?Въпроси всякакви?

• 5 624 106
  • 96 496
  •   5
Отговори
# 36 615
Здравейте ! Преместихме се в нов апартамент, но наблизо няма каса на EASYPAY. Намерих в магазина под нас терминално устройство на CASHTERMINAL и на него си платих сметките към CEZ и Софийска вода. Останах много доволна понеже ми е близо, платих без да чакам и няма комисионни.  Според вас това не е ли по-добър вариант за разплащане на сметки и спестяване на време, вместо да чакаме на опашки !?
Има и по добър начин да плащаш от компютъра или през телефона.Пак няма опашки. Peace

Съгласна съм, но аз предпочитам кешовите плащания Stuck Out Tongue и затова се спирам на 24/7 cashterminal услугата.

# 36 616
Момичета, сложиха ми windows 10 и сега всичко ми  едно дребничко такова. Може би заради full hd . Знаете ли как мога да си го оправя newsm78

Пробвай с десен бутон на мишката да кликнеш върху екрана - една от опциите е screen resolution, поне при мен е така. Щом ти се виждат прекалено дребни нещата, значи, че резолюцията е прекалено висока и трябва да я намалиш. Пробвай при каква резолюция ги виждаш най-добре.

# 36 617
Важи ли ЕЗОК Европейската здравноосигурителна карта за  Хърватия и Сърбия, че не намирам в сайта на НЗОК, а съм сигурна, че Хърватия е в Европейския Съюз.

# 36 618
  • София-Младост
Важи ли ЕЗОК Европейската здравноосигурителна карта за  Хърватия и Сърбия, че не намирам в сайта на НЗОК, а съм сигурна, че Хърватия е в Европейския Съюз.
Няма я сред страните членки за ЕЗОК
http://www.ezok.bg/participants.html

# 36 619
Къде в София могат да ми направят поръчка за щампована тениска? Благодаря!

# 36 620

Някой има ли идея защо това ми се появява? Аз съм си на компютъра, а не на смарта.

# 36 621
Здравейте на всички!
Искам да попитам един въпрос за пенсионирането.
Човекът прави 63г. и 8 мес.-т.е. навършва годините за пенсия на 03.11.2015г., но не му достигат 13г. за стажа. Въпросът ми е : Може ли да се пенсионира и да взима пенсия и как става това?Кога и къде трябва да отиде? Какви документи са нобходими? И може ли да си купи стажа за тези 13г.?
Благодаря ви предварително!

Последна редакция: чт, 10 сеп 2015, 15:28 от ★★★amore★★★

# 36 622
  • София-Младост
Здравейте на всички!
Човекът прави 60г. и 8 мес.-т.е. навършва годините за пенсия на 03.11.2015г., но не му достигат 13г. за стажа. Въпросът ми е : Може ли да се пенсионира и да взима пенсия и как става това?Кога и къде трябва да отиде? Какви документи са нобходими? И може ли да си купи стажа за тези 13г.?
Ако човекът  е мъж, то трябва да е на 63г. и 8 м. тази година, за да може да се пенсионира. За жените е 60г и 8м.

# 36 623
Здравейте на всички!
Човекът прави 60г. и 8 мес.-т.е. навършва годините за пенсия на 03.11.2015г., но не му достигат 13г. за стажа. Въпросът ми е : Може ли да се пенсионира и да взима пенсия и как става това?Кога и къде трябва да отиде? Какви документи са нобходими? И може ли да си купи стажа за тези 13г.?
Ако човекът  е мъж, то трябва да е на 63г. и 8 м. тази година, за да може да се пенсионира. За жените е 60г и 8м.

Ако няма 38 г. трудов стаж, докато стане на 63 г. и 8 м., ще трябва да чака, докато стане на 65 г. и 8 м. (или повече, ако вдигнат възрастта) и да има поне 15 г. трудов стаж.

# 36 624
Здравейте на всички!
Грешката е моя. Редактирах се . Мъж е на 63г. и 8 мес.

# 36 625
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
може да си плати осигуровките за времето, през което е учил висше образование, редовно обучение;

казармата също се признава за стаж, там не знам как става - мисля, че не се плаща, но не съм на 100% сигурна

не може да се плаща кой колкото години иска  Peace

при недостатъчен стаж http://www.noi.bg/pensions/grantpensions/1854-posv13

# 36 626
Благодаря ви много!

# 36 627
  • Berlin
А ако си работил през това време (на висшето), пак ли става? newsm78

Аз да питам нещо, макар че едва ли има решение ... Преди една година си правя депозит и искам парите от лева да ги обърнат в долари и така да ми е депозита. Ок, даже чакам да ми дадат курс за по-голяма сума, взимам си документите и бележките и си тръгвам. И онзи ден отивам да гледам какво става с него и жената ми казва - ааа, в евро ви е! И аз съм ей така  Shocked Rolling Eyes И погледнах бележката, евро пише, явно не съм гледала, когато съм я взимала преди година. ooooh! Та, така без доказателства, само на думи, няма как да се оплача май в банката? Но сметката наистина си седи в евро и така едни пари съм загубила.
Но при положение, че казвам долари, защо ми е сложена друга валута...

Последна редакция: чт, 10 сеп 2015, 16:14 от abs

# 36 628
  • София-Младост
А ако си работил през това време (на висшето), пак ли става? newsm78

Аз да питам нещо, макар че едва ли има решение ... Преди една година си правя депозит и искам парите от лева да ги обърнат в долари и така да ми е депозита. Ок, даже чакам да ми дадат курс за по-голяма сума, взимам си документите и бележките и си тръгвам. И онзи ден отивам да гледам какво става с него и жената ми казва - ааа, в евро ви е! И аз съм ей така  Shocked Rolling Eyes И погледнах бележката, евро пише, явно не съм гледала, когато съм я взимала преди година. ooooh! Та, така без доказателства, само на думи, няма как да се оплача май в банката? Но сметката наистина си седи в евро и така едни пари съм загубила.
Ако си работил и са ти плащани осигуровки имаш стаж.
Няма как да се оплачеш според мен...

# 36 629
  • Berlin
Мерси, т.е. ако имам пък месеци, в които не съм работила Laughing, евентуално може да се възползвам, ако се наложи? То в някакъв друг случай може ли да се използва това?

Общи условия

Активация на акаунт