Лежащи бъдещи мами, заповядайте да не скучаем - 29 тема

• 39 023
  • 756
  •   1
Отговори
# 690
Радвам се, че ти е допаднал, Сърчице Hug
Сетих се и за тези
Грозната истина и Разбита любов
Първия го даваха наскоро по ТВ, като цяло са подходящи за бременни момичета, романтични комедии, не те натоварват, иначе аз си падам и по трилъри, но сега гледам да ги избягвам общо взето. Достатъчно сме напрегнати и един лек филм със сигурност ще ни откъсне поне за малко от тревогите ни.

# 691
Здравейте, момичета. Ох, аз пак съм паника. Днес ходих на ПКК и урина. Отново левкоците, неутрофилите и този пъл лимфоцитите са повишени малко. Ако приемем, че те са от бременността, това ЦРП ще ми изяде главата - отново 8.95 при норма 6. Преди седмица беше 6, а преди това някъде 7-8. Тоест стои си повишено. Нали бях в болница и си отказах часа при зъболекаря. Зъбите не ме болят, но определено са за пломби, някои за вадене, чистене камък и т.н. Искам да ви питам, ако знате, дали проклетите зъби и това ЦРП наистина биха направили проблем на бебето. Аз вече пих един антибиоток в болницата преди месец. Май ще трябва да ходя на зъбар, лекарката ми днес не вдига. Много съм притеснена - то може вече да е тръгнала инфекцията към бебето - оф, направо ще се побъркам...

# 692
  • Варна
здравейте,
не се притеснявайте за движенията, щом  ги има.. понякога са по активни, понякога не.. движенията намаляват с напредването на бременността, но според моя опит това се случва еднва след 30 седмица, дотохав ане са толкова големи.  Но определено са на периоди Simple Smile
аз днес започнах да пера бебешки дрехи , които имам останали и цял ден пера и суша... и съм си дала няколко дни да приключа с това..
вчера бях на преглед - добре сме, ще махаме серклажа на 2ри Юни.. аз водя преговори да предизвикаме раждане на 5-6 - ако дотогава не тръгне само.  Не ми се чака повече, а и не ми се раждат 5 кг бебе.. определено съм с усещането, че расте по едро от батко си, а той както съм казвала беше 4500...лекарят ми не е много съгласен, но аз вече нямам нерви, а и има жени, които дори и не биха помислили а нормално раждане при тези обстоятелства. Секциото обикновено е две седмици по рано, тъй че не мисля ще има проблем.. нооо има още малко време Wink

# 693
  • Варна
Ронита - не мисля, че може да направи проблем на бебето.. не говорим за някакъв страшен абсцес.. говори с лекар и зъболекар, но според мен няма да е проблем

# 694
  • Пловдив
Miilla, не останало. Кога ще ти спират лекарствата? Може и само да тръгне.

Ние не сме купили нищо за бебето и цялата подготовка ще я поеме ММ след раждането.

# 695
Miilla, много малко остана, стискам палци за леко раждане  Hug

Ronita, и мен ме притеснява това ЦРП, дано да е от бременността и да няма никакви инфекции, нали все някак трябва да сме спокойни заради бебоците. Аз по цели нощи понякога не спя от притеснение, чета само някакви страшни неща в нета и се шашкам. А все си казвам, че трябва спокойствие и вяра и всичко ще бъде наред  Praynig

# 696
Момичета,аз с предната бременност се бях побъркала с това ЦРП - беше все към 8.За разлика обаче от тази бременност,влагалищния секрет тогава все ми беше чист,не съм и боледувала от нещо.Доки все ме успокояваше,че е напълно нормално при бременност да е повишено ЦРП-то,както и СУЕ и левкоцитите.

Сега не съм го мислила и не съм го изследвала.

От няколко дни и аз се чудя какво да правя с тези дрешки.Имам дрешки от баткото,имам и момичешки.
Мисля само да ги приготвя,пък майка ми да ги пере после,защото ако оставя тя да избира или пък ММ #Crazy.Той миличкия и сега едвам смогва да подържа някаква чистота,да готви и дете да гледа.Вече е на ръба на нервна криза Sad

Мен нещо много ме боли шийката.Днес дори не излизах навън да поседя на слънце.

Pival,много ти се радвам Hug,почти сме заедно.То нашето не се знае де,но е цяло чудо,че стигнахме дотук с тези шийки.

Destiny,моето бебе няколко пъти го усещах по слабо за 2-3 дни.

