?Въпроси всякакви?

• 5 554 798
  • 96 496
  •   3
Отговори
# 82 230
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Как да постъпя?  Ясно, че станалото станало, пине за напред да предотвратим такива мизерии.
След като детето не е било впечатлено от разговора ви пробвай с родителите му, защото ако наистина сложиш камера и се види, че е виновен, те ще трябва да покрият щетите.
В общи линии основния проблем е, че сте на село. Като "първо поколение" гражданче, мнението ми е, че  освен да се изпокарате със съседите, няма какво да направите.
 Голяма част от хората в селата са доста ограничени като мислене и поведение.
 Вие ги дразните с това, че сте от "града", че имате кола, абе със всичко.
 Дори и да се сдобиете със запис на вандалчетата, той няма да бъде уважен в съда, защото не си представям родителите да ви покрият щетите.

# 82 231
  • София
Малко странна питанка, но съм бясна и не знам как да постъпя.
За празниците съм на село при родителите ми. Баща ми си спира колата пред къщата ни. Колата е от скоро купена   и нямаше никакви забележки по боята, но преди 2 вечери се прибра ядосан, че има 3 надрани черти отпред на капака. Усъмни се в една групичка тийнове, които често минават по улицата и напоследък ги виждаме да хвърлят разни пиратки. Същата вечер, когато се оплатка от одрасканото, комшийчето тийн, част от групата, си мяташе пиратки в двора, аз излязох навън до колата и видях, че до гумите имаше доста пиратки. Явно и там са подхвърляли. Много се ядосах и съвсем спокойно отидох и го пипитах дали знае нещо, май не трябваше, защото  предполагам, че съм го ядосала и тази вечер нови драскотини по колата, а те нещо бягаха покрай нас и бяха в двора на съседчето. Баща ми не знае за нивите драскотини. Не знам как да постъпя. Доста голяма е групата на въпросните хлапета и съм сигурна, че ако направим забележка, ще има последствия още. Аз във въпросната вечер сплаших лапето, че сме сложили камера, бо май не бях убедителна и не трябваше да си вкарвам този автогол. Сега си мисля, че са спокойни, че няма камера и няма какво да им направят.
Как да постъпя?  Ясно, че станалото станало, пине за напред да предотвратим такива мизерии.
Сложете си истински камери - поне 2 бр. за от двете страни и табелка на видно място, че обекта е под видеонаблюдение. Не е толкова скъпо и определено ще ви излезе по-евтино от постоянни щети по колата. Или я паркирайте в двора си , ако имате място. Иначе няма как - дори и да ги спипате на място - нямате доказателство за пред полиция и съд. Най-много после те да се оплачат в полицията, че ги тормозите/биете.

# 82 232
Съгласна съм и с двете мнения по-нагоре.
Не искаме наистина да навлизаме в конфликти с хората, защото сз утре си заминавам, не идвам толкова често на село и не искам да се изпокарам и после баща ми да си пати. Защото виждам, че нищо не ги спира. Най-много повече бели да отворят, а татко ми е със здравословен проблем и гледаме да не го тревожим, затова и не му показах последните драскотини.
Здраве да е.
Решението е наистина да сложат камера и ще почета в нета как стоят нещата. Ще се опутам по-скоро да се задействам, най-малко за успокоението на моите родители, а то ясно, че записите не са никакви доказателства, пък и хората, както е написано по-горе, са с по-различно мислене, а виждам, че и тийновете са в такива възраст, че правят щуротии.
За да не разводнявам темата, от някакъв специализирам магазин ли да турся камера и какво да гледам?

# 82 233
Няма ли двор където да се вкара колата, когато сте там?

# 82 234
  • София
Към антибиотик клавамокс / за отит го изписаха/ какви витамини да прибавя,за да не ме изненада някоя гъба?
Ако е за теб антибиотика и една капсула Микомакс за профилактика.

# 82 235
  • София
Към антибиотик клавамокс / за отит го изписаха/ какви витамини да прибавя,за да не ме изненада някоя гъба?

