?Въпроси всякакви?

• 5 475 092
  • 96 496
  •   1
Отговори
# 37 860
Какво да сложа под печка на твърдо гориво за да не изгори отдолу пода? От естествено дърво е. С плочки от гранитогрес не става.
Ние сме я сложили върху ламаринена плоскост.

# 37 861
  • Варна
Скрит текст:
Питането ми е дали може да стане записване в по-късен етап 5-6 мес. дали има някакво изискване от Здравната каса до кога да се заведе бременност?

12 г.с. доколкото помня.

След 11-12 седмица обикновено , но никой не те задължава да се записваш, ако това е питането.

Задължително е. Отделно е въпроса, че не могат да те принудят.
Хъм...задължително, аз лично се записах само заради полагащите ми се безплати изследвания, за нищо друго.

Т.е. никой не ти е следял бременността?
Напротив, следяха си ме и изобщо не разчитах на кварталното АГ.

Женска консултация не се прави само от кварталното АГ.
Скрит текст:
Цитат
Проследяване на бременност
Наблюдение на бременността от общопрактикуващ лекар
Общопрактикуващият лекар изпълнява задължително програма „Майчино здравеопазване” за проследяване на нормално протичаща бременност на жени от неговата пациентска листа.
Право на бременната жена е да направи избор от кого да бъде наблюдавана – от личния си лекар или от специалист по акушерство и гинекология.
Ако желанието на бременната е да бъде наблюдавана от лекар – специалист, общопрактикуващият лекар задължително издава направление за консултация и наблюдение.
Ако желанието на бременната жена е наблюдението да се извършва от личният й лекар, той я включва в регистрите по изпълнение на програма „Майчино здравеопазване”.
.
http://www.zdrave.net/document/institute/patient_rights/_03_Comp … htm#_Toc102377911

# 37 862
Хексе, мерси линкът ми беше полезен. Женската консултация през касата ми е нужна само и единствено за болничен в последствие, обаче очаквам преместване в друг град и затова питам до кога трябва да се запиша.

# 37 863
Скрит текст:
Питането ми е дали може да стане записване в по-късен етап 5-6 мес. дали има някакво изискване от Здравната каса до кога да се заведе бременност?

12 г.с. доколкото помня.

След 11-12 седмица обикновено , но никой не те задължава да се записваш, ако това е питането.

Задължително е. Отделно е въпроса, че не могат да те принудят.
Хъм...задължително, аз лично се записах само заради полагащите ми се безплати изследвания, за нищо друго.

Т.е. никой не ти е следял бременността?
Напротив, следяха си ме и изобщо не разчитах на кварталното АГ.

Женска консултация не се прави само от кварталното АГ.
Скрит текст:
Цитат
Проследяване на бременност
Наблюдение на бременността от общопрактикуващ лекар
Общопрактикуващият лекар изпълнява задължително програма „Майчино здравеопазване” за проследяване на нормално протичаща бременност на жени от неговата пациентска листа.
Право на бременната жена е да направи избор от кого да бъде наблюдавана – от личния си лекар или от специалист по акушерство и гинекология.
Ако желанието на бременната е да бъде наблюдавана от лекар – специалист, общопрактикуващият лекар задължително издава направление за консултация и наблюдение.
Ако желанието на бременната жена е наблюдението да се извършва от личният й лекар, той я включва в регистрите по изпълнение на програма „Майчино здравеопазване”.
.
http://www.zdrave.net/document/institute/patient_rights/_03_Comp … htm#_Toc102377911

Стана дълго, при кварталното казах ,защото бях с проблемна бременност и ми беше най-удобно да си ходя на близо за изследванията и както казаха болничните. Край на темата. Изяснихме се.

# 37 864
Сега видях, че в десният ъгъл на окото ми се е получило като кръвоизлив, много малко е. Даже трябва да си дръпна окото за да се види по-добре. Според Вас от какво може да е ?

# 37 865
Може ли някой да ми препоръча печен брокер за София?  Много е спешно. Благодаря

ако имаш предвид имоти - за покупко-продажби http://kd-estates.com/contact-us/
но не се занимават с наеми /едит: на сайта пише, че да, но бях останала с впечатление, че не/

за повече препоръки и тук: Жилища и имоти

и отново благодаря на всички, които ми писаха за ТЕЛК-а  Hug , днес подадох документите за продължаването му

Цвети, точно кръвоизливче е
за твое успокоение може да отидеш и на лекар

# 37 866
От вчера имам усещане,че нещо се е залепило за езика ми. В последно време ям овесени ядки, елда и много плодове.
Помислих ии, че някоя люспичка се е залепила на езика ми, такова е усещането. Сега си прегледах езика и видях няколко / сякаш са малки пъпчици, едно от които всеки момент ще падне/. Опитах с клечка за зъби да го махна, но имам усещане, че ще откъсна част от езика. Не посях. Все едно се е забило в езика ми. Не ме боли, но ме дразни. Скоро бях с болки в гърлото. Някой да е имал сходни оплаквания? Да ходя ли на лекар?

# 37 867
Някой ходил ли е в такова време на Боровец? Става ли за разходки?

# 37 868
  • София
Дъщерята е хваната в градския транспорт без карта.Съответно е глобена,но е нямала пари.Картата е блокирана и трябва да се ходи до Възраждане за да се плати глобата(не можело на всякъде)...Да,но тази глоба е трябвало да се плати в 14-дневен срок...А от тогава е минал месец...Някой може ли да ме "светне" адже ба колко ще ме изръсят като отида.... newsm78

# 37 869
  • Sofia
От вчера имам усещане,че нещо се е залепило за езика ми. В последно време ям овесени ядки, елда и много плодове.
Помислих ии, че някоя люспичка се е залепила на езика ми, такова е усещането. Сега си прегледах езика и видях няколко / сякаш са малки пъпчици, едно от които всеки момент ще падне/. Опитах с клечка за зъби да го махна, но имам усещане, че ще откъсна част от езика. Не посях. Все едно се е забило в езика ми. Не ме боли, но ме дразни. Скоро бях с болки в гърлото. Някой да е имал сходни оплаквания? Да ходя ли на лекар?
направи промивка/гаргара с хладка вода с лъжичка сода,може и с листерин да жабуриш няколко минути

# 37 870
Дъщерята е хваната в градския транспорт без карта.Съответно е глобена,но е нямала пари.Картата е блокирана и трябва да се ходи до Възраждане за да се плати глобата(не можело на всякъде)...Да,но тази глоба е трябвало да се плати в 14-дневен срок...А от тогава е минал месец...Някой може ли да ме "светне" адже ба колко ще ме изръсят като отида.... newsm78

пл."Възраждане" № 1 тел. 02 987 33 46
или

# 37 871
направи промивка/гаргара с хладка вода с лъжичка сода,може и с листерин да жабуриш няколко минути
Благодаря за съвета. Ще го направя веднага. А колко вода се слага? Чудя се дали не е от Биопарокс? С него се лекувах.

# 37 872
Бубанка, благодаря!
Утре при първа възможност ще отида на лекар, но се чудя от какво може да се появи кръвоизлив ?

# 37 873
  • Sofia
Мама на ... около 200мл да е водата,леко топла,с 1ч.л.сода

# 37 874
Цвети, от хиляда неща - повече време пред монитора, дълго време изложена на вятър, вдигане на тежко, удър по главата, повече ентусиазъм при напъване в тоалетната и т. н.

Общи условия

Активация на акаунт