Работа, CV-та, HR-и, съвети - 36-та тема

• 68 333
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
Skarlet71 , по-назад в темата сме коментирали защо работодатели пускат постоянно една и съща обява-за да всяват страх в служителите, че ще има уволнения, искат да проверят колко хора биха кандидатствали на тази позиция и с какви квалификации и т.н. Не е задължително проблемът да е в твоето CV. Понякога просто кандидатите са твърде много, че работодателите чисто физически не могат да се срещнат с всички. Много сме отчаяните вече  Laughing но няма да се предаваме. Продължаваме да търсим и ще намерим  Wink

# 451
skarlet71  и аз имам такива случаи няколко,аз пускам от 8 месеца вече, имам обаждане от 3 места и то в първите два месеца, когато останах без работа.Сега вече 5 месеца нямам нито едно обаждане.Мисля, че СВ-то ми е както трябва и явно, че вече ЕГН-то е пречка/По -рано бяха децата, още по-рано нямах стаж....да не си жена в БГ и да търсиш работа/.

# 452
  • в 1001-та нощ
skarlet71, възможно е да са преценили и че квалификацията и опитът ти са над необходимото за позицията  Peace

# 453
  • Под звездите
Искам и аз да се похваля, на 4-ти почвам работа с 1 месец изпитателен срок  moresmile moresmile . Най-накрая имах нормално интервю, просто разговор без безумни изисквания и допълнителни уловки.

Скрит текст:
От скромния ми 5-месечен опит в търсене на работа, ще дам няколко съвета  Grinning. Направете си креативни бланки, не изпращайте само бял лист, защото трябва да се откроите от другите. Аз не използвах бланката на джобс, а винаги си прикачам моите бланки на CV  и мотивационно писмо ( независимо дали го искат или не). Напишете нещо от себе си за мотивационно писмо, не копирайте от нета, това показва кандидата дали мисли и как мисли, не съм човешки ресурси, но така го чувствам) и винаги пиша нещо, когато изпращам бланките, все едно изпращам писмо и то трябва да има завършен вид. Напомням ви, че съм на 45 години, не губете вяра, а точно обратното, трябва да сте сигурни в себе си и не лъжете, аз съм от хората, които надушват лъжата и затова не лъжа, защото отсрещната страна може да е като мен. Винаги съм предпочитала да ме приемат и оценяват по това, което съм. Това е линк към една книга, която често прочитам, когато усетя наченки на проблем  http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=2&find=%EF%EE%E4%F … 2%EE+%EC%EE%E6%E5  има много книги на тази тематика в нета  Grinning .
Желая Ви успех момичета, мечтайте, визуализирайте желаната работа и ще се справите.

# 454
  • Сф
Поне от три месеца пускат една и съща обява: http://www.jobs.bg/f2128197

Skarlet71, за манипуланти обикновено търсят мъже, защото не става само въпрос за отделни хапчета, лекарства, а за цели пакети, кашони, палети. Има физическо натоварване. Имам приятел, който като студент работеше в Либра в Сфоия точно като манипулант- учеше застраховане, нищо общо с медицина и химия. Така че според мен не отговаряш на профила, който те търсят- жена си, имаш висше, административен опит, и тази позиция няма да те удовлетворява, най-малкото.

Последна редакция: ср, 26 фев 2014, 13:37 от Miraj*

# 455
Монтажник не е мъжка професия.  Peace

# 456
Същата работа - като ходех на интервюта преди да родя виждаха халката ми и най-безскрупулно ме питаха от кога имам брак, планувам ли деца, кога Shocked и прочие. Сега с дете - пак същата работа, гледат те като краставо магаре Tired

# 457
  • вече Пловдив
Мдам, още си спомням 2 много унизителни за мен интервюта преди 2 г. в Стара Загора. Питаха ме колко е голямо детето ми и при отговора "На 2,5 г.", последва: "Кой ще го гледа, като се разболее?". Обясних, че имам свободна баба, но е далече, но ще се справя с детските болести. Отговорът беше "да, бе" и лекция как майките на малки деца са едва ли не неблагонадеждни, защото често отсъстват от работа заради децата  Shocked Тогава имах късмета след време да попадна на жена шеф с малко дете, която ми влезе в положението и ме нае.
Дано сега нещата малко поне са се променили  Rolling Eyes...

