Изчезващите имена

• 59 575
  • 882
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Галина е едно от имената, които харесвам много, често срещащо се сред връстниците ми. Сега бебета и малки деца с това име не познавам, не съм и чувала.
Аз не бих кръстила никого с това име заради значението му на италиански.
Не бих причинила на детето си името "кокошка" Mr. Green

# 121
  • сто акровата гора
Соня не съм срещала, дали защото е руско? Всъщност не съм сигурна дали е руско
Нашето момиче е Соня и друго детенце не познаваме с това име . Имаше госпожа в градината Соня и сега на неин съученик майката е Соня. Не знам руско ли е, хареса ми че е кратко, не се изопачава с галени имена, отива на фамилията и като бонус - с буквата на свекър ми, много добър човек беше (Стоян). Сега трябва мъжко име да измислим и още не сме....
За изчезващи - не съм срещала Лъчезар и Игнат отдавна,  и Нина (името на сестра ми). Около нас са все Александър/а Михаил/а, Белослава си мислех, че е рядко срещано ама не Simple Smile

Последна редакция: пн, 27 яну 2014, 08:08 от soceress

# 122
  • UK
Галина е едно от имената, които харесвам много, често срещащо се сред връстниците ми. Сега бебета и малки деца с това име не познавам, не съм и чувала.
Много пъти съм го чела това във форума, за мен не е проблем, но... какви ли не имена има по света произлизащи или означаващи животни и всякакви неща на други езици. Галина асоциирам с нашата дума галя, не италианската кокошка. 

# 123
  • Варна
Аз се казвам така и прекарах 2 седмици в Италия, като се запознах с много хора. Повярвай ми, италианците знаят прекрасно, че това име е много разпространено в Русия и бившите соц. страни. По никакъв начин не съм предизвикала насмешки. Представях се като Галя, както правя навсякъде и някой ме питаха дали всъщност е Галина и ми обясняваха значението, като си мислеха, че не знам и ще ми интересно. Но подигравка - не.

# 124
  • София
Аз също не бих се подигравала на човек, чието име звучи особено на български или друг език, който говоря.
Но просто не бих кръстила детето си Галина, Галя може. Grinning

# 125
За момиче с буквата Г много харесвам Грета. Рядко се среща обаче.

# 126
Аз се казвам така и прекарах 2 седмици в Италия, като се запознах с много хора. Повярвай ми, италианците знаят прекрасно, че това име е много разпространено в Русия и бившите соц. страни. По никакъв начин не съм предизвикала насмешки. Представях се като Галя, както правя навсякъде и някой ме питаха дали всъщност е Галина и ми обясняваха значението, като си мислеха, че не знам и ще ми интересно. Но подигравка - не.

Peace
Съмнявам се  българското значение да би спряло някого в Англия да кръсти детето си Камила  Wink

# 127
  • край морето
Сред малките деца все по-рядко срещам - Милена, Даниела, Веселина, Радостина, Доротея, Десислава, Звезделина, Албена, Марияна, Петя, Владимир, Лъчезар, Светослав, Мирослав, Красимир, Стоян, Васил, Антон, Венцислав, Йордан, Атанас, Тодор, Кирил, Цветан, Юлиян. Но като във всяко нещо и при имената си има мода и имена които са предпочитани в определен период от време. Като се позабравят малко или много някои от тях отново ще бъдат реабилитирани. Сега пак се срещат тук-там, но не толкова често, колкото да речем през 70-80-те години.

# 128
Много се радвам като чуя малки деца с добре познати ни и изброени в горните постове имена. Супер странни ми са, а даже и смешни така модерните за нашето време имена от рода Мелиса, Мелинда, Мелъди, Дебора и т.н.

# 129
Сред малките деца все по-рядко срещам - Милена, Даниела, Веселина, Радостина, Доротея, Десислава, Звезделина, Албена, Марияна, Петя, Владимир, Лъчезар, Светослав, Мирослав, Красимир, Стоян, Васил, Антон, Венцислав, Йордан, Атанас, Тодор, Кирил, Цветан, Юлиян. Но като във всяко нещо и при имената си има мода и имена които са предпочитани в определен период от време. Като се позабравят малко или много някои от тях отново ще бъдат реабилитирани. Сега пак се срещат тук-там, но не толкова често, колкото да речем през 70-80-те години.

Когато все още не знаех пола на дъщеря ми, си бях решила, че ако имам момче, ще се казва Антон Simple Smile
Много ми харесва това име Heart Eyes

И във връзка с поста на l.petkova, днес една приятелка ми сподели за едно новородено момиченце със звучното име Вайа(ъ)лет  ooooh!

Последна редакция: пн, 27 яну 2014, 15:38 от fisholina

# 130
  • Варна
Гюргена - лелята на съпруга ми
Димитрина
Димана - скоро не съм го чувала
Сава
Тома
Нягол
Милан
Волен/ абстрахирам се от някои притежатели на името/
Верен
Димо
Вида
Виделина

Последна редакция: пн, 27 яну 2014, 18:56 от mmilityy

# 131
  • край морето
Много се радвам като чуя малки деца с добре познати ни и изброени в горните постове имена. Супер странни ми са, а даже и смешни така модерните за нашето време имена от рода Мелиса, Мелинда, Мелъди, Дебора и т.н.
Подкрепям те напълно! И аз хич недолюбвам имена от този сорт - Ванеса, Памела, Джесика, Дженифър, Майкъл, Адам, Кристофър. Те са си нормални имена, но за други географски ширини, не за България.  Stop

# 132
  • София и там където не се пуши

Поначало си е рядко име, но  срещам деца с това име напоследък. По мое време направо си нямаше.

Когато кръстих детето си Георги, една съседка каза, че не би си кръстила детето с име което се среща под път и над път. Е да де, ама тя си го кръсти Явор и само в техния вход са три деца с името Явор, наоколо още 4 само около неговата възраст.

Изчезващо име за мен е Ян, Яне, Янко.

Съседката синът и е Еленко, друго не съм срещала такова.

Абе като цяло напоследък около мен кръщават дъщерите си София. Какво ли ще бъде в училище, много ми е интересно, колко ще са в група или клас.

# 133
По мое време имаше много Галини, Красимировци и Красимири, това на първо време се сещам като имена, които не съм засичала сред малки деца.

# 134
Таня - от съседна тема се сетих.

Общи условия

Активация на акаунт