Клуб на храбрата шивачка - тема 15

• 96 941
  • 778
  •   1
Отговори
# 255
Във Варна май не ги предлагат

Ако случайно намериш да се предлагат във Варна, би ли писала? Аз съм ходила само в магазинчето на червения площад където изборът е много ограничен, за друг магазин не знам.

Нищо не намерих във Варна, пък и не намерих в интернет кой знай какви магазини. Накрая си викам кво ще се занимавам да търся, да обикалям и си поръчах от интернет. Сега тръпна в очакване да ми я донесат Simple Smile)) Поръчах си Elna Explore 220... Определено форума ми помогна да си избера Simple Smile Нямам търпение да пристигне и да я пробвам Simple Smile

# 256
Много отдавна високият клас домашни машини се водят полупрофесионални и шият чудесно. Почти всички хвалени марки се внасят. Но се внася малка гама заради пазара.

Това се припокрива и с моите наблюдения. Има машини които са много добри и се справят и с дебели материи без проблем, но това са машини за над 2000 лева.
Това, че новите машини са по-капризни, е ясно, то е както при колите - повече електроника има.

Скоро уших една чанта за щерката, в която да си носи нотите като ходи на урок, че станаха много а инструментът е много обемист. Броих: На места имаше 8 слоя памук + вата + декоративна лента. Мина всичко това без проблем  Peace Познавам и няколко момичета, които шият кожени цвички, и там на места се събират няколко слоя кожа, а техните машини определено не са професионални  Wink

Жаном и Бернина ги има в Аксиома в София, Елна я има в Пловдив(има и мяй в Завод Витоша).Всички доставят в страната и има и сервиз.Да си я поръчваш извън страната си е меко казано странно).

За някой от Варна, примерно, който така или иначе няма сервиз на място, нито може на място да избира и да тества машини, според мен никак не е странно. Така или иначе ще трябва да поръчва на сляпо, защо да не прави там, където му предлагат най-добрата цена?

Във Варна май не ги предлагат

Ако случайно намериш да се предлагат във Варна, би ли писала? Аз съм ходила само в магазинчето на червения площад където изборът е много ограничен, за друг магазин не знам.

Нищо не намерих във Варна, пък и не намерих в интернет кой знай какви магазини. Накрая си викам кво ще се занимавам да търся, да обикалям и си поръчах от интернет. Сега тръпна в очакване да ми я донесат Simple Smile)) Поръчах си Elna Explore 220... Определено форума ми помогна да си избера Simple Smile Нямам търпение да пристигне и да я пробвам Simple Smile

Така и предположих, и аз не бях намерила нищо във Варна  Sad  Стискам ти палци за скорошна доставка, да ти е честита машината и да я ползваш със здраве!   bouquet

# 257
  • София
politomi, магазина на Дондуков си работи, аз оттам си купувам списанията всеки месец. Патронес вече са само през абонамент. Преди няколко страници бях писала точно по въпроса със списанията Peace

# 258
[...Болна тема засегна.  Mr. Green
Преди имаше на английския сайт, към всеки модел, линк за PDF инструкции - можеше да дръпнеш инструкциите и без да си купувал кройката. Аз дълго време така процедирах. ... На сръбски нищо ли не се разбира?
[/quote]
Ми на сръбски, не че нищо не се разбира, но има термини или исъкращения, които google translator не може да преведе. Иначе аз си мислех, че просто още на са качили в сайта инструкциите и се надявах това да е временно.

# 259
politomi, магазина на Дондуков си работи, аз оттам си купувам списанията всеки месец. Патронес вече са само през абонамент. Преди няколко страници бях писала точно по въпроса със списанията Peace
Благодаря ти,просто някой ми беше споменал,че са фалирали  bouquet

# 260
  • най-шареното място
Абонамента означава ли, че ги получаваш навреме?
Или е както преди по реповете поне 2-3 месеца след здаването?

# 261
  • София
арт мама, абонамент само през freemex - те са им офиц. вносители, дори по едно време качваха и превод на броевете на сайта. отначалото бях "абонирана" през една будка, където тетката ми развиваше какви ли не филми заради бавещи се и липсващи списания, докато истината излезе - явно много от вестникарите не си плащали навреме, и съответно, получавали новите броеве, когато си озчистят задълженията Mr. Green
иначе през фриймекс нямаше грешка - пращат ги по пощата, препоръчано, през първата седмица на месеца, като пускат и мейл, че са пратени, за да знаем да си ги чакаме. Аз бях абонирана 1 година за Патронес и Патронес екстра. Специално, по моя молба, се съгласиха на абонамент за по половин година, че ми беше непосилно накуп. Тази година реших, че ще си почина малко от тях, иначе нямам оплаквания.
Бутик идват с много голямо закъснение - в началото на месец февруари успях да докопам броевете за август и септември (опаковани заедно), но явно това е нормално Peace

