точно 3300. Също така, за да определят на коя г.с. съответства твоето бебе, му мерят бедрото, стомахчето и мозъка и си изчисляват някаква условна проекция. Т.е. Може просто твоето бебе да върви анатомично по-дребно (както беше с дъщеря ми) или може мозъка/бедрото/стомаха да не нарастват с равен темп и това да изкривява сметките (например да е с по-дребна главичка). Последно - точното мерене на тези показатели е много зависимо от апарата, доктора и позицията на бебето и дори малка грешка може да изглежда като 1-2 седмици "забавяне".

С 2 думи, ако можеш - иди и на друг доктор /апарат, за да премери отново, направи си доплера и не се плаши. Важното е да расте от седмица в седмица, независимо че върви по-дребно от "съвършеното" 3300 бебе. Лекарствата, които предписват в подобни случаи подобряват периферния кръвопоток (аз пих хапчета), на някои предписват и протеини за бодибилдъри, за да напомпат бебето.

# 275
  • София
Назначиха ми доплера за петък,тогава ще съм на друг апарат с друг доктор и така. Ще видим какво ще кажат, дано да е от апарата, пак ще пиша.
Благодарско за подкрепата!

# 276
# 277
Момичета, в АГ Русе лежа вече четвърта седмица, та въпросът ми към вас е следният - тук за обезболяващо ползват спазмалгон, а за него знам, че не е препоръчителен по време на бременност. До сега на мен не са ми го слагали, тъй като казах, че ми става лошо от него  Simple Smile, но ме започнаха едни болки ниско долу, които не ми минават от нищо друго и от два дена ми бият спазмалгон. Има ли някоя бъдеща мама, която го е използвала и чували ли сте нещо за него и влиянието му върху бебето?

# 278
  • Пловдив
Ели_Г, аз съм го пила по лекарско предписание...

# 279
Пивал, тук го вливат на всички - от 5 г.с. до 35 г.с., но мен лично ме притеснява, заради аналгина в него. Освен това съм нон стоп на Кормагнезин, нош па, папаверин, Гинипрал и Верапамил, направо не мога да си представя как това дете понася всичко това  Cry. Умирам от  страх, че може да съм му направила нещо с толкова лекарства  Confused

# 280
  • Пловдив
 Ели_Г, всички сме така. Дано си имаме едни здрави и доносени бебенца  Praynig

# 281
  • Варна
Пивал Hug Hug Hug Hug Hug  дано се закрепят нещата.  За втори серклаж не съм чувала никога, не е ли рисковано?  Днес ми правиха тест за фетален фибронектин, предната бременност също, на теб ти е рано за него още.. но от една година има един нов, който засича и някакви вечещства от околоплодния мехур.  Не му знам името, просто днес док го спомена. Аз си мисля, че ако няма инфекция и лежиш със съответните медикаменти, макар и много трудно и с притеснения, ще стигнете хубави седмици.

Мария - чуваа съм за подобно изоставане, макар и да не съм се сблъсквала лично. МОже наистина да не е измерено правилно, може да има и други причини. Една приятелка накрая пиеше някакви специални протеини.

Ели - контракциите са покрити от другите лекарства, спазмалгонът само заради болките ти ли е ? Всеки има различен праг, но ако може да потърпиш и не са толкова силни, може би е по - добре да не ти го дават, отколкото да се притесняваш.  Щом са го назначили явно не е толкова опасно, а и всичко е въпрос на ползва - риск.  Аз с първата бременност бях със серклаж по спешност и понеже много лекари са против нош -па  и от този сорт при проблемна шийка, ми поставиха еднократно течен аналгин, но беше при нетърпими, поне за мен, болки.

аз днес бях на преглед и засега са добре нещата.  Дано да е така до края.

# 282
Здравейте лежащи мами  Hug

На мамите с притеснения - спокойно всичко ще бъде наред  Hug Слушайте докторите си, защото нямаме избор и се предполага, че ще ни помогнат, имайте вяра мами, ще имаме живи и здрави бебенца  Hug

Ние бяхме вчера на ФМ в Марковс при д-р Павлова (и при първата бременност бях при нея), много съм доволна. Та ще си имаме отново момиченце, много се зарадвах и че бебка е добре, но докторката се притесни малко за шийката ми, че била 2,66 см и понеже не ме е гледала предните месеци е на мнение, че ако наблюдаващият ми лекар прецени, че се скъсява от предните прегледи, още не е късно за серклаж  Sad Та утре отивам на прегледи, за да видим какво ще правим. Да вметна, че досега и двамата ми лекари отхвърлиха тази възможност, но нека сега ме видят и да им обясня тя какво каза и да видим  Thinking

Стискайте палци момичета, ще държа до края и тази бебка ще си я износя и ще бъде жива и здрава  Praynig  Даже вчера решихме с мъжа ми и й купихме една шапчица и една жилетчица, та й казахме да се държи и да се роди когато трябва и да е добре, за да си носи дрешките  Simple Smile

Хайде за сега хубав ден  Hug

Последна редакция: чт, 20 мар 2014, 10:11 от Violina_23

# 283
  • Варна
Виолина - наистина не е толквоа късно за серклаж, но на сто процента отиди и на друго място да измерят шийката. Успех Hug

# 284
Добро утро мами, как сте днес?

Milla Благодаря Simple Smile Днес ще ходя тук при наблюдаващата ми бременността лекарка да видим какво ще каже, а във вторник съм в Плевен при другия лекар при, когото ходя. Дано не се налага, но каквото трябва ще направим, за да е вс ок до края  Hug

Общи условия

Активация на акаунт