Изчезващите имена

• 59 587
  • 882
  •   1
Отговори
# 135
  • UK
Албена спомена ли някой? Но не ми е от любимите.

# 136
Душко, Душица. Не ми липсват.

# 137
  • София
Евтим също не съм срещала кръстено дете скоро, Дамян, Делян, Станислав, Венцислав.

# 138
  • Сопот, Пловдив
Един 2-годишен Станислав познавам аз.

# 139
Напоследък често срещам префасонирани Наталия, Михаела и Стефка, в Натали, Микаела и Стефани.

# 140
Стефка не е ли дошло от Стефания или Стефана? Т.е. не е първоначалната форма на името?

# 141
Чудесна тема. Включвам се с Валерия, Евгения, Антония, Валентина. От по- старинните -Нона, Дела, Димитра.

Последна редакция: чт, 30 яну 2014, 15:48 от Iris04

# 142
Не знам защо така се позабрави това име Валентина...аз многого харесвам.

Включвам се с няколко (извинете, ако се повтарят) - Милен/а, Румен/а, Ангелина, Игор, Анастас/ия, Вяра. Доста имена сте споменали, затова няма да продължавам.

Да допълня само, че напоследък са се възвърнали Нора, Неда, Сава, Рада, Мина.

# 143
Не са изчезнали имената, в почивка са.  Simple Smile Ще се появат отново. Баба ми е Цвета и когато съм била дете, името е било рядко и остаряло. Момиченцата се кръщаваха Цветелина, Цветослава, Цветомира. Сега пък отново се появява Цвета, а сложносъставните имена се скриха. Няма Мирослава, но има Мира. За Галина, Красимир, Милена, Албена съм съгласна, че не са популярни сега, но когато днешните 30 год. станат баби ще се възродят. Simple Smile

# 144
  • Варна
Полина някой спомена ли? Не го срещам вече. Но и то се причислява към долната група.

За Галина, Красимир, Милена, Албена съм съгласна, че не са популярни сега, но когато днешните 30 год. станат баби ще се възродят. Simple Smile

# 145
Прaви ми впечaтление, че Петър, Йордaн и Димитър се срещaт, a женските им вaриaнти Петрa, Петрaнa, Йордaнкa, Димитринa, Митрa изчезвaт.

# 146
Прaви ми впечaтление, че Петър, Йордaн и Димитър се срещaт, a женските им вaриaнти Петрa, Петрaнa, Йордaнкa, Димитринa, Митрa изчезвaт.
ммм да ,така е! Специално за Йорданка го чух по радиото!

# 147
Нормално е, поне за моя вкус.

А като цяло, намирате ли, че имената, които все по-рядко се срещат си го заслужават? Аз в общия случай - да, с малки изключения.

# 148
На мен например Йорданка, хич не ми харесва, но пък името има смисъл, за разлика от доста модерни имена напоследък и някак си ми е мъчно, че изчезва! Wink

# 149
Е, нали се запазва като Йордан.

Общи условия

Активация на акаунт