"Стилната" Аз

• 15 102
  • 120
  •   1
Отговори
# 105
А как ли ще смеем след 10 години на това, което носим сега...

Aз мисля, че не. Според мен модата сега е в толкова широки граници, че де факто всякакви стилове се носят - от ретро, метълско, кежу, та какво ли не.

Аз преживях културен шок, когато навремето посетих Амстердам. Видях хора, които носеха потници и ръкави от риза, някак прикачени. Мисля, че сега и у нас на места може да се срещнат доста авангардно облечени хора.

И всъщност от поне десетина години у нас освен материи и цветове, не знам модата да се е сменила фрапантно.

Последна редакция: сб, 01 фев 2014, 22:52 от NinoTino

# 106
  • Пловдив
Цялата гимназия я изкарах с широки фанелки, покриващи ханша, и широки дънки, с цел да ми крият килата и недостатъците на фигурата. Че това не е най-добрият начин за криене, ми светна доста по-късно.

# 107
  • срещу двата комина :)))
ахахах, жестока тема  Joy

аз , честно да си кажа, си се харесвам в безумните тийн години и то защото ги прекарах с черни дънки, кубинки и метълски тениски  Mr. Green въпреки, че точно преди този период имаше някакъв ужас със супер шарени дрехи и панталони чарлстон на цветя ooooh!

# 108
Стигнах до четвърта страница, ама, на, трябва да споделя:
Рапърският ми период - дънки, чието дъно стигаше до коляното ми, червен огромен суитчър и сива шапка, носена с обърната козирка, а аз - девойка в осми - девети клас :Д
Косата стилно разделена на две опашки, вързани високо, с много лак за коса, обработени в причудливи и странни форми. Беше много дълга, докато един ден, девети клас, не ме осени гениалната идея, че я искам къса. Но понеже е къдрава, всяка сутрин ставах в пет!, миех я, слагах й пяна, и стоях над един радиатор, за да изсъхне по естествен път, защото със сешоар ми се разваля формата, разбираш ли!
Чудовищно - платформените обувки не ме пощадиха и мен, но, внимание, представете си ги с анцунг, с бели кантове, ииии, тези платформи, красавица.
Продължавам с престилка, от онези старите, които се слагат по народните носии, пришита за дънки, отпред изглежда така, все едно си с пола,  отзад - не съвсем, беше тъмно синя, дънките и те, мноооого стилно и иновативно.
Сукман, дънков, принадлеждал някога на майка ми, срязан, до под дупето, също любима дреха!
И си шиех дрехи, блузи, поли и панталони, които кроях сама, мама работеше като шивачка, та ми ги шиеха там.
Бях с много остра индивидуалност и артистичност, която, уви, с годините изгубих, сега съм скучна и нося само черно :/
За протокола, 87 съм, и израстнах в дълбоката Плевенска провинция Simple Smile

# 109
  • София
Много приятна тема   Grinning

И аз да се отчета: бял лъскав клин, комбиниран с ризка от пясъчна коприна, чиито огромни подплънки ме правеха като играч по американски футбол. Разбира се, платформи, дънки чарлстон и късо потниче, нахлузени върху тогавашните ми 45 кг и 170 см височина.

Тъй като тогава /то не че сега имам много/ нямах почти никакви гърди , слагах памук в един сутиен и така си запълвах пустеещото деколте. Най-лошото е, че понякога сутрин преди училище съм слагала памука спейки и съответно имах разлика повече от два номера между гърдите. Но това са подробности, за които не издребнявах  Flutter

# 110
Помните ли- в началото докъм средата на 90-те бяха модерни едни груби обувки на платформа?

Върха на грозотата в женската мода забравя ли се?

# 111
  • Sofia
През 1995-97г. мисля,че станаха модерни,дори и малките момиченца ходеха на платформи.И май модата се задържа около 10год.
Дъщеря ми ги носеше от 8 годишна Embarassed как ходеше на тях остана загадка за мен и нито един път/за щастие/ не си изкълчи глезените Wink.Сега като и гледам снимките е голям смях,тънки като сламки крачета,а обувките танкове...като Олив/от Попай/

# 112
През 1995-97г. мисля,че станаха модерни,дори и малките момиченца ходеха на платформи.И май модата се задържа около 10год.
Дъщеря ми ги носеше от 8 годишна Embarassed как ходеше на тях остана загадка за мен и нито един път/за щастие/ не си изкълчи глезените Wink.Сега като и гледам снимките е голям смях,тънки като сламки крачета,а обувките танкове...като Олив/от Попай/
И аз в трети клас - някъде 98-99 може би имах едни платформи и много ги харесвах. И от тогава не слязох от високите обувки.

