Изчезващите имена

• 59 520
  • 882
  •   1
Отговори
# 795
Жечка - колежка

Серафимка, съседче на 5 години.

Петранка и Величко - съседи на по 30 Simple Smile

# 796
  • София (Възраждане)
Да споделя с вас най-странното българско име - Дроздостой! Така се казва най-младият професор в България, гледах го в репортаж по тв.

# 797
  • вече Пловдив
Да споделя с вас най-странното българско име - Дроздостой! Така се казва най-младият професор в България, гледах го в репортаж по тв.
Дроздстой Стоянов си има "история" - кръстен е на 2-те си баби, доколкото помня... А и това е уникално, не изчезващо име.

# 798
  • София (Възраждане)
В такъв случай можем да добавим тук името на онази му баба, на която дължи първата част от името си. Дори не мога да си представя кое е то, със сигурност обаче е изчезващо newsm78

# 799
Може би Дрозда  Rolling Eyes

# 800
А втората част  Rolling Eyes Нямам толкова въображение  Thinking

# 801
Стоя, Стойка

# 802
  • София
Цитат
Дроздстой Стоянов е кръстен на двамата си родители - майката Дрозда Писева и бащата Стоян Стоянов, известни наши професори по психиатрия.

От тук.

# 803
  • Драгоман
Цитат
Дроздстой Стоянов е кръстен на двамата си родители - майката Дрозда Писева и бащата Стоян Стоянов, известни наши професори по психиатрия.

От тук.
  Значи на майка си Дрозда и баща си Стоян! Уникално и забелязващо се име Simple Smile Аз све си мисля, че хората със странни имена постигат винаги успехи в живота Simple Smile

# 804
Имах колежка в университета, която е кръстена на дядо си Любен и баба си Ана и съответно- Любляна.

# 805
  • Габрово
И аз познавам една Любляна, към 50-те.

Като се замисля, четейки темата, установявам, че познавам поне по един човек /от бебе до баба/ със споменатите изчезващи имена.

Последна редакция: чт, 15 яну 2015, 15:38 от ivap

# 806
  • Най-красивата страна
Таска,Димка,Гюлка,Киро,Траянка,Трайчо ,Нада-мислех,че са изчезнали имена,но не са.Видях ги докато четях списъци за прием в ДГ.

# 807
  • Драгоман
Имах колежка в университета, която е кръстена на дядо си Любен и баба си Ана и съответно- Любляна.

То по-скоро бабата трябва да е ЯНА а не АНА, нали е ЛюблЯНА  Laughing

# 808
Мисля, че не съм чувала скоро  newsm78 някой да си кръщава детето Атанас.

# 809
Като съм разглеждала имената по отчетните съм виждала Атанас, но един- двама само. От изчезващите е наистина.

Общи условия

Активация на акаунт