В тази тема вече няма да гадаем- на ЮЛСКИТЕ бебоци пола ще узнаем!

• 24 734
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Здравейте и от мен!
Mrs Raven, не си само ти, аз също съм доста кг +, някъде + 5/6 . Предната бременност пак бях така. Започнах от 62/63кг стигнах до 85+, че и нагоре, защото тези 85 бяха в девети месец, а преносих 8 дни, така че повече са били. Преди да забременя сега, тамън бях свалила всичко, че даже и 1 кг по-малко от преди и като отидох на първата консултация вече бях станала пак 63 кг. Сега се мерих при нашите и съм 68 някъде, ще видим другата седмица на ЖК колко ще съм.Общо взето не се тъпча, има дни, в които ми се яде повече, но като цяло си се храня като преди - не се ограничавам. В смисъл, аз и преди да забременея е съм се ограничавала - каквото ми се яде съм го яла, но не съм имала проблеми с кг-те, явно сега от хормоните се трупат по-лесно.

Честито за  stork-boy и  stork-girl  на всички, които вече знаят пола. Надявам се другата сряда и аз вече да разбера. Моята АГ е с доста стар ехограф, но все пак вече ще съм 19-та седмица някъде, така че би трябвало да се види. Аз хем искам момче, че да са ми различни, хем ми се струва доста сложно с момчетата и май ми се иска повече още едно момиченце! Heart Eyes

Количка - имам тази Чиполино Лумина, която сте показали. Като цяло съм доволна, даже когато я купувах хванах една промоция и цената й беше 287 лв в Пакостник. Отидох да я видя на живо и след това си я взех. Единствено коша за багаж й е малък, но на фона на всички предимства, които има и сравнено цена/"екстри" , това ми беше най-малкия проблем. Аз също смятам, че допълнителния кош за новородено е излишен, особено с лятно бебе. Имам и още една количка Чиполино Суифт. Взех си я уж за лятна от продавалника, за морето по-малко място да заема, но и да има пълно легнало положение, че ми се струваше малка Ади за онези летните колички "чадър" дето децата спят седнали. Доволна съм и от двете. Сега мисля Суифта да ползвам на първо време, че е по-лятна, няма да се запарява бебока вътре, че Лумината си е доста плътничка като материя. Освен това Суифта има огромен кош за багаж и ще ми е от полза с две деца навън. Единствения й недостатък е, че не вози толкова плавно и меко като Лумина с нейните помпещи се гуми. Честно да си кажа, сега ми харесват доста други модели и ако нямах количка щях да си взема друга, но не защото не съм доволна от Лумината, а от чисто желание за нещо различно. Например, ето този модел, страшно ми харесва и направо даже малко ме е яд, че няма да го имам  hahaha Mr. Green Joy  http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=12802&cat=66 Много ме кефи, особено цвета. Даже и за момиче бих си го избрала този цвят. Направо започват а ми минават мисли да продам Лумината и да си взема такава, ако намеря на добра цена в продавалника Mr. Green Mr. Green Само че мъжа ми едва ли ще е съгласен, защото той е малко резервиран към втората употреба, особено от непознат.

За бъгипода
- момичета, много ми се струва 200 лв за това чудо?!?! За тия пари, по-дoбре една количка за близнаци си вземете. особено, ако разликата на децата е малка. Така поне и голямото дете ще може хем да се взои, хем да дремне навън, а мама да постои  на някое кафе с две спящи дечица Mr. Green Отначало, като разбрах, че съм бременна и аз започнах да се чудя как ще излизам с двете деца. Имах идея за бъгипод, но като видях ценитеее  #Crazy #Crazy #Crazy - няма да взимам определено. Ще заучавам Ади да ходи. Градинката ни не е далече и едва ли много ще се уморява. Ако ходя някъде в София по парковете, все ще съм с кола и само от колата до парка ще ходи и там ще играе. Имам няколко познати с деца с малка разлика, не породени ( в смисъл около 2 години, както ще е на Ади и бебето) и нито една от тях няма бъги под, нито количка за близнаци. Просто голямото си ходи или кара триколка, или някое от камиончетата за бутане.В краен случай, ако видя, че не става, ще разгледам колички за близнаци и продавам моята, но 200 лв за бъгипод няма да дам #Cussing out

Покупки - няма да бързам за сега. Дрешки, както вече ви писах леля ми ще ми донесе лятото, но август и евентуално само комплект за изписване и няколко дрешлета за момче, ако не е момиченце. Някое и друго спално комплектче, одеалце, хавлийки и това е май.