# 458
Този е направо за #Sniper

# 459
Не, не са се променили ooooh!

# 460
Поне от три месеца пускат една и съща обява: http://www.jobs.bg/f2128197

[.  Sick

Желания кандидат за тази работа е студент или нещо младо, без опит и стаж.  Назначава се на 4 ч. на 1/2 от заплатата за длъжността. Другото е подмасово. Работи се много често нощна смяна. Ще си съгласна ли на тези условия?
А и как да те поканят на интервю - много си им учена. Може би мислят, че като си намериш работа по специалността ще избягаш.

# 461
Наистина често е необходим малко по- дълбок поглед и информираност относно някои позиции. Поради законовите ограничения за дискриминация, работодателите не могат да посочват точни изисквания. За това, преди човек да започне да се ядосва защо не е извикан на интервю, по видно подходяща за него позиция е добре да проучва и да се информира за скритите изисквания, и за същността на работата. Като за последното вина имат и тези, които пускат обявите, защото са прекалено клиширани и рядко дават точна представа за конкретната дейност на позицията. Ако излязат извън общо тиражираните изисквания, може би ще се подобри комуникацията между търсещите и предлагащите работа.

Искам да ви цитирам едно мнение, което скоро прочетох  в един друг форум относно обявите, които се пускат постоянно:

"Кво ги правят тия автобиографии и снимки, това е все пак лична информация.В тоя джобс.бг трябва все пак да има някакъв филтър за обявите.То всеки може да се представи за всеки и да ис събира данни за кеф.Ако пускаш една и съща обява половин година и вече имаш над хиляда кандидатствали би трябвало и администратора на сайта да ги ограничи
."

# 462
На поредното интервю днес ме питаха защо нямам снимка на сивито. Отговорих им, че за мен е дискриминация.
В обявата им в джобса имаше изискване за снимка, но все пак ме викнаха на интервю.

# 463
На поредното интервю днес ме питаха защо нямам снимка на сивито. Отговорих им, че за мен е дискриминация.
В обявата им в джобса имаше изискване за снимка, но все пак ме викнаха на интервю.

ooooh! това е мега малоумно. Все едно, че на интервюто ще събеседват със снимката, а не с теб. Разбирам да ти го бяха задали този въпрос преди да те извикат  Tired

# 464
Здравейте! Не се сдържах и имам нужда да споделя новите си преживявания с БТ. В Понеделник ми звъннаха за интервю за програмата с обучение за сервитьорка /бях упоменала изрично, че не искам последваща заетост в дадената професия/, обясних, че отсъствам по независещи от мен причини и попитах проблем ли е ако не отида и ми казаха, че всичко е наред и просто няма да участвам в тази програма. Казах си идеално е да ама не. Днес телефонът ми цял ден звъни на пожар от БТ разни сътруднички обяснявам им едно и също нещо и пак и пак звънят. Как може да нямат координация помежду си? Сутринта ми звънна една изключително нагла г-жа, която ми държеше тон и си позволяваше да ме търси на малко име и да ми държи лична сметка къде съм и какво правя. След като и обясних, че отсъствам и че това преди 2 дни съм го говорила с нейна колежка и съм предупредила ми беше затворен телефона. След това ми звънна друга на същата тема, но поне тонът беше адекватен, която ми обясни, че ако откажа обучителния курс /който изведнъж се оказва, че задължава и 10м работа след това/ което изрично казах, че не желая, ще бъда наказателно изключена за 6м от БТ или трябва да се явя и запиша за друг курс... В същият момент ми звъни другата линия и там познайте пак от БТ... Днес такова нагло отношение от тях получавам, при положение, че съм предупредила, че направо ми идва сама да отида да се отпиша и кракът ми да не стъпи там повече. Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт