Кюретаж и забременяване след това - Тема 50

• 34 511
  • 743
  •   1
Отговори
# 690
Погрешно се изразих, кистите ги 'лекуват' с ОК,  но когато често се появяват и почнете да бебеправите ОК не са подходящо лечение. Самата аз не съм имала, но приятелки които имаха се наложи да им се изпише друго лечение. И успяха да ги преборят, особено тези с ПКЯ.

В такъв случай ще и кажа да намерим друг начин ... Ама ние не бебеправихме като ми я откри. След това започнахме. Плюс това тя беше почти сигурна, че ще мине само с 1-2 блистера, така и беше. Но е проблем, че се появяват отново ...

# 691
denni, Едно от нещата, които много влият на кистите е хранителния режим. Потърси информация за ниско-гликемичното хранене и ефекта му върху СПКЯ. Най-общо казано трябва да елиминираш всичко със захар, брашно, картофи, ориз и всякакви други високовъглехидранти храни и напитки (например плодови сокове, банани). Яде се предимно месо (но с изяснено произход и без изкуствени хормони), както и зеленчуци. Диетата е строга, но много ефективна. Може да се консултираш с ендокринолог за изследване на инсулиновата резитентност и ако се открие таква при теб има специални лекарства за регулиране. Има много информация в Интернет. Желая ти успех!

# 692
  • София
dennni ти не говориш за поликистоза нали? защото това което elenna казва е за поликистоза, тя си има функционални кисти. според мен се обърни към репродуктивен специалист ( ако не си вече) за да се види защо образуваш кисти.

При мен нищо ново, дойде си ми 5-я цикъл в петък, в четвъртък имам час за лекар. Пуснах си хормоните, всички освен TSH са в норма, и ще отида на ендо за TSH-то да каже дали да трябва да се прави нещо.Малко се поуспокоих след биохимическата бременност. Ще си поговоря с лекарката дали е ок да ми изпише урогестан по схема и за имунологичните и спермограма дали да се прави. Ако пак ми каже случва се няма нужда, ще я сменям.

Чакай да си взема от на Тeɣa пращеца Stuck Out Tongue син не син не го връщам  Laughing

newsm28 newsm28 newsm28 newsm79 newsm79 newsm79 newsm75 newsm75

# 693
elenna благодаря. Сега тепърва се сблъсквам с проблема, затова и не съм наясно. Доколкото съм чела, обаче - влияе наднорменото тегло, нали така?

maceto85 първия път беше ПКЯ и на двата яйчника. Последния път беше само една киста с малки размери, но АГ-то имаше съмнение, че острата болка, която изпитах седмица преди прегледа е била от пукането на друга киста. Така че явно говорим за ПКЯ. На следващия преглед ще ми стане по-ясно.

# 694
  • София
dennni ПКЯ е поликистозни яйчници, което означава множество малки кистички по яйчниците, не една само. Аз това нещо го имах с години. Сега изведнъж изчезнаха. За ПКЯ се правят винаги Хормонални изследвания на 3ти ден от МЦ и се гледа съотношението помежду LH:FSH, то доказва също заболяването. Ти пускала ли си хормони? Ако не си пусни си ги. Теглото при поликистозата е показателно също. Най-изразено е с затлъстяване в корема, окосмяване и итн. Има много изписано за този синдром. Също така е хубаво ако наистина имаш ПКЯ да си направиш тест за инсулинова резистентност. Особено ако имате диабетици в семейството.

Скрит текст:
Даже гледам че ЦибаЛаб имат в момента ваучер с отстъпка за Лейди+ пакета им

# 695
delusion22, не исках да ти отговарям в другата тема, че там пишат все едни опитни майсторици, които не ни обръщат внимание на нас, лаиците, та да не ги дразня.
Да знаеш колко помага едно такова отвличане на вниманието  Peace А ми подариха и кученце на 2 месеца, бебе, такла се залепи за мен, голям сладур  Blush

хехе, в такъв случай завиждам благородно и за хобито и за домашния любимец  Hug

аз си отвличам вниманието с втора работа  Mr. Green 

а и сега съм решила че преди следващия опит ще си вкарам килограмите в норма, да не ми тежи на съвестта пустата тромбофилия (прочетох че килограмите могат да са отключващ фактор) и спортувам ... уж

# 696
  • NE
Маце Пускала ли си пролактин? Той обикновено е свързан с ТСХ и води до лоша овулация.

Перу Честит домашен любимец. Много хубаво разсейване е и източник на голяма любов.

# 697
  • Варна
delusion22, може ли малко повече информация за връзката между килограмите и тромбофилията? Или да ми дадеш линк, за да чета и аз. Ще съм много благодарна.

На мен генетиците не ми казаха нищо за тази взаимовръзка. Излишните килограми ли могат да бъдат проблем? Ако е така, явно ще да съм изключение от правилото, 53 кг. съм.

# 698
  • София
Flower Fairy пролактина ми е

Prolactin 248.50  mIU/l М: 86 - 324; Ж: 127 - 637

Според мен е идеален, по средата, имайки в предвид че вървях пеша до лабораторията и не съм почивала. А за ТСХ-то има ли някакво значение дали си в МЦ? че го пусках заедно с другите?

Перу и аз искам животинка ама мъжа ми не дава, имаше той един котак вкъщи и я гледа 17 години, почина, и от тогава не иска друга животника, то за него си беше като брат, а аз цял живот си мечтаех че ще си взема котка вкъщи че майка ми все ги гонеше тези дето ги домъквах  Embarassed

# 699
  • В градината...
За ТСХ има различни теории, за да не се двоумиш, пусни в чист ден  Peace

Маце, що не домъкнеш едно малко коте, няма да го изхвърли я - пусни му го в леглото  Naughty

# 700
  • София
Абе решила съм да се срещна с Начев, хем да ми види резултатите от ИР, и дали ми е правилна дозата на Метфогамата

Перу преди 1 година му домъкнах едно, то беше толкова миличко и мъничко, намерих го пред блока. Нахраних го и то дойде ми заспа на краката. ММ като се прибра каза където си го намерила да го връщаш, и го върнах, плаках с дни по него  Cry

# 701
delusion22, може ли малко повече информация за връзката между килограмите и тромбофилията? Или да ми дадеш линк, за да чета и аз. Ще съм много благодарна.

На мен генетиците не ми казаха нищо за тази взаимовръзка. Излишните килограми ли могат да бъдат проблем? Ако е така, явно ще да съм изключение от правилото, 53 кг. съм.

Здравей Шипка,

когато се зачетох за първи път, попаднах на блог-а на тази дама:

http://hillbillyhannah.blogspot.com/2012/08/answers-mthfr-and-pai-1.html

В параграфа за ПАИ 1 наистина с прости думички е обяснено, нещо което и досега препрочитам, и не винаги мога да схвана (и все пак е на човешки език Simple Smile )

В общо линии, наднормените килограми, евентуално, биха могли да активират това ПАИ ... някак си.

В моя случай, предпочитам да махна килограмите, отколкото да се чудя (да не каже обвинявам) дали пък не беше това проблема Simple Smile

# 702
  • Варна
Благодаря сърдечно!

# 703
  • София
Момичета днес си взех хистологията: хориални въси с дегенеративни промени без патология на трофобласта  newsm78

Сега се ровя да чета, че нищо не ми говори, а чак утре следобед ми е срещата с лекаря- да погледне и хистологията и изследванията за щитовидната и токсоплазмоза!
Някой от вас наясно ли е какво означава хистологията? Rolling Eyes

# 704
  • София
  tiptoe
За съжаление и аз тук ooooh!

Има доста августинки и бременни - момичета моля да ме извините дано не се почувствате зле от разказа ми  Hug

Бях бременна (още ми звучи странно Sad ) след 4 инвитро от замразени ембриони. Хванаха се две, които после се развиха в едно близначе и едни еднояйчни близнаци, последва редукция на еднояйчните преди един месец. В петък усетих че нещо тече - молех се да не са води, но като отидох в болницата се оказа че изтичат води - но бебето е живо, сложиха ме на легло - лекаря каза че и шанса да е 0.01% сме длъжни да вярваме - аз честно казано не вярвах много, защото водите си изтичаха. В събота сутринта за съжаление на бебето му беше спряло сърцето  Confused  Мислех че ще мина само с абразио, но понеже бях в 16 г.с. - ми предизвикаха раждане - най-големия кошмар  #Cussing out Вчера ме пуснаха от болницата защото хемоглобина ми беше 85, и имах доста голяма инфекция - страх ги беше да не направя сепсис. Сега съм на два антибиотика, микомакс и желязо. Физически съм горе долу добре. Обаче психически - нямам думи - а и няма нужда вие за съжаление ме разбирате  Hug Hug Hug
Обиколих всички подфоруми в БГ мама, от искам бебе, през проблемно, сега тук - смотана работа.
Другото супер тъпо нещо е, че сме с мъжки фактор - а аз се надявам да стане по нормален път защото пари за нов опит няма и не виждам как ще можем да ги съберем  ooooh!
Дано не ви отегчих много  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт