?Въпроси всякакви?

• 5 556 222
  • 96 496
  •   1
Отговори
# 61 380
  • София
А какво се случва ако се прибере топла в хладилника? Не гореща, а около 40 градуса да кажем.
Аз изстудявам в мивката със студена вода, чувала съм да не се прибира топло ядене, но незнаех защо.

Ще затормозиш хладилника, друго обяснение няма според мен.

# 61 381
  • В един копнеж!
Няма да рискувам. Има особен дъх само като я подуша отгоре. Имаше го и докато я преварявах.

# 61 382
Топла в хладилник вдига температурата там под необходимата за определен интервал от време, докато успее да я свали. ако не е пълен, не е голям проблем, но ако имаш бързоразвалящи се неща, е добре да не е близо до тях.

Вариант е още гореща да се сложи в буркани, по-бавно изстиват, но като си дръпнат капачките могат да издържат по-дълго, обикновено нищо им няма извън хладилник до сутринта. Това с кипването не е много добър съвет, защото на някои гадости им трябват по-дълго време на висока температура за да измрат и не е достатъчно само да се кипне.

# 61 383
Имаше нещо и за бактериите...ако горещо се прибере в хладилник. Че се размножават и не е много ок..

# 61 384
Размножават се, на другите неща когато се качи Т. Те и по принцип по-бързо се развалят нещата, ако имат периоди на съхранение над определената температура. Сроковете на годност на охладените продукти намаляват при нарушаване на Т -  то и затова има доста неща из големите вериги, които нищо, че са в срок, не стават за ядене. Като държат хладилниците отворени и разнасят из магазина дълго време, точно това се получава.

# 61 385
  • Sofia
Интересува ме за 40дни на починал задължително ли е да се вика поп?

# 61 386
Интересува ме за 40дни на починал задължително ли е да се вика поп?
Ако починалият не е бил вярващ, не е задължително. Нищо не е задължително. Правете помените, както вие чувствате и предпочитате. Важното е да сте в мир със себе си от направеното за човекът, който обичате, но вече не е между вас.

# 61 387
  • Sofia
Мерси
Жената беше набожна християнка,но в края където живее възрастните баби твърдят, че не се викало за 40дни,а чак за 6мес...и мм ги слуша...
ок,няма да се намесвам

# 61 388
  • София
Идеи как да премахна миризма от цигари върху подматрачна рамка. Ламелите ги оправих (с разтвор на лимонтозу и дезинфектант), но е с пластмасови държачи за всеки ламел и има много кухини, които са трудни за обработка... и си смърдят. ooooh!
Искам да ги напръскам 1-2 пъти с нещо, което да не го исмивам след това?

# 61 389
Здравейте,
Един казус, ако се загуби лична карта в чужбина, лицето може ли да пътува обратно до Бг със самолет като представи шофьорска книжка?

# 61 390
  • UK
Не мисля че може.

И аз с въпрос за пътуване в чужбина, личната ми карта изтича през Октомври, вероятно ще се прибера септември да си извадя нова, не би трябвало да е проблем за пътуването, но се чудя сега. Паспорт нямам.

# 61 391
И аз мисля, че не може!Утре ще попитам.

# 61 392
  • София
Може да се пътува, но с отделни резервации за полетите отиване и връщане.
От чужбината  си резервираш полет до тук с данните отстарата  карта. Идваш и плащаш за експресна услуга. Като си получиш новата ЛК си резервираш полет за връщане с данните от новата. Е, връщаето няма да е на най-изгодната цена, но няма как.
Непоискан съвет - докато си тук си извади и задгр. паспорт. Не пречи и не тежи да го имаш.

# 61 393
  • София
При покупка на кола със софийска регистрация, когато новият собственик също е софиянец, колата кара ли се в КАТ или само с документите се ходи за прехвърляне на собствеността? Колата има ГО и преглед за тази година.

# 61 394
  • София
При покупка на кола със софийска регистрация, когато новият собственик също е софиянец, колата кара ли се в КАТ или само с документите се ходи за прехвърляне на собствеността? Колата има ГО и преглед за тази година.
Само с документи.

Общи условия

Активация на акаунт