Стерилизатор - имам за микорвълнова на Томи Типи, но малко го ползвах - 3-4 мес. макс., въпреки че хранех с шише с изцедена кърма до 10 мес. Не съм привърженик на стерилното отглеждане на бебето. Постепенно започнах да мия с гореща вода на чешмата, вместо стерилизиране.
Аспиратор за нос - аз също имам от тези дето ти засмукваш единия край. Ето такъв - http://www.remedium.bg/?page_id=27&record_id=251361 Доволна съм. Мислех и аз за тези дето са за прахосмукачка, но добре, че не взех, защото Ади до скоро ревеше от прахосмукачката, та нямаше да е лесно да я "обработвам" с него. По-натам може да взема, защото много мои познати са най-доволни от този модел, особено като почнат сополите в детската.

Дона78, за миомата и за избора на екип исках да ти пиша, но съм забравила -
Скрит текст:
не ме страх при който и доктор да попадна, защото както писах вече, аз там всичките съм ги виждала на визитация и виждам,че са свестни. Още повече, че там са ми я открили и със сигурност ще ми е вписана в документите. Между другото, не е задължително да я махат при раждането. Много случаи има, при които миомата се свива напълно след раждане и не се налага отстраняване. Честно да ти кажа, спрях да я мисля. Кофти ще ми е, ако се наложи секцио заради нея, но за сега и а се тормозя, само вредя на бебето, така че - живот и здраве, ще видим края на юни, началото на юли как ще се развият нещата.[/color]

Пак се отпуснах в излиянията, ама ще ме извинявате - аз не съм от тези дето с 2-3 изречения казват много неща. Обичам да обяснявам с подробности Joy Mr. Green

# 616
Цитат
Мале колко съм застреляна  35  ами не знам дали може аз все си мисля сега като се постопли то няма да е много сега де, да ходя да ги гледам на живо. Ама това важно ли е да може да прави това.
Да важно е за да пази хубава сянка на детето, да не му блести слънцето в очите когато спи, също да го пази и от други атмосферни влияния като вятър и пр.
Като си харесаш някоя количка, търси в youtube видео презентация, повечето видеа които намирам са на руски, пишеш коляска CAM примерно и така, или baby buggy/stroller и марката.

# 617
  • Варна
Предния път последните месеци много се подух. Родих през юли и не знам от жегата ли, вода ли задържах
Тони, и аз въпреки, че родих април бях много подута. На 6-7 ден от раждането като започна едно нощно потене, което трая само 2-3 нощи. По две тениски сменях на нощ, калъфки, мокра отвсякъде. После един кг си беше отишъл. Явно съм изхвърлила излишното. След 2-3 седмици като потръгна кърменето и гърдите спаднаха малко - още 1 кг. надолу. И аз не съм имала грижи покрай връщането на кг, всичко си дойде от само себе си. Но този път съм леко притеснена.

И да, май само ти не се вълнуваш от пола.  Joy

Много ви се радвам на всички, които знаете пола вече. Нямам търпение и аз да знам.  Hug

# 618
  • Burgas
Ям си обяда, чета ви и започва да ми става .....Аз съм с много + кг. отначалото на бременността...няма ли някоя мама, която като мен да си трупка килограми колкото и да се стараят да не е така.
Ето ме мила. Качвам със скоростта на светлината. Направо ме е страх да се меря. Все ми се яде. От първия ден на бременността ми. първите три месеца де хранех по 5.6 пъти на ден все с манжичк, да има нещо да топя. Не знам как ще е нататък, но за сега не е добре. Докторката ми вече ме подгони, че ще кача кръвно и ще ме прати да лежа в болница. Embarassed
Каквото такова, всичко на моя....се пише  Simple Smile

# 619
  • София
Lady April кога си на преглед, кога се очаква да го видиш  Grinning?

# 620
Avencis относно стъклените шишета,попринцип аз съм за тях и мисля да ползвам такова поне докато се налага аз да му държа шишето. Разликата е, че  поликарбоната от който правят пластмасовите, съдържа бисфенол, който е вреден. Това не е проблем, ако шишетата се сменят редовно, но въпреки това предпочитам безвредния вариянт,поне докато мога.

На днешно време вече пластмасовите шишета са без бисфенол от около 4-5 години мисля - по- качествените - разбира се има ли го на кутията трябва да пише BPA FREE. Само евтинджосите са с BPA.

Mama Sancho, може ли да пратиш друг линк за количката, че този не се отваря? Ако обаче е Tandem на ABC design, тя е за породени деца /но тя пък тази е доста по-евтинаи сигурно имаш предвид друга/

Не е тандем , а ZOOM и е подходяща за новородени.

http://www.abc-design.de/bg/produkti/kolichki-za-bliznaci/zoom.html- това е сайта на производителя

http://www.bebe-best.com/2014-abc-design-kolitchka-za-bliznatsi- … anit-p-53687.html
това са вносителите за българия

http://www.mytoys.de/ABC-Design-Geschwisterwagen-Zoom-granit-201 … a02.07.02/3355241 - от тук със доставката ще ти излезе 1000 лв

За килограмите - днес установих че съм стигнала 4+ Sad. Предният път по това време бях 2+ уфф- ама аз миналия път се движех, правех гимнастика, а сега само лежа почти - нищо важен е бебо - после една 90 дневна диета и ще ги унищожа,За напълняване по време на кърмене - без да се тъпча аз като кърмех качих 7 кила за месец  - така че е индивидуално. Но аз лесно свалям така че не беше кои знае какъв проблем.

