?Въпроси всякакви?

• 5 477 358
  • 96 496
  •   2
Отговори
# 13 890
  • В един копнеж!
Чисто информативно искам да попитам, тъй като не намирам никъде информация...от какво се поражда зверското желание за люто през зимата. От липсата на нещо или просто се случва?!

# 13 891
Лютото съдоразширява и стопля не на шега.
Който обича люто като мен, не се влияе от есен или лято.

# 13 892
  • В един копнеж!
Лютото съдоразширява и стопля не на шега.
Който обича люто като мен, не се влияе от есен или лято.

Вероятно!  Simple Smile Само зимата се сещам за люто, но пък цяла зима съм със студени крайници...има логика.

# 13 893
Имаш проблеми с оросяването, лютото ти помага този проблем да се намали.

# 13 894
Един малко смешен въпрос - някъде бях чула, че тялото започва да гори мазнини при упражнения след 15-тата минута, така ли е?

Miami_beach - благодаря за инфото! (hug)

Последна редакция: нд, 29 дек 2013, 22:50 от L0v3d

# 13 895
Един малко смешен въпрос - някъде бях чула, че тялото започва да гори мазнини при упражнения след 15-тата минута, така ли е?

Не... Веднага почва!  Grinning Тялото ВИНАГИ гори мазнини... Почва "горенето" от новопостъпилите мазнини и др. хр.вещества, естествено, после от "запасите" Wink Така че в-са е дали се гори в повече от това, което постъпва в тялото или в по-малко. Когато се правят упражнения в организма се вкарва бая повечко кислород, което способства за по-интензивно "горене" на въпросните мазнини. За туй спорта е полезен!  Peace

# 13 896

Функции на фурната: Долен реотан, горещ вентилатор+горен реотан, грил, горен+долен реотан, горен+долен+горещ вентилатор.

Източник http://ru.hansapost.ee/p/elektricheskaia-plita-zanussi-zce55001wa/903792297

Ето тази: http://www.technopolis.bg/b2c/details/702266/P11100601/Gotvarska … T-KN3C62A(W)/EU/S със сигурност има 6-7 функции на фурната. Ползвам по-стария модел от 10-тина години вече, а от година майка ми си купи този модел. Супер бърза и хубава фурна.

# 13 897
Къде в София се продава хубава боза? Аз лично не обичам боза и не мога да опитам, но искам да занеса на приятелка в чужбина, за да я зарадвам. Трябва да е прясна със сигурност.

Най-вкусната боза,която съм пила е на “Явор-М Комерс”
И не случайно логото им е БАШ БОЗА НА БАШ ЦЕНА

http://www.youtube.com/watch?v=mSueiWh1Mn0

Произвежда се в Чепинци.В началото на клипчето става въпрос за същата боза.

# 13 898
Някой може ли да ми каже как да изтрия имейл адрес в мейл бг ?

# 13 899
Къде в София се продава хубава боза? Аз лично не обичам боза и не мога да опитам, но искам да занеса на приятелка в чужбина, за да я зарадвам. Трябва да е прясна със сигурност.

Без ирония ти го казвам...в Лидъл. Бозата-Гушанска. Аз по-хубава от нея не съм пила.
Понеже са два вида, да поясня, че хубавата боза е тази със захар PeaceПо-хубава е от тази на Хармоника

# 13 900
  • Sofia

Със захар ли е или с подсладител?

ПП. И аз да препоръчам бозата на Хармоника, има различен и прекрасен вкус, когато е съвсем прясна.

# 13 901
  • София
Хармоника!! Със захар е. След два- три дни става и резлива на топло.

# 13 902

ПП. И аз да препоръчам бозата на Хармоника, има различен и прекрасен вкус, когато е съвсем прясна.

Никога не съм чела на етикета,какво пише,но знам,че е страшно хубава(поне цялото семейство я харесваме) Laughing

# 13 903
  • София

С подсладители и безброй Е-та и стабилизатори. Не отделям особено внимание, но точно вчера мъжът ми взе да чете етикета.

Бозата на Хармоника ми е безвкусна, не ми харесва. Тази на Явор ми е в пъти по-вкусна.

А, открих, спомних си, че половинът пита какво е фенилаланинът:
Скрит текст:
"Боза Явор-М Комерс"
Производител: ЕТ "Явор-М Комерс" гр. София
СЪСТАВ: вода, пшеница, подсладители Е950, Е951, Е952, Е954
съдържа източник на фенилаланин

ОПИСАНИЕ:
E950 (Acesulphane) - ацесулфам калиев. Подсладител, открит през 1967 г. Около 200 пъти по-сладък от захарта. Изследвания при животните показват, че може да причинява рак, затова се приема за канцерогенен.

E951 (Aspartame) - аспартам. Изкуствен подсладител. Дава странични реакции у хора, склонни към алергии. Възможно е да причини главоболие и мигрена. Аспартамът е метилов естер на дипептид, съставен от L-аспартат и L-фенилаланин (оттук идва и предупреждението в етикета, че е източник на фенилаланин). В силно кисела или алкална среда аспартамът може да се разгради и до метанол (метилов алкохол), който е опасна отрова. При хидролиза може да се получат и двете аминокиселини, които влизат в състава му. Стабилността му при рН = 4,3 и стайна температура може да бъде 300 дни, но при същата температура и рН = 7 е едва няколко дни. Повечето безалкохолни напитки имат рН между 3 и 5, при които аспартамът е стабилен дълго. Високите нива на фенилаланин са опасни за болните от фенилкетонурия - болест, при която е невъзможно разграждането на аминокиселината в метаболизма на болния.

E952 (Cyclamic acid) - цикламат. Изкуствен подсладител. Може да причини мигрена. Приема се за канцерогенен и е забранен в САЩ и Обединеното кралство.

E954 (Saccharines) - захарин. Най-старият изкуствен подсладител. В САЩ се изисква изрично посочване на етикета при наличието му в даден продукт. При опитни животни е намерено, че може да причини рак.

# 13 904
Показаната боза е с поне 5 вида изкуствени подсладители.

Боза със захар, освен Хармоника е и Бомакс - боза със захар. Също е страхотна:

Общи условия

Активация на акаунт