# 697
Miilla, то наистина неостанало. Пожелавам ти леко раждане, живо, здарво и прекрасно бебе на финала.  Hug
Дестини, ама и ти си като мен. Е, не можах да изкореня толкова години любопитсото си да се ровя и да се стресисам от видяното, написаното и т.н - един вид се превърнах в хипохондричка, а знам, че колкото по-малко знаем, толкова по-спокойно ще живеем. Даже вчера се присетих за амниоц, която не направих - влязох в нета да чета...и разбира се после имах контракции, защото се притесних.. Всичко е в нашата глава, за себе си разбрах, че сама предизвиквам лошитен неща, като контракциите. Трябва да освободим съзнанието си и да ммислим позитивно - е, който успее. Всички ще успеем и ще сме щастливи на финала - ще видите!  Hug

# 698
  • София
Ронита,не се паникьосвай!Ако имаше нещо притеснително със зъбите,щеше да имаш болки-знаете как болят зъби.Аз съм същата-притесня ли се,веднага ми почват контракциите.А онзи ден бях на тонове и гледах как се менят и си направих експеримент-като се засмеех тоновете ставаха малко по-високи,като се напрягах скачаха много високо.Бебето усеща всичко и то веднага,в това съм сигурна.

# 699
Здравейте момичета искам да ви попитам нормално ли е това днес от сутринта съм с постоянно твърд корем усещам стягане в корема.. аз съм в 34 гестационна седмица и съм много уплашена. Моля за съвет  Praynig

# 700
Мария, браво на теб, още съвсем мъничко е останало. Здраво бебче ти желая от сърце. Да, наистина с тези мисли си докарваме контракции. Даже вчера нямах няколко часа, сетих се, че съм нямала, започнах да мисля за това и хоп -контракции. Днес нали ходих при акушерката, та после изпих едно кафе пред нашия блок  - така добре се почувствах навън. Утре смятам да изляза за 1 час пак пред блока имаме една закусвалня и там се събират майките с деца и е много приятно, така се зареждам. 

Miilla, исках да те питам за нефидипина. Аз пия по 4 таб. дневно. Нали няма да е проблем, ако си ги пия докрая.

# 701
Как сте днес, момичета  Hug
Delicacy,  предполагам пиеш нещо за контракциите, може да не ти действа толкова ефикасно или състоянието да е временно. И при мен понякога коремът седи по - твърд няколко часа, но ако продължава отиди на лекар. Най вече не трябва да е прекалено твърд като камък и още повече да не е болезнено..И е много важно да следиш от кои хапчета има ефект, при мен например Нутримаг почти не действаше.

# 702
Момичета, днес съм много притеснена, защото направих една глупост. Реших да измия чесънът от вилата, за да го замразя в хладилника. И както се досещате по него имаше пръст и даже някакви червейчета, но не вярвам паразита, който причинява токсоплазмоза, да се вижда. Чистенето беше с голи ръце после ги измих около 20 пъти, но сега много се притесних и много съжалявам, че го направих, а имаше кой. Знам, че почвата не трябва да се пипа с голи ръце, което аз направих. Успокоението ми е, че все пак само съм докосвала, не съм яла не мито. Някой знае ли така мога да се заразя.  bouquet

# 703
Според мен, няма проблем, нали хубаво си измила ръцете, не се притеснявай,Ронита.

# 704
  • Варна
Добро утро!!!
Изпратих малкият звяр при баба му, баща му е на раота и аз продължавам с пранетата Wink)

Пивал - в сряда 21 мисля да ги спирам лекарствата, така се договорихме с док. Имам доста чести неболезнени контракции . Той ми каза, че не трябва да са повече от 10... но вече не го мисля. 

Ронита - по 3 нифедипина пия аз. Миналата бременност пак така, ТОгава пих лекарства до пълни 39 седмици. Тогава ми махнаха и серклажа.  Сега една седмица по рано ще го махаме в 38 и лекарствата ще ги спра почти месец преди термин. Но моята шийка е добре сега. И ми се иска организмът ми да започне да се подготвя за разждането.
Не се притеснявай за почвата - измила си си ръцете.  А и ако няма някоя котка, която да си върщи работата там, според мен няма шанс въобше да има паразит , който причинява токсоплазмоза. Но те разбирам -и аз съм се филмирала за какво ли не Wink) и признавам последното бешше за токсоплазмоза Simple Smile)) пусках в началото на брем и по едно време бях решила и преди раждане пак. Но засега съм се отказала Wink

Деликаси  - трябва да се види дали са контракции първо и да пиеш подходящи лекарства. Ако не си сигурна дали са контракции, отиди да лекар да погледне. Понякога съм била с доста твърд корем и съм била на лекар и съм питала - не било контракция Wink))) така че понякога страхът ни може да ни подведе.

Хубава събота на всички Hug

Общи условия

Активация на акаунт