Изчезващите имена

• 59 575
  • 882
  •   1
Отговори
# 750
Калоян, Симеон и Самуил има много около мен. Даже преди седмица се роди един Калоян  Peace

# 751
Тъй като сме в процес на мислене на име, а моят мъж е луд на тема история, се замислих, че много от имената на хановете и царете не се срещат вече... Дори името Калоян ми се струва изчезващо...

Ами историческо и рядко , ако го очаквате след януари , когато започва годината на овцата може - Север ( с ударение на първото е) . Ако е по рано може Илко - за годината на коня

# 752
Напълни се с Калояновци, Самуиловци, напоследък и Симеоновци. Ханските имена са непопулярни, но въпреки това се намират малки Крумчовци, Аспаруховци и Тервеловци. Имена на други ханове не съм засичала обаче.

# 753
Много готино ми звучи да си роди човек един Аспарух и да му вика Пухчо  Heart Eyes Laughing

# 754
Ео, имаме съфорумка със синче с това име и точно така му казва или Пухан - много готино Grinning

# 755
  • София
Познавам Омуртаг детенце на 12г.Имах чичко Аспарух и му казвахме Пури.

# 756
Любомировците и Людмилите изчезнаха ...

# 757
  • Луната ни пази
От "ханските" имена харесвам Маламир и Борис. Иначе в исторически план може да използвате Асен, Александър, Калоян, Борил, Петър, Срацимир, Владислав. Аз лично харесвам двойните имена и ми допада Йоан- Асен

# 758
  • Враца
Имам позната, която кръсти синовете си Телериг и Елемаг - български ханове.
Познавам и Маламир, Пресиян и Тервел - трима братя.
Също така Спартак и Атила.

Последна редакция: вт, 11 ное 2014, 18:17 от stellisimo

# 759
Ириней

# 760
  • Габрово
Имам позната, която кръсти синовете си Телериг и Елемаг - български ханове.
Познавам и Маламир, Пресиян и Тервел - трима братя.
Също така Спартак и Атила.

Аз пък познавам Кубер, на 14-15 год е.   А, Елемаг не е хан, а болярин  Peace.

Снежана и Снежина, нещо не са модерни напоследък.

# 761
Само Елемаг ми е трудно да възприема, заради известните съкращения - Детмаг, Нармаг, Хоремаг и т.н. Просто не мога да избягам от асоциацията.

# 762
  • София
Само Елемаг ми е трудно да възприема, заради известните съкращения - Детмаг, Нармаг, Хоремаг и т.н. Просто не мога да избягам от асоциацията.

То не е нужно да бягаш. има си магазин "Елемаг" Mr. Green

# 763
При това верига магазини "Елемаг" са гурме-гастрономи Mr. Green.

# 764
Аз съм с изчезващо или по-скоро вече изчезналото според мен име Дафина. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт