В тази тема вече няма да гадаем- на ЮЛСКИТЕ бебоци пола ще узнаем!

• 24 813
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
Аз засега мисля за Шейново с идеята, че мога да си взема ВИП стая, иначе мизерията е голяма в другите стаи с обща тоалетна на етажа...
Питах в Надежда преди няколко дни - ако си вземете направение за раждането се доплаща 1750 лв. Това ми казаха по тел.
предполага това е без избор на екип?

# 121
  • София
предполага това е без избор на екип?

Мисля, че да. Но доколкото разбрах там няма избор на екип. Предполагало се, че всичките им лекари са достатъчно добри.
Иначе, ако си следиш там бременността, мисля, че на раждането е лекарят, който те е следил + още 1.
Не дават много детайли по телефона и ми казаха, че е най-добре да отида на място да разяснят за пакетите за следене на бременност, както и за раждането.

# 122
Май ще си мрънкаме двете  Tired Пробвай морската сол, пробвала съм го, действа и не е неприятно  Peace При предишното ми боледуване дори бях кашляща на лекар и той само викаше не мога да видя бебето какво е, скрило се е, аз почнах да кашлям и той вика а така, кашляй кашляй още малко да го видя  Laughing И като му казах, че ме боли от време на време и той каза еми нормално, като кашляш, да пия Нош-Па, ако ме боли и толкоз.
А сега никой не иска да ми даде антибиотик, явно трябва да съм с 40 градуса темп., за да ми го предпишат, а не разбирам защо, нали има специални за бременни, които не преминавали през плацентата  newsm78
Кой беше казал, че е лежал в болница с грипа, как стана това, отиде на преглед и? Сори че не помня кой беше, ама ми се е размътил мозъка  Embarassed (Mini_moni ли беше)
На другите момичета сори за мрачните ни постове, всеки с болката си както се казва.
Същата  Peace ама съм лош пример- здраво го забатачих .Аз разказах във ФБ групата надълго- започна преди 10 дни - кашлица и запушен нос, обаче много запушен и стигам нощем до силен задух,сърцебиене и направо умирам - никой не иска да ми изпише нищо освен морски води  ooooh! Едната нощ събудих ММ и отидохме до бърза помощ- като чуха,че съм бременна и в болницата веднага.Там ми изписаха капки ПИносол за нос ,Стодал и разни билкови -изписаха ме с подобрение.След няколко дни вкъщи всичко се възвърна с пълна сила- страшно запушен нос,направо задръстен и взерска кашлица.Днес бях на 100 доктори и вече съм с антибиотик (локален -пръскало за носа и гърлото е ),Тавипек за кашлицата и като цяло се оказа,че правя алергични   пристъпи .Синузите са ми слабо място...та така .А за болките в к0орема при кашляне - днес специално ходих при АГто ,че се шашнах (бухам като магаре) - предписа ми Диаспорал x 1 на ден (магнезий на прахчета ) да се отпусне матката + Но-шпа 3x1...каза да не се притеснявам за бебето Peace Peace
Ох,много писах- сори  Tired

# 123
  • Варна
Момичета, виждам, че има много болнички. Ще ви споделя моето средство за лечение, с което пресичам всичко - ЧЕСЪН. Когато усетя, че се разболявам, си правя таратор с чесън и малко сурови орехчета и много копър. И на ден по 2-3 фреша от портокал и лимони.

Просто се нахранете 2-3 вечери яко с чесън и ще видите, че ще сте доста по-добре. Знам, че много хора го избягват, заради миризмата, но просто нахранете всички вкъщи  Joy Но трябва да е суров, не сготвен.

# 124
  • София
А някой мисли ли да ражда в Майчин дом? Какви са отзивите за там?
Аз. Но се нареждам към чакащите за отзивите.

Привет и от мен, аз също ще раждам в Майчин Дом. Със секцио. При д-р Гунев.

