?Въпроси всякакви?

• 5 599 453
  • 96 496
  •   9
Отговори
# 78 960
На Витошка може да се види за учебниците - Хеликон на Патриарха и Витошка, Сиела 50 метра от нея , след още 200 метра Гринуич, все някъде ще ги има.

# 78 961
  • Другата България
При кръвно 160/80 пулс 100,мъж(47 г)  без оплаквания и терапии досега -какво се прави?Освен преглед в понеделник, дотогава?
Да пие капки мента, глог и валериан и да си почива.
ooooh! Не мога да повярвам как с лека ръка се раздават съвети за нещо толкова сериозно във форум, при това от хора, които не са медицински лица.
Моят съвет е да се посети здравно заведение за преглед от лекар, заради високата горна граница и ускорения пулс.

# 78 962
  • София
При кръвно 160/80 пулс 100,мъж(47 г)  без оплаквания и терапии досега -какво се прави?Освен преглед в понеделник, дотогава?

Валериан, мента, глог или нещо подобно за успокояване на нервите.
Долната граница е добра, трябва му да се отпусне.

# 78 963
Много благодаря на всички включили се по въпроса с кръвното.Пулсът му винаги е бил около 100.Задължително ще го "изпратя " на лекар,но изникна и друг въпрос(странен за мен)
Досега не е ползвал услугите на ЛЛ.,въпреки, че от 2000 г.насам има такъв и няма спиране на здр.осигуровки.През 2008 се наложи еднократно-и това е.Но...сега му вадя здр.книжка за да проверя,кога е ЛЛ в понеделник -пише доктор...... Отварям сайта на здр.каса-изненада...бил записан при лекарка?!?2008 е при мъж регистриран от нас,а от 2009 е при жена-рег.от кого,не е ясно...
А,сега дайте акъл при кого да ходи?И двамата практикуват в една п-ка, в един и същи кабинет,но в различни смени.Интересно ми е как му е променен личния лекар без да сме уведомени.
 Много благодаря на всички!

Последна редакция: сб, 29 сеп 2018, 16:02 от denyil

# 78 964
  • София
Merri_Ann, няма нужда да драматизираш толкова. Пус 100 е граничен и долната граница е ниска. При положение, че няма предистория е по-добре да не хуква и да виси по кабинети та съвсем да се стресира.
Аз самата съм с високо кръвно и долу-горе съм наясно.

# 78 965
  • Другата България
Да драматизирам? Нещо си в грешка. Не знам защо изказването на различно мнение се смята от несъгласните с него като драматизация. Казах какво мисля, и стоя зад думите си. Разбира се, всеки е свободен да прави каквото прецени със собственото си здраве и това на близките си, включително и да дава валериан на човек с високо кръвно по препоръка на друг от анонимен форум.

# 78 966
  • София
Позволих си да дам акъл, защото точно с такива стойности на кръвното и 104 пулс се оказах в един момент от болестта на мъжа ми, когато съвсем не се знаеше ще прескочи ли трапа.
Лекарят ми обясни, че щом долната граница е 80, то сърцето е добре, а горната и пулса са от прекомерното натоварване на нервната система.

# 78 967
Аз от кардиолог съм чувала, че без ЕКГ не може да се прецени проблема. Същевременно наистина от стрес може да се повиши пулса и горната граница. Аз лично бих изсмукала 1 валидол. И ако до час не се оправя, в някакъв неотложен кабинет бих отишла, където е мед.център на джипито, ако има такъв. Нали знаете, че има разлика между неотложна и спешна помощ. В краен случай - в Спешен център, зависи в кой град сте.

# 78 968

ей като се зачудите ли,чудите за единия валериан
...ама до аналгинче, ибупрофенче и какви ли не “нестероидни противовъзпалителни “ редовно посягате, и то без да се притеснявате
тоз лекар,нали и той не се е родил научен ,ами е попрочел,та да раздава съветите си?!- що да не сме чели и ние?!?
Скрит текст:
високото кръвно е високо доходоносен бизнес, наред с диабета и ред други успешно овладяеми състояния, но пропагандата не спиии

валериана действа по-бързо ,ако е на капки
за високо кръвно и кисело мляко с канела действа добре, и доста бързо

# 78 969
  • София
Търся 1-2 стари гардероба. Идеи откъде са намеря (срещу извозване)?
София

# 78 970
По телевизията въртят реклама на Шел Смарт която помага на закъсали на пътя. Какво точно рекламират?

# 78 971
  • Буркина Фасо
По телевизията въртят реклама на Шел Смарт която помага на закъсали на пътя. Какво точно рекламират?
да дойдат да ти помогнат и да си платиш. Laughing

# 78 972
  • софия
Търся 1-2 стари гардероба. Идеи откъде са намеря (срещу извозване)?
София
Във ФБ има групи, в които пускат подобни обяви.

# 78 973
Завивка 140/200 двойна ли се води?

# 78 974
  • София
Завивка 140/200 двойна ли се води?

Не. Единична е.

Общи условия

Активация на акаунт