Работа, CV-та, HR-и, съвети - 36-та тема

• 68 321
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Нефертари, аз отговарям, че търся ново предизвикателство, повече възможности за развитие, осъзнала съм, че работата ми е станала монотонна и няма какво повече да дам на компанията.

Ето полезен линк на английски:

http://jobsearch.about.com/od/topinterviewanswers/a/why-did-you-quit-your-job.htm

# 631
  • КиТ
Момичета, имам един въпрос. Кой е правилният отговор на въпроса: "Защо напуснахте предишната си работа?"

При мен е лесен отговора,понеже компанията за която работих си продадоха на друга конкурентна компания и те разбира се бърже,бърже се отърваха от нас  #Cussing out
Според мен трябва да си казваш това което е истина  Peace

# 632
  • София
Според мен трябва да си казваш това което е истина  Peace

Според мен и да искаме да кажем истината, на интервю може да е в наш ущърб.
При мен ниската заплата беше в топ 3 на причини за напускане, но никога не изтъквам точно тази причина.
Аз на интервю се старая да съм положителна и никога не критикувам предишно заплащане, колеги, шеф. Това, което си позволявам да отправя като критика, ако интервюиращите са много настоятелни, е да кажа, че е имало консерватизъм на старото ми място, което на мен не ми допада.

# 633
  • в 1001-та нощ
Според мен, от позицията на работодател -  на такъв въпрос не следва да се отговаря с упрек към последния работодател  Peace и не трябва да се изразява огорчение, обида и прочие - с презумпцията - днес плюе бившия, утре ще плюе мен  Peace

"Търся ново предизвикателство" - също ми звучи повече авантюристично .... все едно да очаквам след няколко месеца да тръгне да се предизвиква другаде  Peace

Уместно ми звучи:"Няма какво повече да дам от себе си, искам да се надграждам в друга посока/среда ..."

Звучат близки, но аз виждам нюанса, разбира се зависи кой го казва, как го казва, какво излъчва, това не са просто думи ....  освен, ако не са написани  Peace

Приемливо звучи и недостатъчно заплащане, това е намек, че не се продавате евтино, също - неудобства с транспорта до работа, макар, че за мен това не е било проблем  Peace Неудобство с работното време ...

# 634

Пускам тук информацията, не сме пускали обява още, защото все още не е спешно и текат подбори за други по-спешни позиции в търговски отдел.
А какви хора се търсят за търговския отдел.

# 635
Нефертари, аз отговарям, че търся ново предизвикателство, повече възможности за развитие, осъзнала съм, че работата ми е станала монотонна и няма какво повече да дам на компанията.

Ето полезен линк на английски:

http://jobsearch.about.com/od/topinterviewanswers/a/why-did-you-quit-your-job.htm

Честно да ти кажа, това ама хич не се нрави на работодателите, защото веднага им светва лампата, че и при тях ще ти стане скучно. Да не говорим, че е най-изтърканото клише.

В никакъв случай не трябва да се плюе, но по-добре бъдете искрени- тактично.

Последна редакция: чт, 13 мар 2014, 23:37 от Red_Hot

# 636
А ако причината е била некоректност, закононарушения? Crazy
Пак ли ще звучи като грозен грак?

# 637
Здравейте момичета,
чета Ви редовно, но чак сега сядам да пиша. Аз съм работодател и ми се случва да си търся хора за всякакви позиции. На въпроса : Кой е правилният отговор на въпроса: "Защо напуснахте предишната си работа?"  ще си позволя да дам своето мнение. Бъдете честни и искрени. Когато давате своя отговор гледайте работодателя си право в очите и не се мърдайте на стола в този момент, не поглеждайте надолу и т.н...Не плюйте стария си работодател, може само да вмъкнете,че е имало смяна на колектива или на прекия ви ръководител и т.н.че за вас е много важен екипа и работната среда, но до тук...!!!
Не е и много правилно да се каже,че е нямало какво да се даде в повече на стария Ви работодател, искали сте нова посока и т.н. Повярвайте ми, хората с опит се ценят в една фирма и не се пускат ей така с лека ръка, за посоката...ами добре, наемем Ви, обучим Ви и след 1 г Вие решите да си тръгнете без никаква реална причина, за каква посока на развитие говорим ?
Пак казвам,че споделям личното си мнение като работодател. Дано съм била поне малко полезна !

# 638
  • In the shadows of my mind
Здравейте момичета,
Аз малко нахално, но отново да попитам за мнения за Кока-кола като работодател, позицията е супервайзорска в ИТ отдел, имам джоб офер и трябва да дам отговор до понеделник.  bouquet

# 639
Здравейте момичета,
Аз малко нахално, но отново да попитам за мнения за Кока-кола като работодател, позицията е супервайзорска в ИТ отдел, имам джоб офер и трябва да дам отговор до понеделник.  bouquet
Тук има доста мнения http://www.bgrabotodatel.com/company.php?id_firm=59

# 640
Здравейте момичета,
Аз малко нахално, но отново да попитам за мнения за Кока-кола като работодател, позицията е супервайзорска в ИТ отдел, имам джоб офер и трябва да дам отговор до понеделник.  bouquet

В "Кока- кола" юркането е изключително много, а парите не са адекватни, макар че на първо четене заплатата изглежда добра. Мисля, че точно при тях преди няколко години беше напуснал целият ИТ отдел. По-добре е да питаш някой от ИТ бранша, ще е по-запознат.

Последна редакция: пт, 14 мар 2014, 22:18 от Red_Hot

# 641
  • Germany
Здравейте момичета,

За САП ли става въпрос?

# 642
  • In the shadows of my mind
Не, в ИТ поддръжка.

# 643
  • Germany
Ще питам мъжът ми довечера, дали може да даде някакво инфо, но той работеше в САП отдела и не съм сигурна, че ще може да ти е полезен.

# 644
  • в огледалото на живота
 За позиция  помощник директор АСД-в държавно начално  училище  има ли шанс ако нямаш необходимия стаж.
В обявата пише само изискано завършено висше  образование- профил педагогика и нищо друго.
Струва ли си да кандидатствам?Работата основно в какво се състои?

Общи условия

Активация на акаунт