# 125

Аз да изкажа странично (не лично мнение ) Във февруарската група,в която бях повече от половината мами раждат и ще раждат там.Много са доволни от екипите...нещо се оплакваха,че нямало топла вода по високите етажи,ама това са дреболии...Някой да сподели лични впечатления  Peace Като нищо отивам да раждам в София,че тук е дива Индия  #2gunfire

# 126
Благодаря за отговорите за ФМ, връщам се в Бг, когато влизам в 22сед, ще се обадя в някоя клиника и ако не хвана втората, ще ида на третата направо, ако мога докато съм в Сф.

Момичетата, които ще пътувате със самолет и пиете НоШпа, имали ли сте някакви оплаквания до сега през бременноста, че са ви го предписали или профилактично? newsm78

# 127
  • София
Lady April това с чесъна го прилагам и аз  Mr. Green Както и фрешовете, отделно ям портокали, мандарини, току що изядох 2 кивита, за сега не се чувствам по-добре  Tired Ще направя една снежанка с яко чесън за вечеря  Laughing
elpet не са тайна моите премеждия, писала съм едно време в съответните теми, но може би е по-добре сега да не плаша мамите, ако искаш ще ти кажа на лични  Peace
Mini_moni много лоша работа, не можаха ли още първия път да ти дадат антибиотик и защо не ги дават тия антибиотици, като всички казват, че за бебето е по-добре, освен за майката, която да не се мъчи, освен това си има специални за бременни, които не минават през плацентата  ooooh!
И аз ще съм в МД, секцио, защото лекаря не иска и да чуе да раждам нормално, каза че няма да се получи, била съм малка, тясна, щом бебето е било първия път 3600, сега няма да е по-малко, а аз вече имам едно секцио, та общо взето може и да се окаже, че ще съм планирано секцио края на юни  Wink А лекаря не е от тези, които ги е шубе да изроди бебето нормално при първо секцио  Peace

# 128
  • София

Аз да изкажа странично (не лично мнение ) Във февруарската група,в която бях повече от половината мами раждат и ще раждат там.Много са доволни от екипите...нещо се оплакваха,че нямало топла вода по високите етажи,ама това са дреболии...Някой да сподели лични впечатления  Peace Като нищо отивам да раждам в София,че тук е дива Индия  #2gunfire
Lady April това с чесъна го прилагам и аз  Mr. Green Както и фрешовете, отделно ям портокали, мандарини, току що изядох 2 кивита, за сега не се чувствам по-добре  Tired Ще направя една снежанка с яко чесън за вечеря  Laughing
elpet не са тайна моите премеждия, писала съм едно време в съответните теми, но може би е по-добре сега да не плаша мамите, ако искаш ще ти кажа на лични  Peace
Mini_moni много лоша работа, не можаха ли още първия път да ти дадат антибиотик и защо не ги дават тия антибиотици, като всички казват, че за бебето е по-добре, освен за майката, която да не се мъчи, освен това си има специални за бременни, които не минават през плацентата  ooooh!
И аз ще съм в МД, секцио, защото лекаря не иска и да чуе да раждам нормално, каза че няма да се получи, била съм малка, тясна, щом бебето е било първия път 3600, сега няма да е по-малко, а аз вече имам едно секцио, та общо взето може и да се окаже, че ще съм планирано секцио края на юни  Wink А лекаря не е от тези, които ги е шубе да изроди бебето нормално при първо секцио  Peace

Mini_moni, аз от лични впечатления мога да кажа за топлата вода само, на Коледа ме приеха и лежах 5 дни на 5тия етаж (не че е много висок де) и нямаше проблем с топлата вода, имаше гореща нон- стоп. Иначе имам няколко близки, които са раждали там и една от тях ми беше казала, че е кофти в следродилно на 12тия етаж, от всичко останало беше доволна (дори 2 раждане и беше това, по желание дойде от Благоевград да роди тук, след като първото беше пак в МД по спешност, но беше останала много доволна). Останалите също бяха останали с добри впечатления като цяло.
Meggle,  и при мен най- вероятно ще е в края на юни. Simple Smile

