Изчезващите имена

• 59 481
  • 882
  •   1
Отговори
# 810
Едно на ръка изчезващите имена, но няма ли как по някакъв начин да се направи така, че всеки сам да си избира името. Ще стане нещо като по форумите, яки именца ще се пръкнат.  Laughing

# 811
Зависи на каква възраст ще ти се дава да си го избираш  Simple Smile  Освен това хората не са толкова смели, колкото би им се искало. На някои даже не им се иска.

# 812
Шико - Шикови много , името е изчезнало

# 813
Аз съм Йорданка и смятам името си за изчезващо newsm78 Сещам се също за Господин (много абсурдно за мен име) !!!  Също така Койчо и Груйчо.

# 814
  • Най-красивата страна
Познавам една Йордана -на 16г. Тя много харесва името си ,но всички я наричат Йордана.Не Дана,Данче и др.Децата около нея винаги са приемали нормално името.

# 815
От ДГ на детето ми имаше Атанас.
Интересно, че в  групата имаше Атанас, Иван, Стоян, Георги- все хубави бълг. имена.Имената на момичетата също бяха звучни, традиционни, красиви.
Първите дни като гледах шкафчетата на децата, имах чувството, че съм попаднала в красива българска народна приказка или шедьовър на класиците ни.Става въпрос за деца, които сега са в начална училищна възраст, поне 90% бяха с традиционни български имена.

# 816
  • София
В училището на децата ми има момченце Анастас. Бях приятно изненадана от факта.

# 817
  • вече Пловдив
... Сещам се също за Господин (много абсурдно за мен име) !!!  Също така Койчо и Груйчо.
Много често съм срещала в Старозагорско точно Господин /и като лично, и като фамилно/ и Койчо.

# 818
... Сещам се също за Господин (много абсурдно за мен име) !!!  Също така Койчо и Груйчо.
Много често съм срещала в Старозагорско точно Господин /и като лично, и като фамилно/ и Койчо.
Ами според мен това е, защото в по-малките населени места все още се кръщават децата на баби и дядовци, при това на всяка цена!  Обичам традиционните български имена,но си има и такива, които си заслужава да бъдат забравени. За мен Господин е такова име.  Joy

# 819
  • Пловдив
 В старо загорско и сега са много разпространени имената Господин, Динко, Динка.Разказвали са ми , че са се появили, когато са строили жп линията Пловдив-Чирпан. Към инженерите, естествено са се обръщали " Господин  ..... " и селяните го мислили това обръщение за име. Wink

# 820
Аз съм чела, че идва от Господ, т.е. е във възхвала на бога. Както огромна част от имената, които са с еврейски произход или някои гръцки. Библейски имена. Това е нещо като преводно. Както и Стоянка няма общо със стоянка (за таксита), но за гаргара става. Че и това с влака е в този дух, струва ми се.  Thinking Може и да не съм права.

# 821
  • Пловдив
 Да, много по-логично е.  Но си спомням, че са ми казвали, че инженерите са били чужденци и всъщност обръщението е звучало " Господин Мюлер " и наистина е вероятно хората да са мислили Господин за малкото име. Simple Smile

# 822
Да се запиша с женското име Данка.

# 823
В действителност и за жалост много български имена в днешно време се избягват ,аз се казвам Тотка и съм на 19 г.много си обичам името не само защотото е българско и някога е било известно ,а защото съм кръснета на моята баба ..,но до ден днешен аз не познавам момиче,жена с това име ... Мисля ,че избягват старите имена заради бъзиците който ще има в училище ... и аз съм била доста бъзикана ,ама хич не ми е зор и детето бих си го кръстила със старо име..Други имена за който се сещам са Иванка,Петрана,Григорка.

# 824
  • София
Онзи ден се сетих за имена като Теодор/а, Татяна, Гергана пък не съм срещала сред малките деца изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт