Кюретаж и забременяване след това - Тема 50

• 34 544
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
Antoaneta_y, и аз бях в частна клиника, без здравна каса и ми струваше 195 лева.
Ти поне си приета по протокол, както се казва. При мен изследванията на кръвта дойдоха, след като вече  бях излязла от упойка...  Rolling Eyes

А това за паралелния живот го изпитвам и на свой гръб. Не е минал и ден да не мисля колко щеше да се промени животът ми на 18-ти декември /за тогава си бях изчислила термина/. Щях да съм с мъж, може би съпруга, може би не, с бебе на ръце. Дали е щяло да плаче, да има колики, дали съм щяла да имам кърма, дали щях да кача 35 кила... все в тоя дух. Работя и уча, за да не мисля и да лягам да спя капнала от умора. Опитай, може и на теб да помогне.
Няма да се излекуваш, ще имаш горчилка в устата при вида на отчетна тема на бременните или пък като се разминеш с бременна по улиците... такъв е животът...

# 181
  • Варна
Astined, това с термина и аз си го мислех. Струва ми се, че юни месец ще е голямата драма за мен.
А аз, да си призная, още чета и отчетната тема. Тъжно ми става, но я чета - логично обяснение за което нямам.

# 182
Antoaneta_y много се радвам, че всичко е минало безпроблемно и сега поне физически си добре  Hug. Ако ти се плаче, поплачи си. Иначе и аз все като видя някое бебенце или разбера за някой позата, хем се радвам хем ми става и едно такова тъжно. Все си мисля, какво щеше да е, ако нещата не се бяха развили така, как щеше да е. Но времето малко или много лекува. Само не се предавай  Hug

# 183
Astined, това с термина и аз си го мислех. Струва ми се, че юни месец ще е голямата драма за мен.
А аз, да си призная, още чета и отчетната тема. Тъжно ми става, но я чета - логично обяснение за което нямам.

Здравейте,
и аз чета темата, даже е същата... Защо нямам отговор.
Знаете ли за колко време излизат резултатите от генетични изследвания?

# 184
Моя термин беше юни също. Но пък се успокоявам с мисълта , че поне бебето ,ако има евентуално такова някой ден, няма да зодия близнак , че малко се стреснах като си сметнах термина . Това в кръга на шегата , да ме прощават "близнаците " .Прескочих и моята  зодия , която също не харесвам   .Та сега ще целим от "козирог " нататък  Joy .Надявам се да стане преди следващите "близнаци"  Whistling

# 185
  • Варна
Kakii, аз чакам изследвания от 20тина дни вече, засега без никакъв резултат. Ако имаш телефон за връзка - звънни и попитай.

# 186
  • София
Какii  за какви генетични изследвания питаш.....позабравила съм, но тези на материал от аборта в Майчин дом мисля, че ми излязоха след 10-тина дни, но дано не се лъжа, че мина година. А кариотипа на мен и на мъжа ни отне повече време...20 дена, него го правихме вече в частна клиника, но генетичните изследвания като цяло отнемат доста време и трябва повече търпение с тях.

# 187
Момичета,на мен ми дойде първият цикъл след аборта,на 42рия ден,от една съм облекчена ,че най-накрая се" рестартирах".Моят термин беше август,аз пък се радвах ,че щях да имам лъвче..Нищо дай Боже да е здраво,пък каква зодия,ще го оправим..сега чакаме за козирог и водолейче  Hug

# 188
На плода не му пуснаха никакви изследвания, ако трябва да съм точна.
На 11.2 съм на преглед и доки каза че ще ни назначи изследвания на мен и ММ и исках да знам горе долу колко време ще чакам резултати.

# 189
  • Варна
Kakii, извинявай в такъв случай, подвеждам те.
Аз чакам хистологичния анализ на плода - толкова повтаряните от мен изследвания, с които досадих масово тук Rolling Eyes

# 190
Никак не съм наясно с изследванията, които трябва да направя.
Някой може ли да ми подскаже?

# 191
  • София
Едно от предимствата на кюретажа (направо не мога да повярвам, че го написах това) според мен е че могат да вземат материал за изследване, за разлика от това да те оставят да се изчистиш сама. При мен се беше развил само плоден сак, без ембрионална структура и кюретажа не беше спешен и задължителен към момента, но изтъкнаха, че така (чрез кюретаж) може да се направи хистологично изследване на плодния сак. Резултатите ще са готови около две седмици след процедурата. 

# 192
  • NE
Антоанета Вярно е че това е начина да вземат хистологичен материал, но за съжаление повечето пъти никой не може да ти даде отговор какво се е объркало.  Tired
Kakii Първо изчакай първия цикъл и можеш да направиш изследвания на щитовидната жлеза )(TSH + FT3 + FT4, TAT, MAT), листериоза, токсоплазмоза. Хормонални изследвания се правят вече няколко месеца след зелена светлина за бебеправене в случай че бебето закъснее. Междувременно ходи на консултация при избран АГ за да начертаете план.  Peace
Политам Честит цикльо. Hug Наистина се рестартира тялото и душата. Пожелавам ти поне едно водолейче. Praynig

# 193
Антоанета Вярно е че това е начина да вземат хистологичен материал, но за съжаление повечето пъти никой не може да ти даде отговор какво се е объркало.  Tired
Kakii Първо изчакай първия цикъл и можеш да направиш изследвания на щитовидната жлеза )(TSH + FT3 + FT4, TAT, MAT), листериоза, токсоплазмоза. Хормонални изследвания се правят вече няколко месеца след зелена светлина за бебеправене в случай че бебето закъснее. Междувременно ходи на консултация при избран АГ за да начертаете план.  Peace
Политам Честит цикльо. Hug Наистина се рестартира тялото и душата. Пожелавам ти поне едно водолейче. Praynig

Благодаря, на 11 съм на лекар и ще се изясни ситуацията...

# 194
Момичета,

знам че не можете да ми дадете решение, но се притеснявам.
Днес ми е ден 36 от абразиото. 15-тина дена след процедурата бях на преглед и ми казаха че всичко изглежда ОК, и МЦ ще си дойде точно на време ... а вече закъснява.
Записах си час за преглед за петък, но да ви се оплача и на вас. ИЗнервена съм че МЦ закъснява, защото искам да си подам документите за фонда, а знам че нервите и стреса, водят до закъснения  ooooh!  
Ужасен омагьосан кръг Sad

Последна редакция: пн, 03 фев 2014, 22:32 от delusion22

Общи условия

Активация на акаунт