# 129
  • Там някъде
Хайде и аз да се включа - за Надежда и аз зная за 1750 с вкл. всичко доколкото разбрах (мнение на приятелка, която ходи там) - нямам инфо от първа ръка. Аз лично ще раждам в Тина Киркова и то защото док ми е там, а за мен е изключително важно да познавам и вярвам на лекаря си. Иначе да си прозная даже не съм влизала в Тина Киркова, но смятам да я посетя за дните на отворени врати. Ако обаче док не беше там бих раждала в Майчин дом. Не че имам предпочитания за лекар там, но доколкото съм запозната в МД е най-доброто неонатологично отделение.
Момичета, не зная до колко ще ви помогна, но преди време (не бях бременна) бях с адки запушен нос. Моя личен лекар не е фен на аБ и общо взето ме лекува с хомеопатия. Та беше ми изписал за гърлото Геломиртол - сто процента хомеопатия. Като минах обаче от просто запушен нос към задръстен и проблеми със синусите ми каза да срежа 2 капсули Геломиртол в 1 литър вода (те са меки капсули), да сложа тенджерката на котлона и да дишам. Е оттогава само така лекувам запушен нос и то не само на семейството, ами и на комшии, приятели и познати. Наистина страшно помага, а не варвам да навреди, защото е хомеопатия, но ако искате все пак питайте док.... Сори за дългия пост...

# 130
ама сте активни Simple Smile след работа за по-малко от час не мога да ви изчета. давайте все така Simple Smile

Duda 78
При Бойка Живкова съм. Четох доста лоши мнения за нея, но засега не виждам причина да я сменям: мила е и обяснява. Тя ме прие първият път и и продължавам при нея. Сега за преместеният час не попитах при кого съм, бях се шашнала.
Не мисля да раждам в Токуда. Имам допълнителна здравна осигуровка, но не ми покрива раждането, а Токуда не ми е по джобът. Засега към Света Анна съм се насочила. Има време поне до 30 седмица, след това трябва да се запиша.

# 131
  • Телиш/Плевен
Момичета, виждам, че има много болнички. Ще ви споделя моето средство за лечение, с което пресичам всичко - ЧЕСЪН. Когато усетя, че се разболявам, си правя таратор с чесън и малко сурови орехчета и много копър. И на ден по 2-3 фреша от портокал и лимони.

Просто се нахранете 2-3 вечери яко с чесън и ще видите, че ще сте доста по-добре. Знам, че много хора го избягват, заради миризмата, но просто нахранете всички вкъщи  Joy Но трябва да е суров, не сготвен.

От няколко дни това правя и аз профилактично. Хапвам си по една-две скилидки с вечерята (аз обожавам чесън и мога да го ям с всичко Laughing ) и се моля да се опазя от грипа. Praynig Засега нямам никакви оплаквания, но смятам да си продължавам профилактиките, че тъкмо днес в Плевен обявиха грипна епидемия. Отделно ям и пресни плодове - портокали, ябълки, киви.
На болните пожелавам бързо оздравяване, а останалите - дано се опазим! Praynig Hug

# 132

каква е цената там защото и аз искам секцио но не съм решила къде

# 133
  • София

каква е цената там защото и аз искам секцио но не съм решила къде

http://www.maichindom.com/bg/prices/
И понеже не видях в списъка (може да е мой пропуск) питах майка ми и тя каза, че секциото в МД е или 930 или 970, не беше и тя съвсем сигурна. Абе кажи го - хилядарка.

Последна редакция: пт, 24 яну 2014, 20:07 от josi_josi

# 134
  • гр. Варна
Мале,до като се запиша в новата темичка и сте изписали 10 страници  bouquet
Аз вчера бях на доктор и бебчето ми е момченце.

Общи условия

Активация на акаунт