Техника за емоционална свобода (ТЕС, EFT) - тема 3

• 177 143
  • 770
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте, попаднах наскоро на ТЕС и имам два прости въпроса, като предваритлено се извинявам ако се повтарям и някъде по-напред има отговор на тях, но наиситна нямам търпението да премина през 2те предни теми и всичките 34 страници на тази, за да намеря отговор. Та след като изчетох една камара позитивни мнения относно техниката ми се струва малко налудничево, но въпреки това ми се иска да пробвам затова искам да попитам има ли смисъл или по-скоро помага ли ТЕС ако не вярваш, че ще помогне и другият ми въпрос е относно декларацията, която се казва : въпреки еди-какъв си проблем аз напълно и безрезервно приемам себе си. Аз обаче не се приемам с проблема ,който имам и ми се иска да не ми се беше случвал никога и по възможност да върна времето назад в моменти , в които ми е било много яко и не искам да си тръгвам от там и понеже често ми казват , че много философствам и не ми се разбира да обобщя с помага ли ТЕС ако не вярваш, че ще ти помогне и не приемаш себе си и по-конкретно проблемът, който имаш ?

# 511
  • София
Да.
Може да заявяваш: Въпреки, че не приемам проблема си и себе си заради това, аз избирам да един ден да мога да приема себе си!
Виж и това
https://www.youtube.com/watch?v=KBoFCgoChE8&t=15s&list=P … l72ox&index=4

# 512
Сигурно сте писали за това ,но нямам време да се ровя назад,за което ме извинете...
От август месец мин.година започнах да чета тая молитва за очите..http://emozdrave.info/forum/viewtopic.php?t=761
Постепенно от 3пъти станаха по 6 ,по 10 ,по 15 ,20... и до ден днешен я чета ,но не виждам никакъв ефект.Май в мен е проблема ,защото наблегнах на ''количеството,не на качеството''.Кажете,моля ,как се прави?По колко пъти да я чета за да има ефект,защото в момента май си губя времето. Peace

# 513
Сигурно сте писали за това ,но нямам време да се ровя назад,за което ме извинете...
От август месец мин.година започнах да чета тая молитва за очите..http://emozdrave.info/forum/viewtopic.php?t=761
Постепенно от 3пъти станаха по 6 ,по 10 ,по 15 ,20... и до ден днешен я чета ,но не виждам никакъв ефект.Май в мен е проблема ,защото наблегнах на ''количеството,не на качеството''.Кажете,моля ,как се прави?По колко пъти да я чета за да има ефект,защото в момента май си губя времето. Peace

Какво общо има тая молитва с ТЕС?!   newsm78 Ей сега видях, че в този форум има тема за подобряване на зрението по метода на Бейтс, Норбеков и др. На Норбеков е много ефикасен - знам от хора, които са свалили по 2-3 диоптъра. Има и православни молитви и светци, на които можеш да се помолиш за здравни проблеми. Blush

# 514

Какво общо има тая молитва с ТЕС?!   newsm78 Ей сега видях, че в този форум има тема за подобряване на зрението по метода на Бейтс, Норбеков и др. На Норбеков е много ефикасен - знам от хора, които са свалили по 2-3 диоптъра. Има и православни молитви и светци, на които можеш да се помолиш за здравни проблеми. Blush
Може ли да ми дадете методите на Норбеков и молитвитте  Peace

# 515
  • София
Ай-ай-ай! Каква каша!?
Четете внимателно, помислете. Молитвата в емоздраве не е просто да се молиш, а да потупваш докато я изричаш и не е панация дето да лепне на всеки за всичко, само вариант за прилагане на ТЕС.
Най-добре си следвайте рецептата за правене на ТЕС, щом тепърва започвате, докато усетите ефекта от техниката, после се впускайте в по-сериозни теми за работа. За вас ще е по-лесно така.
Не в техниките е бъга, а по-скоро в това как ги използваме.
Аз свалих диоптри с ТЕС, при това без да работя специално и само за това. По-скоро като допълнителен ефект от това да се справя с нежелани от мен емоции. Вече 4 -5 години трае ефекта и диоптрите не са се влошили.
Дерзайте! Peace

# 516
Здравейте!От години не съм правила техниката.От два дни я правя и като започна потупване по точките на ключицата започва едно силно гадене, имам чувство, че ще повърна.Нормално ли е, да прескачам ли тези точки или да продължавам и с тяхното потупване?

