Изчезващите имена

• 59 612
  • 882
  •   1
Отговори
# 210
Давай ! Това са впечатленията ми от децата около нас,
което не изключва да се срещат в друг район.

# 211
И край нас има една Елица 2013. Имаме и Румяна 2013 - по- напред някой го беше споменал като изчезващо. И е такова наистина, просто при нас се появи неочаквано.

# 212
Срещнах Румена- на 7 е.
Елици- бол.

# 213
Много отдавна не съм срещала името Найден. Много ми харесва.

Познавам дете,  мисля че е V илиVІ клас.На дядо си е кръстен и много добре звучи името му.

П.С. Да, Анета също беше харесвано , а от едно 10-тина години го няма.Но познавам дете Анита.

Дано не му се наложи да ходи във Финландия.  Mr. Green

# 214
  • Сопот, Пловдив

Познавам дете,  мисля че е V илиVІ клас.На дядо си е кръстен и много добре звучи името му.

Аз познавам един 3-годишен Найден, и той на дядо си е кръстен.

# 215

Аз познавам един 3-годишен Найден, и той на дядо си е кръстен.

Понеже споменах в по-горния пост, на финландски naida е "to f**k", a naiden, съответно е I am "f**king".

# 216
  • Луната ни пази
Мита (много популярно в поколението на баба ми Simple Smile ), Тихомир, Светлана, Марин, Стоян, Коста, Костадин и Костадинка. Последните две са трансформирани като Константин и Константина. Не се срещат често и така, обаче. Мъжкия вариант сякаш малко по- често.

# 217
  • Сопот, Пловдив

Понеже споменах в по-горния пост, на финландски naida е "to f**k", a naiden, съответно е I am "f**king".

И аз имам един познат, чиято фамилия е Факов и го е срам да я каже пред чужденците, ама какво да правиш, късмет, не може да се съобразиш със всички държави.

# 218
А някой срещал ли е Харизан като лично име? Сред малки деца  - абсурд, но сред по-възрастни мъже? Като лично не ми харесва и ми е трудно да го възприема, но като фамилия звучи добре или просто съм свикнала, защото имахме учителка с такава фамилия.

Венета. Не се сещам дали е споменавано назад. Приятно име. Не се сещам за малко момиченце с него, дори и на моята възраст няма с него, само каки, лели и баби.

Последна редакция: чт, 06 фев 2014, 09:47 от Блу

# 219
  • Сопот, Пловдив
А някой срещал ли е Харизан като лично име? Сред малки деца  - абсурд, но сред по-възрастни мъже? Като лично не ми харесва и ми е трудно да го възприема, но като фамилия звучи добре или просто съм свикнала, защото имахме учителка с такава фамилия.

Родителите ми имат познат с това име, към 50-60 годишен, от пловдивския край.

# 220
На мен много ми харесва Анета и даже в момента го обмислям.  Сещам се за едно име , което не се среща вече , въпреки че певицата е модерна - Райна. Много красиво име. Защо винаги трябва да е Рая ?

# 221
Сетих се и за името Весела. Или вече се каза?

# 222
  • София
И аз отдавна не съм срещала Весели  Simple Smile

# 223
За моя радост си отиват Сотир и Григор, Парас/шкева и Соколена.

# 224
Аз пък Григор много го харесвам, може би защото го свързвам с Григор Димитров, който ми е много симпатичен.

Общи условия

Активация на акаунт