Италия, 143 тема

• 35 697
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
На Барбича DIY проектите много ми харесват, любим ми е синият скрин, на второ място кукичките за чаши. Гениални решения просто, семпли, хубаво изпълнени, красиви. Обаче барчето е едно ниво нагоре, него не мога и да си представя да го направя. Докато за другите неща си мечтая, че мога да направя нещо подобно Simple Smile.
Но въпреки това покрай барчето ми стана любопитно не мога ли да си направя аз един гардероб. Имаме много малко място в спалнята, сега сме със скрин, в който не ни се събират нещата, а гардероб с подобни размери не намирам (трябва да е по-тънък от стандартното). Колко му е да си поръчаме няколко талашитени плоскости и няколко рафта вътре?!  Laughing newsm78

Лени, Ифчето, много неприятни истории. Ифчето, трудна работа, аз на твое място май бих се прибрала в България... Стискам палци да се разреши проблемът!

# 676
Ифчето, наистина неприятно.
Доколкото знам, към АЗЛ има кабинети за чужденци без документи. Обаче, пак доколкото знам, са за екстракомунитари, ти не си в тази графа. Но, и да имаш документи, пак изследванията се плащат. Предполагам също, че и не са стандартни кръвни изследвания, сигурно има специфични изисквания докторката ти от България. Ако са стандартните, има само един начин да ти ги направят безплатно - като отидеш да дариш кръв. Правят ги  на всеки кръводарител.

# 677
  • в едно миланско село
аз пък съм направо в потрес как човек с кръвоизлив си ходи в България, или звъни на лекарката си в България  ooooh!

има Спешна помощ и то, добре работеща. не сме в Щатите, колкото и да е неинформиран човек, поне това би трябвало да го знае.
съжалявам, че съм рязка, но понякога само на себе си може да се сърди човек. информираме се за всякакви електронни уреди, шопинг и кви ли не глупости, а за здравните си права нищо не знаем.

Ифчето, посети местния си АЗЛ и задавай въпроси-те са там за това. не подценявай проблема, щом имаш и прецедент с киста. и не, не е странно, и на мен ми се промени всичко в организма след такава.

# 678
Точно така, трябвало е да отиде в спешното още при самия кръвоизлив.
Аз не помня защо не съм отишла, вероятно ми е било неудобно, аз съм голяма дивачка и понеже командировката ми е било скоро съм отлагала. Трябва да разровя темите да се сетя какво беше
човек понякога прави големи глупости.

Някой знае ли кога ще отварят консулството в Милано? Оказа се, че ми изтича м/ународния паспорт тази година и е за подновяване. Да вземе да ми излезе късмета с някое извъневропейско пътуване и да нямам паспорт

# 679
  • в едно миланско село

Някой знае ли кога ще отварят консулството в Милано? Оказа се, че ми изтича м/ународния паспорт тази година и е за подновяване. Да вземе да ми излезе късмета с някое извъневропейско пътуване и да нямам паспорт

ето, за това бих си отишла до София, вместо да ходя до Милано  Laughing
отидеш, купонясаш, видиш некой друг приятел и се прибереш със свършена работа. петък-вторник, хем че и приятелите през уикенда са свободни  Wink

(Лени, ти още ли си без ит. паспорт?)

ако не ме мързеше, щях да пусна извадка от днешния урок по шенце на малката ми щерка (те сигурно и другите са такива, ама аз не уча този предмет с нея, та се сбърках тази вечер). е, може и да е да не помня нищо (то тва преди век било Mr. Green), ама не помня и да съм се сблъсквала в 5-ти клас с такива обяснения и терминология  ooooh!
това, за да кажа, че не разбирам оплаквания откъм материал на обучение. после, метод и свестен даскал са друга бира, ама то това си е повсевместно, мисля.

# 680

единият вариант е да отскоча за няколко дни да свърша работата по някое време през годината, хем ще си извадя свидетелство за съдимост за гражданството, че нямам ит.паспорт аз, а искам да имам  бъдеще

аз не те разбрах за материала:))  каква терминология

# 681
Според мен човек в началото като не познава нещата и се чувства много застрелян и не знае какво да предприеме. В Италия поне мъжът ми си беше местен, тъй че кеф ти пронто соккорсо, кеф ти vai dalla zia che ti aiuta lei.
Тук като сме и двамата чужденци, всичко отнема мнооого повече време да разбера как действа. Ей сега съм се запътила към данъчното, за пръв път, и ми е едно терсенеее.... Даже за някои неща Матео е по-светнат от нас, защото си ги обсъждат в детската градина с местните деца  Laughing Laughing. И той даже вече е набрал самочувствие и ни обяснява някакви неща със снизхождение  Mr. Green.

# 682
така е вероятно, да.
въпреки че мъжът ми е местен го смятам доста застрелян в много отношения. аз изобщо от началото си в тази страна нямам почти никакви спомени, някаква кома, мини ледникова епоха...
успоредно с това винаги се удивявам колко запознати са с всякакви аспекти на системата и живота хора, които едва говорят езика парадокси някакви...

# 683
Така е, да, някои хора са си по-запознати, вероятно и в България са били по-запознати... от мен, например  Laughing. Аз това го отдавам и на образованието си - като съм учила философия, не съм се сблъсквала по никакъв начин с никаква документация (примерно правистите според мен са доста позапознати доста по-отрано), а също и защото не съм работила друго освен докторант. И като нямам опит от България, ми е още по-трудно да схвана в чужбина как работят тия сложни неща като данъците.
Ей го на, отложих за утре ходенето до данъчното  Rolling Eyes. Понеже бебетата спят, а те работят само до 12, утре ще се юрна още в зори, та да ги хвана навреме.

# 684
  • в едно миланско село

успоредно с това винаги се удивявам колко запознати са с всякакви аспекти на системата и живота хора, които едва говорят езика парадокси някакви...

аха, това и аз. сигурна съм, че даже могат да ме отворят за неща, които ми се полагат и как да си ги поискам  Sunglasses

инак съм в тотално несъгласие с последния пост на Тралала. и аз не съм учила счетоводство и контрол, а в България по мое време нямаше и как да се сблъскам с подобни проблематики, което не ми пречи да попрочета и с програмката да си правя поне личната декларация, не съм фирма, все пак. но разбирам, че то човек, докато не му стигне до главата, други четива са му по-интересни  Wink

# 685
О, казвам само ,че ако си се сблъсквал в България с документация, е по-лесно да превключиш в чужбина; ако се сблъскваш за пръв път с документация в чужбина, е по-трудно да се ориентираш, мисля си.

# 686
  • в едно миланско село
ми, не, не казваш само това  Laughing

# 687
Къде се загубихте?

# 688
Аз съм болна, но сватбата е догодина.

# 689
И аз съм тук, да се похваля с новия си компютър, който е с Уиндоус 8 и ставам луда. Няма как, ще свикна..... Confused аз съм много традиционна и като ми се смени нещо по екранчето полудявам
Но успях да намеря "старт', голям успех + да си кача фонетичната, която използвам за български.

Иначе самата клавиатура ми е още малко различна и изместена леко вляво от предишната, така че малко бъркам клавиши, но ще свикна бързо.
Компютъра е беличък, чистичък, не знам как ще се запази такъв....

Общи условия

Активация на акаунт