# 517
  • София
Имаш няколко варианта:
1. Не я тупаш, тупаш по другите точки.
2. Тупаш се с "като започна потупване по точките на ключицата започва едно силно гадене, имам чувство, че ще повърна." и "Нормално ли е"
3. Продължаваш да я тупаш, да видим какво ще "изскочи" от там.
4. Евентуално не тупаш на т. на ключицата, а точка която е по протежение на меридиана на стомаха, но няма значение, важното е, че интуицията на тялото ти те е завела при нея, защото там има "заседнала" енергия за освобождаване. Може да я докосваш по-леко или само да слагаш пръсти без да тупкаш, докато си на нея.
Каквото и да направиш, не е нито задължително, нито вредно, нито най-доброто. Може да опиташ всичко или не. Техниката пак ще работи.
 bowuu

# 518
Благодаря, DARYYG
Цитат
Продължаваш да я тупаш, да видим какво ще "изскочи" от там.
Когато стигна до тези точки-точно сякаш нещо иска да излезе от мен.Става много силно, идва бързо, сякаш е проблема, който искам да излезе от мен.За сега ще прилагам този по-лек вариант
Цитат
Може да я докосваш по-леко или само да слагаш пръсти без да тупкаш

# 519
Ай-ай-ай! Каква каша!?
Четете внимателно, помислете. Молитвата в емоздраве не е просто да се молиш, а да потупваш докато я изричаш и не е панация дето да лепне на всеки за всичко, само вариант за прилагане на ТЕС.
Най-добре си следвайте рецептата за правене на ТЕС, щом тепърва започвате, докато усетите ефекта от техниката, после се впускайте в по-сериозни теми за работа. За вас ще е по-лесно така.
Не в техниките е бъга, а по-скоро в това как ги използваме.
Аз свалих диоптри с ТЕС, при това без да работя специално и само за това. По-скоро като допълнителен ефект от това да се справя с нежелани от мен емоции. Вече 4 -5 години трае ефекта и диоптрите не са се влошили.
Дерзайте! Peace
Къде е описано докато я четеш да се потупваш и каква е рецептата,нищо не схващам  Rolling Eyes

# 520
Момичета,  дали Тес може да подейства при раздразнение на стомаха предизвикано от силни киселини и ако да, каква трябва да бъде декларацията?

# 521
  • София
6u6ulina
Цитат
Къде е описано докато я четеш да се потупваш и каква е рецептата,нищо не схващам  Rolling Eyes
Ок! Там конкретно не е казано, НО форумът е за ТЕС и допълнителни подходи. Който следи форума се предполага, че е на ясно с това, но вие явно не го следите сериозно. Та, за да сработи по-добре въпросната молитва добавете тупкане по ТЕС-точките. Така или директно ще поемете идеята и тя ще проработи за вас или ще излязат евентуални съпротиви и пак с помощта на ТЕС ще ги отстраните, за да се случи подобрението към което се стремите.
Надявам се така да е по-ясно и да се справите!
Успех!
 bouquet

# 522
  • София
Момичета,  дали Тес може да подейства при раздразнение на стомаха предизвикано от силни киселини и ако да, каква трябва да бъде декларацията?
Да може. "ТЕС, опитай я за всичко!" е прословутия девиз на Гари Крейг и не случайно. Защо!? Защото не третираме проблемите/болестите/диагнозите/ фактите (раздяла, смърт, фалит, отношения...) а ТРЕТИРАМЕ ЧУВСТВАТА КОИТО ТЕ ПОРАЖДАТ В НАС. Много е ценно да запомните това, така няма непрекъснато да се чудите дали ТЕС помага за това или онова. ТЕС помага ако го правим, и ако го правим правилно. Всъщност ние си помагаме с ТЕС!!!
Конкретно за усещането за киселини или друг факт от живота. Златните правила са:
1.  Да си задатете въпроса "Как се чувствам емоционално от това да усещам тези киселини, по този начин в стомаха?" или "Как се чувствам в следствие на факта, че преживявам киселини в стомаха?".  
2. Къде в тялото усещам отклик на точно тази емоция? Какви са характеристиките на този отклик(физически проявления)
3. С каква сила е емоцията, физическият ѝ отклик от 0 до 10?
Взимате отговорите и съставяте декларация с тях. Предварително написани декларации, като норма за всеки индивидуален случай, няма. Има принципна схема валидна за емоциите породени от фактите.

Въпреки, че чувствам..(досада/мъка/скука) заради факта...(караницата с майка ми)., като... (остро парене и драскане) в ... (вътрешната страна на лявата пета), аз се приемам и обичам такава каквато съм!"

niamatakova, хайде сега опитай да си направиш декларацията и дай да видим има ли нещо, което не успяваш да подредиш.
 bouquet

# 523
6u6ulina
Цитат
Къде е описано докато я четеш да се потупваш и каква е рецептата,нищо не схващам  Rolling Eyes
Ок! Там конкретно не е казано, НО форумът е за ТЕС и допълнителни подходи. Който следи форума се предполага, че е на ясно с това, но вие явно не го следите сериозно. Та, за да сработи по-добре въпросната молитва добавете тупкане по ТЕС-точките. Така или директно ще поемете идеята и тя ще проработи за вас или ще излязат евентуални съпротиви и пак с помощта на ТЕС ще ги отстраните, за да се случи подобрението към което се стремите.
Надявам се така да е по-ясно и да се справите!
Успех!
 bouquet
да ,сега се поразрових във форума и видях точките за потупване.Ще започна така да правя нещата.Нова съм в тези неща и въобще не съм наясно.Разгледах и видеото от първа страница,Благодаря ви за отговора  bouquet

# 524
  • София
А така! После сподели какво се случва, нали!?

Общи условия

Активация на акаунт