Изчезващите имена

• 60 505
  • 882
  •   1
Отговори
# 225
  • Сопот, Пловдив
И аз Григор го харесвам, много от преди да чуя за Григор Димитров.   Peace

# 226
Ако етимологията му е гръцка, се чудя какво точно трябва да му е значението, тъй като ''григора'' на гръцки значи бързо. Thinking
Коригирам се, от друга гръЧка дума, бдителен Laughing

# 227
Сещам се за Невяна и Геновева, а от момчешките имена Асен.

# 228
Познавам една Горичка и един бивш възлюбен със супер странно звучащо име Лако.

# 229
  • Hell
Включвам се с името Спас. Ужасявам се, че за бъдеще детето ми би могло да се казва така, защото мм заяви, че ще кръсти на брат си едно от чаветата, а представете си брат му е Спас...  Laughing

# 230
  • Сопот, Пловдив
А не може ли да стане Стас?

# 231
Спас ми е по-добре от Стас.
Познавам малък Спас Simple Smile

# 232
  • Майничка
По-добре Спас, отколкото Спасимир, Спасиян и Спасиела, каквито съм срещала. На последната съучениците й викат "Спешъла".

# 233
Славчо/ко/ка, Василка, Седефка, Здравка/ко, Тодора, Величка/ко, Велика, Райко/ка, Митра, Ботьо, Съботин, Петкан, Неделя.

# 234
Асен се прецака през 80-те, възродителния процес, когато всички турски цигани, носещи името Хасан, т.е. Асан, се прекръстиха на Асен, като най- близко. И така Асен се превърна в циганско име.

При тях по същата логика се среща и много Алипи, от Али.

# 235
На мен пък никога не са ми харесвали дългите имена, най-вече с окончания "слав/а", "мир/а" и прочие. Та се радвам, че са по-слабо разпространени от 80те. Обаче вкъщи не спират да ми ги предлагат, като почнем да обсъждаме имена и се вбесявам. И наистина има различия по местоживеене - мъжо е от друг град и все ми предлага разни балканджийски от типа Ботю, Тотю и прочие, които в шоплька поне аз не съм ги срещала и ми звучат супер архаично.

# 236
Асен се прецака през 80-те, възродителния процес, когато всички турски цигани, носещи името Хасан, т.е. Асан, се прекръстиха на Асен, като най- близко. И така Асен се превърна в циганско име.

При тях по същата логика се среща и много Алипи, от Али.

Така е, напълно си права. А Асен си е много хубаво име, поне според мен.

# 237
  • NE
Асен е едно от любимите ми имена с А. Peace
Според мен изчезващо име може да се приеме Людмила.

# 238
  • София
Имах далечен чичо с името Любен. Не познавам друг.

# 239
Прокопи,Продан, Харалан, Бойчин,Дойчин,Драго,Спиро,Вълчо/Въло,Руси/ка
Лидия,Драга,Латинка,Камелия,Кремена, Богдан/а, а от този тип се надявам да изчезнат:
Кънчо,Пенчо,Пеко,Дончо,Дренчо,Генчо

Общи условия

Активация на акаунт