evv, ако знаеш аз как стискам палци да е временно Tired

# 262
  • София
Tatqna-ще си ги поръча в бг, поради това е все пак се поема 3(5) години гаранцията, което все е нещо.да не говорим ,че първия път доставката е от продавача.а пък разликата в цените не е кой знае каква.
Всеки си има право на мнение.И аз включително доста съм разпитвала какво има по нашия пазар и накрая след един тест драйв си взех това ,което всъщност не исках да си взема-т.е хлъцнах по всякакви ненужни екстри.Но вкусове всякакви-по надолу във темата Веси беше открила че има съвременни машини, които нямат регулиране дължитата на бода, което лично на мене ми се вижда малоумие, я се отчита като "екстра".Така че....
Що се отнася до сингер и тойота и пафа , както и лучник и силвъркрест -предлагат се във големите вериги-така че все пак има решение.-а ако бюджета си е голям-човек може и да се разходи до някъде за да види бъдещата си придобивка.

# 263
  • най-шареното място
Мерси, Мина. Не разбрах както се издават ли пристигат.
Защото по павилионите пристигаха по-късно не заради проблеми между тях и вносителя.
Имам предвид януари издадено, януари ли получаваш?

Последна редакция: нд, 09 мар 2014, 18:19 от арт мама

# 264
Tatqna-ще си ги поръча в бг, поради това е все пак се поема 3(5) години гаранцията, което все е нещо.да не говорим ,че първия път доставката е от продавача.а пък разликата в цените не е кой знае каква.
Всеки си има право на мнение.И аз включително доста съм разпитвала какво има по нашия пазар и накрая след един тест драйв си взех това ,което всъщност не исках да си взема-т.е хлъцнах по всякакви ненужни екстри.Но вкусове всякакви-по надолу във темата Веси беше открила че има съвременни машини, които нямат регулиране дължитата на бода, което лично на мене ми се вижда малоумие, я се отчита като "екстра".Така че....
Що се отнася до сингер и тойота и пафа , както и лучник и силвъркрест -предлагат се във големите вериги-така че все пак има решение.-а ако бюджета си е голям-човек може и да се разходи до някъде за да види бъдещата си придобивка.

Разбира се че всеки има право на мнение!  Peace
Но не знам дали аз, ако бях във Варна, бих отишла чак до София за да видя някоя машина на живо. Ти остави разходите за едно такова пътуване, ами и време отнема и то не малко. И аз тук където живея за жалост нямам свестен магазин на близо. На 90км има един голям с богат избор, иначе в радиус 35км са само малки магазинчета с по 1-2 марка, между които примерно Бернина и Джаноме отсъстват. За това реших да си поръчвам на сляпо от магазин на 600км от нас, но можех и да поръчвам от чужбина ако имаше предимство от това.  
В крайна сметка всеки сам си решава и нека се уважава решението без да му се лепи етикет "меко казано странно"   bouquet

П.С.: И магазините в чужбина дават няколко години гаранция.  Wink Сега погледнах, моята машина се продава в БГ с 2 години гаранция, а в Германия с 5.  Wink

# 265
  • София
арт мама, сега схванах какво ме питаш Simple Smile
понеже не бях обърнала внимание, не бях погледнала дори, а отвън има само номера на броя, отворих последния брой който получих декември, и вътре пише октомври. Така че, явно да, със закъснение са си. Peace

# 266
  • Pb
Здравейте,

след доста дълго умуване коя да е шевната машина, се насочих към Janome TXL 607 (избирах я дистанционно, нямам възможност да я видя и пипна). Твърдо съм решила това да е модела, надявам се да не се разочаровам. За мен ще си я ползвам, като цяло обичам да шия разни дреболии и играчки, не съм по обемните проекти, поне на този етап.
Та, сега съм в чуденка какви игли да поръчам допълнително и се надявам на вашата помощ (разглеждам иглите на Орган, които се предлагат в Аксиома):
Игли за бродерия според вас уместно ли е да вземам или те се ползват само за професионалните бродировъчни машини? (извинявайте, ако въпросите са ми тъпички, ама съм като пате в калчища)
Другото ми чудене е при положение, че ще имам игли за трико (които се водят Strech) дали да вземам и oт тези, които са Super Strech?
Също ще съм благодарна, ако някой от Пловдив ме насочи от къде да се снабдявам с качествени конци и евентуално игли за в бъдеще.

# 267
  • най-шареното място
Имаш ли линк към бродировачните игли? Стана ми интересно.
Игли поръчай според това какво шиеш. Ако ще е супер стреч - да, иначе, по-скоро не.

# 268
  • Pb
Имаш ли линк към бродировачните игли? Стана ми интересно.
Ето, заповядай - https://www.facebook.com/214387301932923/photos/pb.2143873019329 … ype=3&theater

Иначе благодаря за отговора. Опитвам се и аз да си отговоря дали ще шия нещо от супер разтегливо трико...

# 269
  • най-шареното място
Мерси! Ако ще шиеш/бродираш/ доста с вискоза или коприна - да, иначе - не.

Общи условия

Активация на акаунт