Автоимунен тиреоидит на Хашимото (32)

• 71 696
  • 718
  •   1
Отговори
# 90
  • София
...чак пък тежко заболяване не е...предпочитам него пред други по-страшни Praynig
тъй тъй и аз така! Peace

Моля, който прави другата тема/има време де/ да сложи на първа страница "предпочитаните" от прословутия Начев лаборатории, да не си дъвчеме едно и също постоянно.    bouquet

# 91
Здравейте и от мен Simple Smile

В понеделник ме приеха в Токуда. Изследваха ми всичко възможно (толкова кръв не помня някога да са ми точили...). Интересното е, че сега ТСХ ми е в норма, както и всичко останало, освен урината, която е с леко завишена стойност и проклатина, който е завишен. (но него утре сутринта пак ще го изследват, понеже се влияел от всичко, та практиката е такава, че се изследва два пъти, за по-сигурно)

тсх - 2,58
мат - 0,67
тат - 1,01
асат - 12,0
алат - 12,0

Диагноза официално поставена все още нямам. Две от лекарките в отделението са на мнение, че нямам Хашимото, но д-р Лозанов си държи на позицията. При визитацията той каза: "Аз мисля, че все пак, при наличие на завишение* на ТСХ в миналото, можем да поставим диагноза Хашимото." *(2011 - 4.08; 2013 - 4.87)

Сега чакам само резултата на андростен диона и утре на проклатина.

Относно болницата - доволна съм, засега, всички са любезни, условията са добри, храната е вкусна. Хигиената е на изключително ниво, особено баните и тоалетните. Има столова, магазин и кафе на 9 етаж.

Та, така Simple Smile Чакам си всички изследвания, за да разбера на финала - имам ли Хашимото или нямам.

# 92
Shoestring ТСХ с тази стойност според повечето ендокр., които се занимават с репродуктивни проблеми е високо. Ако планираш евентуално бременност да знаеш.

# 93
Shoestring ТСХ с тази стойност според повечето ендокр., които се занимават с репродуктивни проблеми е високо. Ако планираш евентуално бременност да знаеш.

Да, те ме предупредиха, че трябва да се изследвам, когато реша да забременявам и да раждам. Но интересното е, че стойността, от 4,87 е паднала на 2,58 без прием на каквито и да било медикаменти. Резултатите са от различни лаборатории и предполагам, че това също е фактор, но все пак...

# 94
Не е нещо необичайно спонтанното влизане на ТСХ в норми.
Подобно коментира по-горе Iri M.V. относно лечението. Много фактори влияят, както за отключването на едно заболяване, така и за постигането на ремисия. Хапчетата не лекуват, те набавят нужния хормон. Докторите са безсилни. Не знаят защо имунната ни система атакува жлезата и я руши.
Лечението е в главите ни и в начина на живот.  Hug

# 95
Не е нещо необичайно спонтанното влизане на ТСХ в норми.
Подобно коментира по-горе Iri M.V. относно лечението. Много фактори влияят, както за отключването на едно заболяване, така и за постигането на ремисия. Хапчетата не лекуват, те набавят нужния хормон. Докторите са безсилни. Не знаят защо имунната ни система атакува жлезата и я руши.
Лечението е в главите ни и в начина на живот.  Hug
И аз съм на мнение че лечението е в главите ни и начина на живот ,ако сами не разберем кое ни разболява и кое ни лекува няма кой друг !Не само какво иска тялото ни ,но и какво иска душата ни  Hug Много пъти и тялото и душата ми са реагира ли и крещя ли ,но не съм им обръщала внимание Sad

# 96
mama irina ...Съвсем отделно от посочените по-горе състояние, една жена ми сподели за лечение на Базедова болест и Хашимото с прием на тинктура от зелени орехчета. Колкото и невероятно да звучи, самата тя така е спряла хиперактивната си жлеза, а нейна приятелка, която и е дала рецептата е с Хашимото и регулирани хормони. Абсурдно звучи, знам. Запознахме се пред кабинета на доктора. Била там заради диабета, но хиперфункцията спряла преди години с орехчетата, та ми ги препоръча. Тук не става въпрос за доверие, просто аз се страхувам от такива експерименти и не бих опитала, нито препоръчала някой да го прави.
Просто споделям мнение за йод-съдържащите продукти....
 [/url]

Мереленда когато ти прочетох този пост се сетих за нещо. Аз мн време не можех да смъкна ТСХ в норми (с цел забременяване). Майка ми ми беше дала домашен орехов ликьор (съдържа малки зелени орехчета, ракия, вино и захар). Не съм мислила, че може да ми повлияе някак , беше ми мн вкусен и малко по малко едно шише от 700л си го изпих сама. Приблизително на ден съм пила по около 25-50гр.
Сега януари си проверих ТСХ, заради което ви писах и на вас, че се бях ошашкала. Беше ми под минимума (беше 0,06) при все ,че мн трудно го смъкнах преди това да е под 2. Може наистина да се окаже, че помага това с орехите Simple Smile Ще го спомена пред лекарката са да видя какво ще каже по въпроса.
Септември успях да смъкна ТСХ под 2, ноември и/или декември съм го пила ликьора, не съм сигурна точно..по-скоро е ноември. Сега януари не само ,че не ми е по-високо ТСХ заради зимните месеци, но и по-ниско дори от нормалното. (май съм прекалила с ликьора  Joy )

# 97
Да не е от ракията Joy

# 98
Свекърва ми прави такъв ликьор от години. Аз съм с хиперфункция, и не ми се мисли как би ми подействал.  Joy
А иначе жената каза, че Базедова болест е лекувала тя, а приятелката и Хашимото. Ей това най-много ме учуди - за хиперфункцията. Ако приемем написаното в статията на онзи медицински консултант за вярно, че имунната система страда от имунен дефицит и при хиперфункция, и при хипофункция, тогава вече мога някак да си обясня, че им е подействала тинктурата за реулиране на хормоните.
И все пак - аз не бих опитала.

