?Въпроси всякакви?

• 5 555 232
  • 96 496
  •   3
Отговори
# 82 350
  • UK
Не е това проблема. Кликнала си някъде на нещо, на което не е трябвало да кликаш, и си инсталирала кофти ад-он/малуеър. Отиди на настройките на браузъра и провери всички ад-они и ако има нещо, което не ти е познато, го изтрий. Свали си Malwarebytes и CCleaner, пусни ги, и внимавай на какво кликаш и с какво се съгласяваш.

# 82 351
  • София
Здравните осигуровки за самоосигуряващи се и безработни променя ли се?
22.40лв.

# 82 352
Здравните осигуровки за самоосигуряващи се и безработни променя ли се?

Вероятно да. Предполагам, че питаш за минималната, но всички са в размер на 8% от осигурителния доход. Ако той се промени, би следвало и здравните осигуровки да се променят. Ако е обвързано с процента, а не е константна сума.

Корекция, 22.40 лв. е около 4% от предишната МРЗ, явно когато не е вноска общо от работодател и служител, не е 8%.

Последна редакция: чт, 03 яну 2019, 14:19 от кукумицинка

# 82 353
  • Варна
Какво следва ако декларация по ЗДДФЛ от 2016г. ( в случая чл. 50 ) не е коректна? Това получих като отговор от НАП при една справка.

# 82 354
Какъв е размерът за минималната издръжка на дете за 2019-та?

# 82 355
  • Буркина Фасо
1/4 от МРЗ

# 82 356
  • София
Бях ви питала скоро за вадене на нов паспорт на дъщеря ми, поради повреда на стария. Ходихме вчера, написаха ми акт, подадохме документи за нов. Разбрах обаче че трябва да получа писмо по пощата, чак след което мога да отида да го платя. Въпросът ми е онлайн излиза ли някъде тази информация?Доверието ми в български пощи е под 0-та ( след като писмо след проведен конкурс в Д.А беше на стълбите пред входа) и се притеснявам дали изобщо ще стигне до мен това писмо, за да мога да платя и да вземем навреме новия паспорт? Знаете ли и обикновено в какъв срок ги изпращат?

# 82 357
  • София-Младост
Въпросът ми е онлайн излиза ли някъде тази информация?
Хич не съм сигурна, но може да провериш с ПИК в сайта на НАП, ел. услуги
-Предоставяне на данъчна и осигурителна информация и информация от данъчно-осигурителната сметка
-Справка за задълженията с възможност за извършване на плащане

# 82 358
  • София
Благодаря, ще изчакам няколко дни и ще проверя. А някаква представа имате ли обикновено в какъв срок изпращат писмата?
 Изобщо не се сетих да попитам.

# 82 359
  • София
Трябва да купя подарък за рожден ден на 9-годишно момиченце. Рожденичката иска "от онези плюшените животинки с големите блестящи очи". А сега де! Помагайте, моля!

Последна редакция: пт, 04 яну 2019, 10:28 от Onna-bugeisha

# 82 360
# 82 361
Благодаря, ще изчакам няколко дни и ще проверя. А някаква представа имате ли обикновено в какъв срок изпращат писмата?
 Изобщо не се сетих да попитам.

Чакаш да ти издадат Наказателното постановление. Съставили са ти акт, по него се съставя НП - в него е фиксиран и размера на наказанието "глоба" - сега няма как да платите, тъй като не знаете и точната сума Simple Smile
Срок за издаване на НП по съставен акт - има само максимален-6 месеца от съставяне на акта. Така че-божа работа кога ще седнат да го напишат....

# 82 362
  • София
Тоест, ако до един месец не ми е издадено би трябвало да мога да взема паспорта без проблем, нали?
Много благодаря за разяснението, хич не ми беше ясно.
И още един въпрос имам по темата. Ако е излязло, но по някаква причина не съм разбрала навреме мога ли да имам проблем на границата? Да не искат да ме пуснат и т.н. Досега не съм имала никакви глоби и актове, а март живот и здраве ни предстои пътуване и ми е притеснено?

# 82 363
Не, няма да имаш проблем на граница заради неплатена глоба по издадено НП, ако имаш редовен паспорт.
Производствата са отделни едно от друго - едното е услуга по издаване на паспорт. Другото е административнонаказателно по налагане на санкция за извършено нарушение.
Паралелно се движат двете, но са отделни и различни.
И не би трябвало да извиват ръцете и да отказват да ви дадат новия паспорт, ако глобата не е платена - нищо, че има такава порочна практика не само там. Има си отделен ред за принудително събиране на неплатени глоби и е редно да се спазва той.

Най-добре попитай там, където си подала заявлението за новия паспорт. НП се издава от началника на тези служители, които са ти писали акта.
Просто чакаш да ти стане готов паспорта и отиваш да си го получите. Тогава ще питаш и готово ли е НП, ако до тогава не са ти го пратили...

# 82 364
  • София
Много, много ти благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт