Изчезващите имена

• 59 484
  • 882
  •   1
Отговори
# 45
аз рядко попадам на Марина  Simple Smile нито на хора близки до моята възраст,а за по-малки изобщо не се сещам.

# 46
  • UK
Детелина от цветните е много хубаво име, а не го срещам изобщо. Сега гледам, че то май по принцип е по-рядко, не само сред децата, в Гугъл ми излизат само имена на фирми и детски градини. Като напиша Иглика пък само сайтове свързани с отглеждането на цветя. Simple Smile

# 47
Детелина от цветните е много хубаво име, а не го срещам изобщо. Сега гледам, че то май по принцип е по-рядко, не само сред децата, в Гугъл ми излизат само имена на фирми и детски градини. Като напиша Иглика пък само сайтове свързани с отглеждането на цветя. Simple Smile

Да, наистина... толкова са хубави, а... Изобщо цветните са много низвергнати напоследък Sad
Добавям Камелия към липсващите от тях.

И още: Малина, Милана, Милан, Данаил.

# 48
Детелина наистина познавам само възрастни, но доста малки Марини има.

На мен ми прави впечатление, че намалява употребата на имена, типични за нашето поколение - Десислава, Станислава, Милена, Ивелина, Петя, Галина, Кремена, Таня, Илияна, Златина, Христина, Ваня, Силвия...
С всички тях съм имала съученички и приятелки и то повече от една, като някои имена достигат до 10 броя  Crazy (Петя и Деси) и 7 - Галина.
Нито едно дете с някое от тези имена не познавам. Много повече са малките с по-остарели имена - Ивана, Рада, Неда, Мина и т.н. Има някакъв ренесанс на по-остарелите, но точно от нашето поколение най-модерните имена в момента с в някаква дупка. Ще бъдат възродени по-нататък явно  Laughing

# 49
Аз отдавна не съм срещала името Стефан.
Сетих се за него, защото фамилията ми е Стефанова  Simple Smile
Малкият ми кръщелник се казва така,и моята фамилия,наследена от мъжо е Стефанова  Mr. Green

# 50
На мен ми прави впечатление, че намалява употребата на имена, типични за нашето поколение - Десислава, Станислава, Милена, Ивелина, Петя, Галина, Кремена, Таня, Илияна, Златина, Христина, Ваня, Силвия...
С всички тях съм имала съученички и приятелки и то повече от една, като някои имена достигат до 10 броя  Crazy (Петя и Деси) и 7 - Галина.

Като че ли нашето поколение имаше по-разнообразни имена, наистина все по-рядко се срещат тези имена, мога да допълня Диана, Надежда, Валентина, Валерия, Албена, Анелия, Павлина, Пламена.....
Много красиви имена....В никакъв случай не са изчезващи, но сега се набляга на Рая, Айя, Ая, Ия, Деа, Мия, също много често срещам Симона, Моника, Катерина

# 51
Много интересна тема  Simple Smile Само се записвам, де.

# 52
Да, Валентина, Пламена и Албена, а също и Надежда, бяха много често срещани, а сега не познавам нито едно дете, което се казва така.

# 53
  • най-шареното място
Естесвено е да има периоди на насищане и избягване.
Имаше Викторов период. Дори и много да ми харесваше, щях да го заобиколя. Много хора правят така.
Все пак името е лично и в някаква /малка/ степен е хубаво да е уникално.

# 54
  • софия
Красен, Рада, Мина, Дона, Ина, Ботю, Тотю, Стоил, Калоян, Крум, Маламир, Теменужка, Андон, Наташа /не знам българко ли е/, Нина, Биляна, Бистра, Вихра, Йонко, Стойна, Божидар/а/ка, Вяра, Любов...

ПП Рада харесвам, Радка не толкова, но познавах прекрасна.
Всяко десето момче в момента е Калоян.
Или Кристиян.

# 55
  • Сопот, Пловдив
Аз май не съм фен на изчезващите имена, но се записвам да следя темата.

# 56
Румяна.

Беше много популярно сред децата от моето поколение, на моменти банално.Много поколения назад е съществувало.Сега се сещам, че дете ,родено след 2000 година да се казва Румяна не съм срещала.

А е красиво име, убедена съм, че след години пак ще изгрее.

# 57
Боряни познавам 2 набор на сина ми.
Познавам и Валентин/и, момчетата са повече обаче.
РумЯна не познавам, познавам две РумЕни. Simple Smile

# 58
  • UK
Аз Румена за първи път чувам. Simple Smile

# 59
Лидия, Искра, Бистра, Кремена не съм срещала сред момиченцата, а са хубави и заслужават внимание. Докато за някои като Пенка, Драганка, Радка, Желязка, Живка съвсем нормално са отхвърлени от "естествения" подбор при имената. От мъжките - Горан, Орлин. Назад в темата някой искаше име, което да си пасва със Страхил и веднага за Горан се сетих, но помня как веднъж в подфорума го предложих и ми наскачаха.
Приятно съм изненадана, че сред деца срещам имена като Стефан, Васил, Манол, Христина, Стоян.

Общи условия

Активация на акаунт