?Въпроси всякакви?

• 5 505 315
  • 96 496
  •   2
Отговори
# 22 845
Въпросът ми е малко като за водопроводчици, но да попитам все пак Laughing...Днес си гледах цифрите на водомера и забелязах, че в основата на спирателния кран, върху гайката, в която влиза въртящото се тяло се събира малко вода. Не тече надолу, но се събира по малко върху гайката. Трябваше час по-късно да пътувам извън града и сега това не ми излиза от главата, да не стане теч, докато няма никой. Та да ви питам, забелязали ли сте да ви се мокрят крановете? Знам по принцип, че е нормално върху тръбите на студената вода да има конденз, но дали е това....Като излизах крана вече беше сух, може би се събира някаква остатъчна вода?
такъв конденз се появява когато имаме постоянно движение на студената вода.
според мен някое спирателно кранче не ти уплътнява (не спира) както трябва. получава се капене на малки капки. провери си спир.кранчета на всичките батерии , на тоалетното казанче , на възвратния клапан на бойлера.  има ли движение на студената вода - има и конденз.
за това се сещам  Laughing

# 22 846
Къде е подфорума Дом и Семейство?  Embarassed

# 22 847
  • София
Как да се почисти ютия - на гладещата повърхност има залепнало нещо подобно на плат?

# 22 848
В ДМ продават едни стикове за чистене на ютия.

# 22 849
  • София
В ДМ продават едни стикове за чистене на ютия.
Благодаря, но ютията е в Манчестър.
Сигурно и там продават подобни неща. Но за сега търся някакво домашно почистващо средство.

# 22 850
  • Другата България
Гъбичка и на нея сода бикарбонат.
Ютията да е топла.

# 22 851
Гъбичка и на нея сода бикарбонат.
Ютията да е топла.
Ако не разполагаш със сода, може и със сол. Ютията може да е топла, но не и гореща, за да  не разтопи гъбичката. По-сигурно е с парче памучен плат.

# 22 852
Здравейте отново,някой знае ли кога са сроковете за подаване на документи за зелена карта ?

# 22 853
за коя година ?

# 22 854
# 22 855
тая година ще ти е мираж. вероятно и следващата.  Joy
пиши на цигански за да получиш компетентен отговор  hahaha

# 22 856
Въпросът ми е малко като за водопроводчици, но да попитам все пак Laughing...Днес си гледах цифрите на водомера и забелязах, че в основата на спирателния кран, върху гайката, в която влиза въртящото се тяло се събира малко вода. Не тече надолу, но се събира по малко върху гайката. Трябваше час по-късно да пътувам извън града и сега това не ми излиза от главата, да не стане теч, докато няма никой. Та да ви питам, забелязали ли сте да ви се мокрят крановете? Знам по принцип, че е нормално върху тръбите на студената вода да има конденз, но дали е това....Като излизах крана вече беше сух, може би се събира някаква остатъчна вода?
такъв конденз се появява когато имаме постоянно движение на студената вода.
според мен някое спирателно кранче не ти уплътнява (не спира) както трябва. получава се капене на малки капки. провери си спир.кранчета на всичките батерии , на тоалетното казанче , на възвратния клапан на бойлера.  има ли движение на студената вода - има и конденз.
за това се сещам  Laughing

Благодаря ти! Единственото спирателно кранче, което не ми спира докрай е това, което ме притеснява, че виждам малко вода върху гайката му. Това е спирателния кран на студената вода, преди водомера. Като искаме да затворим студената вода, не спира докрай. Нищо друго не капе. На мен не ми пречи конденза, не е толкова голям, а ме е страх дали това събиране отвреме на време на капчици върху гайката, да не се превърне в интензивно капане или теч докато ни няма, че ще отиде в съседите и ще стане голяма...Май е най-добре да не се опитваме да спираме студената вода, докато ни няма, да не се превърти...

# 22 857
Търся евтин хотел във Виена.

# 22 858
  • sf
Здравейте отново,някой знае ли кога са сроковете за подаване на документи за зелена карта ?
Лисичке, нали ти отговорихме на този въпрос и тема ти дадохме. Подаването на документи за миналата година започна на 1ви октомври. Предполагам,че и тази ще е така, АКО има лотария.

# 22 859
     В един сериал , "Разобличаване", главната героиня непрекъснато се запасява с шоколадови десертчета с кръгла форма, като всяко десертче е опаковано в сребристо фолио или нешо подобно.
     В последната серия колегите й подариха чанта, пълна с такива десертчета.
     Въпросът ми е - как се казва този десерт и дали се продава в България?

Общи условия

Активация на акаунт