Микомакс (или другото подобно) 1,3,5 ден (те са три хапчета). Винаги взимам вече с антибиотик, откакто си създадох проблеми преди време, а после се занимавах и лекуване на гъбички. Но може да се консултираш с лекар все пак.

Да, ако става въпрос за възрастен.

# 82 236
  • София

Микомакс (или другото подобно) 1,3,5 ден (те са три хапчета). Винаги взимам вече с антибиотик, откакто си създадох проблеми преди време, а после се занимавах и лекуване на гъбички. Но може да се консултираш с лекар все пак.
Ако антибиотика се пие кратко (5 дни) не е необходимо чак три капсули Микомакс.

# 82 237
Скрит текст:
Съгласна съм и с двете мнения по-нагоре.
Не искаме наистина да навлизаме в конфликти с хората, защото сз утре си заминавам, не идвам толкова често на село и не искам да се изпокарам и после баща ми да си пати. Защото виждам, че нищо не ги спира. Най-много повече бели да отворят, а татко ми е със здравословен проблем и гледаме да не го тревожим, затова и не му показах последните драскотини.
Здраве да е.
Решението е наистина да сложат камера и ще почета в нета как стоят нещата. Ще се опутам по-скоро да се задействам, най-малко за успокоението на моите родители,
а то ясно, че записите не са никакви доказателства,
Скрит текст:
пък и хората, както е написано по-горе, са с по-различно мислене, а виждам, че и тийновете са в такива възраст, че правят щуротии.
За да не разводнявам темата, от някакъв специализирам магазин ли да турся камера и какво да гледам?

Не са доказателства, но хората колко крадци разкриха със записи от камери? Колкото и да са ограничени (само предположение) съседите ви, не е приятно да го изтипосате и всички да видят какви ги върши синът им, не е като само те да си знаят. А от полицията най-малкото ще му направят предупреждение. Може би все пак опитайте нормално да поговорите с родителите, без заплахи, въпреки че пък някои само от такова разбират, може да миряса тийнът. А камерите не са излишни, вършат работа. На селска къща имаме някаква имитация на камера, пищяща, дори тя върши работа, да чукна на дърво, няма нежелани влизания от доста време. Пък и като писне, комшиите излизат, та пак е нещо.

# 82 238
  • София

Ако антибиотика се пие кратко (5 дни) не е необходимо чак три капсули Микомакс.

Може.
Така ми препоръчаха на мен. Аз в никакъв случай не казвам да го вземе по тази или друга схема. Споделям опит.

# 82 239
Благодаря за мненията относно нашия дерт с надраната кола от децата на село.
За сега няма ме вариант за прибиране в двора, остава камерата. Ще предприем действие най-скоро. Иначе ще говоря с майката на комшийчето поне, понеже са разведени техните, и баща му с години не в идвал. Смятам, че жената ще ме разбере, като спокойно и нормално и обясня ситуацията без заплахи. Чувала съм от тях, че е правил май и други белички, та дано ми влезе в положение жената.
А някакъв съвет относу избора на камерата от опит, ако дадете, бих се радвала.

# 82 240
. На селска къща имаме някаква имитация на камера, пищяща, дори тя върши работа, да чукна на дърво, няма нежелани влизания от доста време. Пък и като писне, комшиите излизат, та пак е нещо.

Може ли повече информация / линк за камерата

# 82 241
Кои аптеки работят утре?
Марешки?

# 82 242
Кои аптеки работят утре?
Марешки?
По-скоро в някой Мол аптеката, и то след 12. Марешки май това им е единственият ден в годината, в който почиват. Също и денонощните аптеки, които са 24/7.

# 82 243
  • София
Идеи какво да взема за хапване (пийване) за гостуване в младо семейство за почерпка, освен вино и бонбони?!

# 82 244
  • София
Идеи какво да взема за хапване (пийване) за гостуване в младо семейство за почерпка, освен вино и бонбони?!

Торта?

Общи условия

Активация на акаунт