?Въпроси всякакви?

• 5 605 494
  • 96 496
  •   5
Отговори
# 75 615
Като ги намокриш и изтъркаш с гъба.

# 75 616
Здравейте,
Купих си 4 чинии Луминарк. Имат на всяка залепен етикет, който не мога да махна. С какво ще е най-лесно?
Парченце плат напоено с олио и търкаш
Изпробвано - лесно падат.

# 75 617
Аз лепенки махам и с гореща струя на сешоара, много бързо падат.

# 75 618
Как да обясня на руснаци, че въпросното картонче е Ваучер за подарък -тоест вкарват желаната сума и друг човек идва да си избира стоката.
Моля за най  кратко и просто обяснение.

# 75 619
Използвай израза ''подарочный сертификат''. Трябва да разберат.

# 75 620
Съседът на 6 етаж си сложи климатик. Не е монтиран правилно и капе на няколко перваза, включително на нашия, което е доста дразнещо вечер преди сън. Водата се стича в основата на сградата. Помолихме го да го оправи, той казва, че не може, защото е с две леви ръце. Ще помогне ли жалба в Общината?

# 75 621
  • София
Съседът на 6 етаж си сложи климатик. Не е монтиран правилно и капе на няколко перваза, включително на нашия, което е доста дразнещо вечер преди сън. Водата се стича в основата на сградата. Помолихме го да го оправи, той казва, че не може, защото е с две леви ръце. Ще помогне ли жалба в Общината?
Не е необходимо чак до Общината, а и те какво могат да направят - нищо. Съвсем е поправимо, лесно е, извиква се техник и той отвежда водата настрана с едно маркуче  и толкова.

# 75 622
И се предполага, че аз трябва да извикам техника и да си разделя хонорара му с другите потърпевши съседи?

# 75 623
Ще помогне най-вече, ако някой оправен комшия отиде и свърже както трябва тръбичката отвеждаща  водата. Не би трябвало да има против. А с жалбата в общината само по-големи главоболия ще си докарате. Ще почне да прави напук.... и я оправи теча, а не, но може за други неща да ну са му леви ръцете,  като спадане на гуми например. Ще разбере при всички случаи от кого е жалбата.

# 75 624
Искам да си направя временна адресна регистрация в Бургас. Живея на квартира. Къде трябва да отида за да я направя, и трябва ли да занимавам хазяите?

# 75 625
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
без тях няма да стане.
в общината се подава заявление за временен адрес, стандартна бланка е.
но трябва да присъства хазяин с нотариален акт и съгласие да бъдеш записана на този адрес.

# 75 626
Вкарах се във филм... Купувам апартамент. Утре имам среща в банката и сега се филмирам има ли вероятност да не ми отпуснат ипотечен кредит в размер на 30 мои месечни заплати? Ще мога да ги върна сравнително лесно.
Не съм теглила кредит досега.
Не би трябвало да ми откажат, нали?

# 75 627
Здравейте,
Искам да направя резервация чрез букинг, пише да въведа номер на кредитна карта?
Знаете ли само с кредитни карти ли може да се плаща?
Благодаря ви!

# 75 628
  • София
Има ли валидност, бележката за имунизациите?

# 75 629
Annabelle*, успокой се!
В момента банките се бият за такива като теб,
ако си на постоянен трудов договор и от доста време,
просто нямаш шанс да не те одобрят:smiles:
Съветът ми е да пообиколиш няколко банки за да избереш
най-изгодните за теб условия.

Общи условия

Активация на акаунт