# 99
А знаете ли колко време е трайността на тази тинктура? Имам от по-миналата година, не съм посмяла да я опитам...Дали още ще е годна?

# 100
А знаете ли колко време е трайността на тази тинктура? Имам от по-миналата година, не съм посмяла да я опитам...Дали още ще е годна?

Не би трябвало да й има нищо на твоята. Този ликьор, който аз пих, майка ми каза, че седи от няколко години. Никой не искал да го пие и ми го пробута. То пък взе ,че мн ми хареса и свърши набързо.
Ракията имала консервиращ ефект , както и захарта. Заради това се запазват свойствата на орехите. Съответно няма причина колкото и да седи да му стане нещо.

# 101
  • Sofia
и аз много го харесвам и преди съм си го правила и сама изпивала Embarassed,но вече не,от както ми казаха да не приемам нищо с йод...наскоро изхвърлих едно шише правено преди 2-3год.

# 102
Здравейте,

Днес ме изписаха от Токуда. Общо взето, всичко ми е в норми, с изключение на пикочна киселина- 360 (при максимум 340); ИРИ (при обременяване с глюкоза) - 45,5 (при норма 45) и пролактина. За пикочната киселина и ИРИ ми казаха, че е нормално, предвид наднорменото ми тегло и че не нещо притеснително. За тях ми изписаха хранителни добавки - глюкофаж табл. 500 гм. - 3х 1 табл. по време на хранене и селен таблетка 100мкг - 1 табл. дневно за 6 месеца.

Относно пролактина - изследваха ми го две сутрини по ред - първата беше 937, а втората - 778 (при норма - 102-496). На базата на това изследване ми поставиха диагноза Лекостепенна хиперпролактинемия и ме посъветваха да пия Достинекс табл. 0,5 мг. два пъти седмично по 1/2 табл. и да отида на ЯМР на хипофиза с контраст Обц. пролактином. Тук малко ме притеснява факта, че на базата само на две проби ми поставиха диагноза. Притеснява ме и факта, че ми взимаха кръв при доста стресова ситуация - първият ден беше след неспокойна нощ, сън не повече от 4 часа, събуждане в 6:00 сутринта от сестра, която крещи "Добро утро", вторият път по същия начин + притеснението, че първия път ми беше толкова висок. Освен това имах проблем с намирането на вените и ме дупчеха на всевъзможни места по китката, където боли изключително много. Бях чела някъде, че не би трябвало да се поставя диагноза и да се назначава лечение, ако не са се провели 3 кръвни изследвания и скенер на главата. Някой има ли опит и повече информация по този въпрос?

За Хашимото - доста спорен въпрос. Лекуващият ми лекар - Мира Ванкова твърди, че нямам, предвид нормалните показатели на ТХС, антитела и всички други необходими за изследване. Една от другите докторки от визитация е на същото мнение. Но д-р Лозанов каза, че за него има Хашимото, заради това повишаване на ТСХ в миналото. А влизането в норма на ТСХ в момента той обяснява с възможността на жлезата сама да контролира, понякога, този хормон. И тъй като той е старшия в отделението ми поставиха диагноза Хашимото.

Много скептично съм настроена към взимането на тези хапчета за проклатина. За хранителните добавки съм склонна, но първо ще се консултирам и с диетолога си тези дни, преди да предприема лечение. За Хашимотото сякаш ми се иска да с епосъветвам поне с още един ендокринолог.

Моля ви, ако някой от вас е имал подобен случай да ми пише. Най-вече, ако някой е приемал тези медикаменти - ще съм изключително благодарна на коментар.

Успех на всички! Simple Smile

# 103
Относно Ореховия ликьор!

Сега бях при моята лекарка. Споменах й колко добре ми е подействал домашния орехов ликьор. И както се бях нахъсала, че ще си провеждам самолечение с такова ликьорче и занапред, и вече си представях как съм се излекувала, така тя ме секна Simple Smile. Според нея йода съдържан в малките зелени орехчета е с мн високо съдържание, заради което и влиянието му е голямо над жлезата. Било неконтролирано влияние и не се знаело дали ТСХ ще тръгне нагоре или надолу и с колко. Каза да не си правя експерименти и да го избягвам. Sad Та дотук с моите мечти хмм Simple Smile

# 104
Много плашещо ми звучи тази статия  Rolling Eyes Излиза, че всички ние тук сме носители на хронични инфекции. И, както се вижда от примерите с пациенти, тези инфекции са поне няколко на брой Close И почти всички цитирани са с лаймска болест ShockedПросто не ми се иска да го повярвам. Още по-малко пък да тръгна по изследвания... В този ред на мисли, правите ли си профилактични кръвни изследвания? Там би трябвало да си проличи, ако има някаква инфекция в организма, нали?
Ами не винаги си личи, или поне не в началото. За наскоро починалият Гого от Тоника, четох, че проблема е бил Лаймска болест, при ухапване от кърлеж преди 20-30 години.
Изследване за Лаймска болест си правих миналата година, заради кърлеж естествено, и е отрицателно.

Shoestring, андростендиона, на кой ден от цикъла ти го правиха?

Последна редакция: чт, 30 яну 2014, 15:48 от Lemy

Общи условия

Активация на акаунт