Автоимунен тиреоидит на Хашимото (32)

• 71 906
  • 718
  •   1
Отговори
# 210
Можете ли да ми препоръчате конкретно някакви, предпочитам от първа ръка съвети да получа. И въобще не само за кожата, ами за целия организъм.
Много ще съм ви благодарна. Simple Smile

# 211
аз откакто започнах да приемам капсули с масло от вечерна иглика ми се подобри състоянието на кожата ,а и се отървах от ужасен дерматит и екзема,дано никога вече не се върне това състояние,мислих,че е псориазис,беше кошмарно  Praynig

Здравей! Като "капсули с масло от вечерна иглика" ли да го търся по аптеките (предполагам там трябва), защото вече и аз се чудя какво да правя..

Благодаря ти предварително за отговора!
Лек и успешен ден! Simple Smile

# 212
  • Sofia
може и така,но иначе се казват Прим ойл

# 213
доли, а пълнее ли се от тях?

# 214
  • В сърцето на любимия човек
доли, а пълнее ли се от тях?
Не, но не се препоръчват при бременност, защото маслото от вечерна иглика може да предизвика контракции на матката.
Когато се цели забременяване маслото се пие до овулация  Peace

# 215
Здравейте момичета може ли коментар на моите изследвания за пръв път ги правя и съм много притеснена от резултата. Това дава ли основание да се смята че имам Хашимото

TSH                               5.34        µIU/ml     0.27 - 4.20    
Свободен Т4            10.6        ng/l     9.30 - 17   
Свободен T3           2.7                ng/l             2 - 4.40    
ТАТ (Tg Ат)            669.6        IU/ml     0 - 115    
МАТ (TPO Ат)           >600.0        IU/ml     0 - 34    

# 216
пънче-мънче, това го предположих, но аз така или иначе не пия нищо по време на бременност (освен ако не дай си боже не се наложи де). питах за след това, но понеже очаквам да имам да свалям слонски много кила и се зачудих дали с това чудо ще е възможно. Laughing
при последната ми диета за кратко пих спирулина - така надута не съм се чувствала никога, че и вместо да свалям качвах.

ниса, на база завишените антитела и тсх минамирисва на хашимото, но като отидеш на ендокринолог той ще ти направи и ехограф и ще каже.

# 217
Елч ехограф ми прави гастроентеролог защото имам оплаквани в стомаха а той на намира причина и като ми погледна щитовидната жлеза каза че имам изменение тип Хашимото и да пусна хормони. Добре ле е че Т3 и Т4 са в норма или точно обратното

# 218
ами аз не съм голям спец, но понеже моите също са в норма ендокринологът ми обясни, че това означавало, че жлезата все още малко или много се справя, но заболяването си го има..

все пак според мен е хубаво да отидеш на ендокринолог, защото той е лекарят, който трябва да прецени дали се нуждаеш от медикаментозно лечение.

# 219
Днес ходих на ЖК и се усъмниха за безвкусен диабет ,пратиха ме на ендокринолог !Сега 3 дни ще записвам колко пия и пикая и 3 сутрини ще ми изследват урината !Някой изследвали ли са за безвкусен диабет и как са се развили нещата?

# 220
Ниса, честито Хашимото /най-вероятно/. Добре дошла сред нас. А ссега на еднокринолог

# 221
Ниса, честито Хашимото /най-вероятно/. Добре дошла сред нас. А ссега на еднокринолог

Айде недей чак така да стряскаш момичето преди да си е направила и останалите изследвания и ендокринолог да го е заключил. Да, налице са резултати, че да си мислим, че става дума точно за Хашимото, ама някак си не е яко да се изцепиш по този начин...
nisa, не се притеснявай, и на мен ми го откриха, това не значи, че не може да се живее пълноценно.  Hug

# 222
  • Sofia
всеки втори май вече е с такава диагноза Tired

# 223
Наистина е тревожен нарастващият брой на хора, които имат някакви ендокринологични проблеми. А и как да е иначе, когато всекидневно сме изложени на стрес...

# 224

Айде недей чак така да стряскаш момичето преди да си е направила и останалите изследвания и ендокринолог да го е заключил. Да, налице са резултати, че да си мислим, че става дума точно за Хашимото, ама някак си не е яко да се изцепиш по този начин...
nisa, не се притеснявай, и на мен ми го откриха, това не значи, че не може да се живее пълноценно.  Hug

благодаря ви момичета сега освен ендокринолог какви други изследвания да правя и има ли смисъл да пускам  и в друга лаборатория.

Общи условия

Активация на акаунт