Кюретаж и забременяване след това - Тема 50

• 34 595
  • 743
  •   1
Отговори
# 315
Flower Fairy ДА ВИ Е ЖИВ И ЗДРАВ малкият голям мъж. Всичко най-най-хубаво и занапред   bouquet 

elenna Стискам палци  Hug

Ние сме за 10-ти сутринта, малко ме хваща паниката, но няма как, малко остана да си я гушна и аз

# 316
Феичке ЧЕСТИТО ти голямо момче  Heart Eyes Да е жив и здрав да расте голям и щастлив юнак, и да радва мнооого мама и татко и от време на време да прави белички  Wink

Елена тихичко честито  Hug всичко да е наред до края с най-хубавия пухкав и ревящ финал  Praynig Hug

Вяра
, съжалявам за случващото се  Hug  но прав е бил доктора, щом се случва така, толкова ранно значи има защо. Ще изгрее слънце и на нашата улица  Hug

theHellgirl неостанаааааа и при теб, скоро ще е най-хубавата ти среща в живота  Heart Eyes
Няма да се паникьосваш, хубавото тепърва предстои  Hug

# 317
  • NE
The hell girl Стискам палци всичко да мине по мед и масло с твоето чудо и да изпиташ неописуемото чувство да гушнеш своята рожба и са бъдеш най-скъпия за нея човек. Hug

Ние още сме в болницата и се борим със жълтеница и малко капризи със сукането. Силно се надявам утре да си ходим вкъщи. Praynig

# 318
Flower Fairy, честитооооо! Много се радвам за теб! newsm44
 Да ти е живо и здраво съкровището! newsm51

# 319
Добро утро дами  Hug
Снощи си рових във ФБ и намерих цитат, който мисля, че е много подходящ за темата:

Помнете, че животът е поредица от сезони.
Всеки човек трябва да понесе няколко сурови зими, за да се порадва на красиво лято.
И никога не забравяйте, че зимата не продължава вечно
!

# 320
  • Tам през Атлантическия океан
Flower Fairy , честита рожбичка  Hug живи , здрави  Hug

# 321
The Hell Girl,стискам палци и при вас всичко да мине леко и безпроблемно  Hug

# 322
  • София
theHellgirl не го мисли - никога не знаеш кое как ще е. Представяй си колко леко и бързо ще мине всичко и така ще стане!   Hug  

Dеsɣ..♡ страхотно е! И доста вярно... Лошото е, че само на суровите зими обръщаме внимание  Sad  лятото... минава неусетно и между другото... Трябва да се научим да се радваме и на малките неща! Все си го повтарям, дано успея и да го направя някой ден  Simple Smile

maria90, дано всичко лошо си го оставила в 2013  Praynig  Много ми хареса това с почването "на чисто"... стискам палци да е така до края!  Peace

viper и dessiss не са се разписвали от доста време...   newsm78  

# 323
  • Варна
Здравейте!
Имам нужда от съвет... Най-накрая ми се обадиха от генетичната лаборатория, за да ми съобщят, че въпреки всичките опити, не са успели да култивират клетки от бебето ни. Сега вариантите са два - или да приема това развитие (липса на развитие) и да ми върнат парите обратно, или да направят ДНК анализ.
Както се сещате, парите и тяхното връщане са последната ми грижа. Интересува ме този ДНК анализ ще ми даде ли отговори най-накрая (Защо се случи, Ще се повтори ли отново), защото утре трябва да отида на място, за да се видим с лекарката и да съобщя решението си.
И още - необходимо ли е изследването и на двамата партньори? Колко време приблизително се бавят резултатите?

Благодаря.

# 324
Шипка Confused Hug
ДНК анализ на какво? Извинявай, но не разбрах? Дай малко повече инфо ако мога да дам съвет!
Ако можеш да се свържеш с проф. Кременски и да ти даде съвет как е най-добре да се подходи!

# 325
  • София
И аз не разбрах на какво ще е ДНК анализа и все пак не ти ли разясниха какво да очакваш като резултати от него. Ако говорят за кариотип на теб и мъжа ти, както вече казах 20 дена отнема някъде (предполагам има значение къде се прави де), но не е от бързите изследвания т.к. анализират всички хромозими на теб и мъжа ти, а идеята е дали сте носители на генетична аномалия. Чат от хромозомните дефекти може да са наследствени, някой от вас да е само носител,а да се проявява дефект в поколението, като вариантите са много (може да не е във всяко поколение, а шанс 50:50 и т.н.) но все пак да кажа, че това е много по-рядко, а по-често случилата се аномалия е случайна (като казвам случайна имам предвид, дефектна яйцеклетка се е случило или грешка при самото делене, но това въобще не значи, че ще се повтори, а напротив).
При мен анализа на материал от аборта не показа нищо, а кариотипа на мен и мъжа ми потвърди, че не сме носители на генетични аномалии, което си беше някакво успокоение. Единственото, което мен лично ме терзае е, че се занимавам с химикали и че това е причината за хромозомния дефект, а от там няма как да не се притеснявам и за настоящата бременност, дали нещо перманентно не съм се увредила, макар че последната година ограничих много работата с опасните такива и пак работя в лаборатория, но основно със студенти, а там нещата не са толкова зловещи. Та извинете, че много се отплеснах и дано ти е било полезно, но пак ще ти каза, че и аз и досега се терзая, че не разбрах точно на коя хромозома е бил дефекта и точно защо, но взех да го приемам с времето и това е......тежко е но трябва да приемеш идеята, че може да останеш без отговори......

# 326
  • Варна
Не сте ме разбрали, защото съм  го обяснила по най-тъпия възможен начин. Но така запецнах при телефонния разговор, че забравих да задам съществените въпроси.
При положение, че се отказват от изследванията на плода, предполагам, че става въпрос за кариотип - това, което Astined ми е разяснила. Проблемът е, че моят мъж е извън страната и така ще бъде още известно време Confused

# 327
Ако е за кариотип- предполагам след като си дойде, те нещата там са постоянни, няма какво да се промени. Другия вариант, ако изобщо е приложим да се вземе кръв и да изпрати по куриер.

# 328
Момичета това са моите изследвания на хормоните. Ако сте запознати, ще ми е полезно да чуя мнения.

Показател   Биологичен материал       Резултат   Измерителна единица   Референтна област   Метод
Хормони
LH   Serum         4.12        U/l     2.40 - 12.60     ECLIA
FSH   Serum         5.14        U/l     3.5 - 12.5     ECLIA
Естрадиол   Serum         23.09        pg/ml     12.5 - 166     ECLIA
Туморни маркери
beta-hCG   Serum         <0.100        mIU/ml         ECLIA

# 329
Вяра, нямаш поликистоза, ЛХ и ФСХ са ти почти 1 към 1  Grinning Естрадиолът е в норма.

Бета ЧХГ не говори за бременност, нито за проблем с въси /мола хидатидоза и прочие/.

Пролактин, ТСХ, щитовидни хормони и антитела мислиш ли да пускаш?

Общи условия

Активация на акаунт