?Въпроси всякакви?

• 5 556 492
  • 96 496
  •   4
Отговори
# 61 365
В моя случай става въпрос за бабата на ММ, която е с диабет, но и се прияжда сладко. Не е от този тип с инсулина, въпреки че не яде сладко. И понеже правя едни пълнозърнести сладки с мед и масло се чудех дали не може да й приготвя.

# 61 366
Кръвната захар се вдига от въглехидрати. Дали захар,дали ще е хляб...все вдига.

# 61 367
Как бихте уплътнили два дни в Пловдив? Изключвам обикаляне по магазини и молове:) Нещо като туристическа обиколка?

# 61 368
  • Пловдив
Как бихте уплътнили два дни в Пловдив? Изключвам обикаляне по магазини и молове:) Нещо като туристическа обиколка?
http://www.plovdiv.bg/туристи-2/забележителности/
Старият град,Капана,Гребният канал....
Има нов :,, .. туристически информационен център на Главната улица в Пловдив. ...Два дигитални монитора излъчват картата на Пловдив и информират за събитията в града и региона денонощно..."
Приятен уикенд!

Последна редакция: нд, 11 юни 2017, 09:21 от mama66

# 61 369
Разходка из Стария град, из Капана, от тепетата на Пловдив се разкриват чудни гледки към града. Бих посетила 1-2 хубави ресторанта.

# 61 370
Благодаря за бързите отговори:) Хубав ден.

# 61 371
Ако се консумира мед при диабет, то е препоръчително той да бъде акациев, защото съдържа повече фруктова захар, в сравнение с другите видове мед. Но и с него не бива да се прекалява.

# 61 372
В моя случай става въпрос за бабата на ММ, която е с диабет, но и се прияжда сладко. Не е от този тип с инсулина, въпреки че не яде сладко. И понеже правя едни пълнозърнести сладки с мед и масло се чудех дали не може да й приготвя.

Сладките неща при тях се подслаждаш със подсладители.Другите неща си ги правиш по рецепта.
Добре е млеката  да са по-нискомаслени, , растителните масла са за предпочитане пред кравето но не е проблем.
Виж някоя рецепта примерно със сладко и взимаш едно сладко за диабетици от магазина без захар, другото си го правиш по рецепта.
Като използваш подсладил обърни внимание на всеки пише дозата колко грама захар замества

# 61 373
  • В един копнеж!
Добър ден!
Вчера вечерта готвих пилешка супа и понеже беше още топла не я прибрах в хладилника. Добре, ама тая сутрин я видях закипяла на повърхността.  ooooh!  От баба ми знам чалъм, че евентуално може да се спаси с кипване/варене за около 30 минути. Да знаете случайно още някой чалъм?! Иначе, ще трябва да хвърлям тенджера със супа.  Tired

# 61 374
  • Другата България
Моят пък си се зарежда, но не държи батерията. А не е особено стар, от Коледа е и този проблем не е от сега. Galaxy J нещо си е. Редовно чистя кеш-меш, нета не е постоянно включен, не мога да му схвана драмата. И цикли, като го рестарирам, временно е ок.
Как го чистиш този кеш?

# 61 375
Добър ден!
Вчера вечерта готвих пилешка супа и понеже беше още топла не я прибрах в хладилника. Добре, ама тая сутрин я видях закипяла на повърхността.  ooooh!  От баба ми знам чалъм, че евентуално може да се спаси с кипване/варене за около 30 минути. Да знаете случайно още някой чалъм?! Иначе, ще трябва да хвърлям тенджера със супа.  Tired
Не рискувай, изхвърли я по-добре, от колкото да се натровите със супа.

# 61 376
  • Ланкър, планините Овнерог
Моят пък си се зарежда, но не държи батерията. А не е особено стар, от Коледа е и този проблем не е от сега. Galaxy J нещо си е. Редовно чистя кеш-меш, нета не е постоянно включен, не мога да му схвана драмата. И цикли, като го рестарирам, временно е ок.
Как го чистиш този кеш?
През Смарт Мениджър - Памет - Изчистване

# 61 377
Добър ден!
Хвърляй. Освен ако нямате по една тоалетна за всеки от семейството.

# 61 378
  • София
Добър ден!
Вчера вечерта готвих пилешка супа и понеже беше още топла не я прибрах в хладилника. Добре, ама тая сутрин я видях закипяла на повърхността.  ooooh!  От баба ми знам чалъм, че евентуално може да се спаси с кипване/варене за около 30 минути. Да знаете случайно още някой чалъм?! Иначе, ще трябва да хвърлям тенджера със супа.  Tired

Хвърляй. А чалъмът е ако нямаш хладилник трябва да кипваш супата всеки ден (а дали не беше и два пъти на ден, докато не се развали).

# 61 379
А какво се случва ако се прибере топла в хладилника? Не гореща, а около 40 градуса да кажем.
Аз изстудявам в мивката със студена вода, чувала съм да не се прибира топло ядене, но незнаех защо.

Общи условия

Активация на акаунт