# 113
Хубава тема Simple Smile
Отчитам се с платформи- само едни (но много си ги обичах!), светло червило (Голдън роуз 51 номер- беше хит!)и тъмен молив за устни
Скрит текст:
Тупиран бретон с път през средата.
Дълги поли тип "прегърни ме"
Иначе никога не съм залитала по модни крайности май... нося и харесвам класически дрехи.
Сега също не ми харесват крайностите. Така и никога не ми харесаха панталоните тип потури или безумно високите платформи.  ooooh! Мисля, че след 10 години това ще бъде повода за смях, като върнем лентата. А след десет години ще съм я президент, я нещо по- представително, нЕма се излагам я  Wink Mr. Green Hug Joy

# 114
Ревала съм от смях, докато ви четох  Joy Hug  Поздравления за тази тема  smile3501

Моите модни издънки са мнооооого, защото уцелих един тийнейджърски период, когато почти всяка година ставаха модерни коренно различни неща. Резултатът: от 13 до 17 годишна възраст съм носила някои безумни неща. Да започвам:
1. Не знам вие помните ли го това чудо, ние му викахме диско-въшки  Mr. Green Това са едни микроскопични шнолки-цветенца в различен цвят и с камъче в средата. Бях с коса дълга до дупето и имах 300бр такива шнолки, които си слагах едновременно всичките  smile3532
2. Рапърският период-нямах блуза, която да е по-дълга от сутиен, носих смъкнати панталони с ниска талия, от които задължително да се подава бельото, иначе не беше последен писък на модата  Mr. Green Няма зима и лято, с гол корем се ходеше целогодишно, зимата само яке слагахме и отдолу т.нар. блузи с общо 10см дължина  ooooh!
3. Т.нар. рейвъри (който си ги спомня, знае за какво говоря)-  #Milti шарена коса, огромни, широки крачоли на панталоните, дрехите да са във всевъзможни цветове, най-бледият от които е цикламено и ако облечеш 2 еднакви на цвят дрехи едновременно, значи от мода нищо не разбираш  Joy И колкото повече безопасни игли имаш върху себе си, толкова по-добре  hahaha Sick
4. Обувките с убийствено издължена и остра предница, тип Малкият Мук  Sick Laughing  И тези с връзки  по крака, с различна дължина, от които най-фешън бяха тези с връзки до над коляното. И с двата видя ходехме като спънати, но всичко живо храбро ги мъкнеше и не мрънкаше, ситуацията си беше точно "От мода не мога да ходя"  Mr. Green
5. Огромна, брутално дълга ноктопластика френски маникюр и изкуствени нокти в същата прекрасна тенденция - Баба Яга паси да яде, засрамвахме я, горката  Mr. Green afwitch
6. Цветните слънчеви очила - като казвам цветни, имам в предвид синьо, зелено, златно, жълто, сребърно и прочее разкошотии, които "красяха" лицата ни, пълен потрес  #Crazy  Sunglasses
7. Грамаден списък стана, но да не забравя една вечна класика в прическите  Mr. Green Т.нар. от нас "рогчета" https://www.google.bg/search?q=%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%87%D0%B5%D1 … .html%3B526%3B356

А най-страшното е, че съм сигурна, че пропускам доста неща  Joy hahaha

# 115
Припомних си доста идиотщини  Mr. Green

А за това сещате ли се. Освен, че си режехме тениските така, даже отдолу ги и сплитахме тип "рибарска мрежа"  Joy

Скрит текст:

# 116
Нарязаните тениски ги бях забравила, но и такива съм носила, както и нарязани поли  Crazy #Crazy

А сега се сетих и за една "вечна класика" в грима-помните ли геловете за лице и тяло с брокат и сърчица, звездички и други фигурки в тях   Joy  Мажехме си целите ръце с тях и отивахме на дискотека Laughing  Нещо подобно: https://www.google.bg/search?q=%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%87%D0%B5%D1 … %252F%3B391%3B640

И тези спрейове за коса https://www.google.bg/search?q=%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%87%D0%B5%D1 … 3D492%3B480%3B640

И неоновият лак, който изглежда безцветен на светло, а на неонова светлина "светваше" и той https://www.google.bg/search?q=%D0%BD%D0%B5%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0 … olish%3B500%3B375

# 117
  • Варна
А кафяв молив, очертаващ устните, без червило, а?  Mr. Green

# 118
  • Пловдив
А кафяв молив, очертаващ устните, без червило, а?  Mr. Green

А съм виждала хора, които слагат черен молив да речем на лилаво/розово червило  Crazy

# 119
  • Sofia
А кафяв молив, очертаващ устните, без червило, а?  Mr. Green
все още някои си слагат

Общи условия

Активация на акаунт