Щастлива жена - Малибу е с малки задни гуми и това създава неудобство - моя приятелка си я взе и тя живее на вторият етаж и зареди малките гуми  не може да я сваля по стълбите , защото на всяко стъпало забива спирачката на задните колела- и за да излезе с бебо които е на 5 месеца винаги трябва да вика някой да и помага да свали количката и да я качи. Иначе добре изглежда - само коша за новородно е малък , а тя без него не може , защото няма пълно легнало и се дава без кош за новородено за над 6 месеца.

# 621
  • Варна
На 14.02. Този един месец много дълъг ми се вижда. Поне да го усещам бебчето, ама още не.  ooooh!

# 622
  • София
На 14.02. Този един месец много дълъг ми се вижда. Поне да го усещам бебчето, ама още не.  ooooh!
ох разбирам те ...  Hug а не може ли по-рано да идеш?
беб и аз не го усещам всеки ден/път, докторката каза, че е нормално да не го, макар че е втора бременност, още са малки. Peace

# 623
Ето ме и мен,повторихме биохимичния скрининг и разликата е огромна 1:4700 риск за Даун и 1:1000 възрастов риск,първите ми резултати бяха от Рамус,а вторите от Националната Генетична Лаборатория,ПОВЕЧЕ НИКОГА В РАМУС ,а няколко дни след техния резултат  не спрях да плача,сериозно се замислям да си търся правата,но важното е че НГЛ ме успокоиха и казаха,че много често в Рамус допускат грешки.И другото за сега поне над 50% сме със сини гащи,ММ е на седмото небе....................спирам с излиянията Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 624
Мами, пак шопинг въпрос към вас.
http://www.asos.com/pgeproduct.aspx?iid=3027386
http://www.asos.com/pgeproduct.aspx?iid=3027365
http://www.asos.com/pgeproduct.aspx?iid=3043713
Колебая се за първия модел дали в бяло или кобалтово да го поръчам, а за втория много го харесвам, на вас как ви се струва?

# 625
  • Варна
Elpet, сигурно мога, но гледам да не изпадам в паранои Ще си почакам. Трябва да звънна днес за резултатите от БХС. И за там ме хвана шубето.

Sweetpie, аз съм за бяло. А втория модел не ме грабва нещо. Но за това първото ме замисли и мен.

# 626
Мами, пак шопинг въпрос към вас.
http://www.asos.com/pgeproduct.aspx?iid=3027386
http://www.asos.com/pgeproduct.aspx?iid=3027365
http://www.asos.com/pgeproduct.aspx?iid=3043713
Колебая се за първия модел дали в бяло или кобалтово да го поръчам, а за втория много го харесвам, на вас как ви се струва?
Точките са много свежи, за бременна жена ми се струват много симпатични. А за първия модел-зависи от тена ти, от косата ти Simple Smile
 yulianka-супер е резултата този път! Много се радвам! Леле направо с това БХС половината ви подлудиха напразно.. newsm11 Аз не съм правила, защото БХС на близнаци не се прави. Правят само на едно място и това НЕ е в националната генетична, а в частен МЦ, но аз силно се усъмних в достоверността на това изследване-не виждам как ще определят серумните белтъци в кръвта ми от кое бебе са/

# 627
Мерси момичета за успокоителните думи. Явно при всеки е абсолютно индивидуално. Просто коремът ми вече толкова ми тежи и пречи,че имам чувството, че е едва ли не 5 кг(което няма как да е, то е ясно  Laughing )

yulianka: Много, ама искрено много се радвам за теб! Браво! И язък за пропиляните нерви и сълзи!

sweetpie: Първият модел много ми харесва, какъвто и да избереш. Вторият с точките не ми е много по вкуса и то заради точките. Иначе много сладък гръб!

Последна редакция: пт, 31 яну 2014, 15:35 от Monik@

# 628
sweetpie 1вото моделче е много готино,макар да не обичам такъв тип ръкав. Heart Eyes
А втория... на мен лично не ми харесва-100% заради точките. Naughty

# 629
Благодаря момичета,наистина това БХС е голяма лудница.
А относно блузката ,тази на точките за бременно коремче ми изглежда много сладко

Общи условия

Активация на акаунт