Изчезващите имена

• 59 487
  • 882
  •   1
Отговори
# 30
  • Beyond the stars
Красен, Рада, Мина, Дона, Ина, Ботю, Тотю, Стоил, Калоян, Крум, Маламир, Теменужка, Андон, Наташа /не знам българко ли е/, Нина, Биляна, Бистра, Вихра, Йонко, Стойна, Божидар/а/ка, Вяра, Любов...

ПП Рада харесвам, Радка не толкова, но познавах прекрасна.
Всяко десето момче в момента е Калоян.

И покрай мен има доста Калоянчовци и Борисовци ..явно царските имена са още на мода Simple Smile
Но Симеон като че ли не съм срещала напоследък  newsm78

# 31
  • София (Възраждане)
Сещам се за едно наистина много странно женско име, което се среща в Родопите ...

и още Муда, Маруд(к)а...
Кера, Кона

# 32
Как забравих любимите ми... Биляна, Диляна, Лиляна... А също: Румяна, Миряна, Румен, Делян, Павел...

# 33
Огнян, Елица, Ралица,Калина,

Момичешките ги имаше всички в нашата група в ДГ, а заедно с момчешкото-често се срещат сред деца І-ІІ клас.Наистина красиви имена

# 34
Като чета темата и споменатите имена, започвам да си мисля, че може би има значение и населеното място, в което живеем.
Например много от имената, споменати като изчезващи, в нашия район са често срещани.
От друга страна, тези които споменавате като все още или често срещани, при нас не са.

# 35
  • най-шареното място
1 Калоян, 4 Борис, 3 Симеон, затова.

ПП Кера и Лимона познавах.

# 36
  • Варна
Симеон според мен е доста популярно напоследък, Калоян също. Калина и Ралица все повече попадам на такива.

Аз харесвам Андрей, но и то се среща все по-често.

Борил е страхотно!  Peace

# 37
  • Beyond the stars
Огнян, Елица, Ралица,Калина,

Момичешките ги имаше всички в нашата група в ДГ, а заедно с момчешкото-често се срещат сред деца І-ІІ клас.Наистина красиви имена

Спомяням си когато във всеки клас имаше по две Елици  Laughing Прекрасно е когато такива наистина красиви имена се запазват. Срещате ли Павлина и Боряна ?

# 38
Сещам се за тези: Боляра, Ясена, Възкресия, Петруна, Павлета, Божура, Геновева, Първолета.

# 39
  • пак там
Чудя се доколко модата в имената е свързана с възрастта на родителите при раждането... И изобщо според вас има ли връзка?

Защото на двайсет години имената на баба ми и дядо ми, както и на баща ми, ми се струваха ужасно грозни. Сега ми се струват красиви, звучни и "говорещи". Детето ми носи името на дядо си, не толкова като уважение или  традиция, а просто защото на мен ми харесва. Повечето от другите деца в родовете - моя и на мъжа ми - също са с по-непопулярни имена. Е, имаме си и Александровци, Йоановци, Моники и други от съвременно модните.   Laughing

# 40
  • най-шареното място
Не, не намирам връзка с възраста. И сега това бих избрала.

# 41
Чудя се доколко модата в имената е свързана с възрастта на родителите при раждането... И изобщо според вас има ли връзка?

Защото на двайсет години имената на баба ми и дядо ми, както и на баща ми, ми се струваха ужасно грозни. Сега ми се струват красиви, звучни и "говорещи". Детето ми носи името на дядо си, не толкова като уважение или  традиция, а просто защото на мен ми харесва. Повечето от другите деца в родовете - моя и на мъжа ми - също са с по-непопулярни имена. Е, имаме си и Александровци, Йоановци, Моники и други от съвременно модните.   Laughing

Донякъде има вероятно, но едва ли обяснява много неща. Все пак познавам млади поклоннички на имена като Джесика и Джералдин, които в крайна сметка избраха имената Здравко и Александър Wink

# 42
Огнян, Елица, Ралица,Калина,Зорница,Юлия
Тези за редки и изчезващи ли трябва да минат?
С всяко едно от тях познавам малки деца, като най-много са Елица - поне 6-7 и после Калина - около 4-5 и Зорница също 4.

# 43
  • Beyond the stars
Огнян, Елица, Ралица,Калина,Зорница,Юлия
Тези за редки и изчезващи ли трябва да минат?
С всяко едно от тях познавам малки деца, като най-много са Елица - поне 6-7 и после Калина - около 4-5 и Зорница също 4.

Не претендирам  Laughing Казах просто,че покрай мен не се срещат толкова, колкото преди  Wink

Мога единствено да се радвам, защото имената са прекрасни  Heart Eyes

# 44
Уилма, да, просто "Ка"-то да изчезне, не самите имена  bouquet.

Общи условия

Активация на акаунт