Автоимунен тиреоидит на Хашимото (32)

• 71 792
  • 718
  •   1
Отговори
# 450
70-80 е абс. нормална стойност. Ако го усещаш е по скоро на нервна почва. След нахранване е нормално да се ускори.

# 451
70-80 е абс. нормална стойност. Ако го усещаш е по скоро на нервна почва. След нахранване е нормално да се ускори.
Благодаря  Hug .

# 452
Между 70 и 80 си е нормален пулс, не се притеснявай. Не е добра идея да взимаш бета блокер още. Просто може би да се храниш по-бавно. И аз имах висок пулс (110 и) и се притесних, отидох на кардиолог. Каза, че сърцето е здраво, но изписа Конкор, при нужда, сутрин. Пих няколко дена и го оставих. Следя кръвното, което до преди нова година беше ниско, после се вдигна трайно с 20-30 едници. Повече чайчета като напр. жълт канатарион - вършат чудеса. Успех!

# 453
Хм , Конкора може ли да се взема при нужда? Нали бета блокерите не трябва да се почват и спират изведнъж?

# 454
Жълтият кантарион намалява/увеличава свойствата на някои лекарства. Забравих на кои точно, понеже не съм пила от години, но го знам от хомеопата си. Пиех жълт кантарион в продължение на 2 години.

Последна редакция: сб, 01 мар 2014, 18:51 от Merelenda

# 455
Бета блокер също може да се взема при нужда например при пристъпна тахикардия или сърцебиене.
Елизабет, пулса ти е съвсем в норма, ако можеш не се самонаблюдавай, ама то като на човек нещо не му е комфортно започва така да се вторачва в себе си.

# 456
Абе малко ми е некомфортно , особено след хранене отива към 90 пулса и ми е неприятно . Ще гледам да не обръщам внимание и това е.

# 457
  • Sofia
а забелязала ли си след каква храна го получаваш сърцебиенето...

# 458
Да , след въглехидрати , примерно - макарони / спагети , хляб с нещо си , картофи , ориз , вафли и .т.н. Личната ме праща на кръвно - захарен профил , ще ходя другата седмица, дано не изкочи някой заек от там.

# 459
  • София
нЕма как да не се поФалА! ТСХ 1 и гестационния диабет е в миналото Whistling

# 460
  • Sofia
Да , след въглехидрати , примерно - макарони / спагети , хляб с нещо си , картофи , ориз , вафли и .т.н. Личната ме праща на кръвно - захарен профил , ще ходя другата седмица, дано не изкочи някой заек от там.
А защо не ги спреш за известно време...сигурно имаш непоносимост към глутен

# 461
нЕма как да не се поФалА! ТСХ 1 и гестационния диабет е в миналото Whistling

То си е за хвалене. Честито! Дано повече такива новини да има!  Hug

# 462
 magnet_for_happiness нЕмога да не ти честитя! Hug
Много се радвам за теб! Пожелавам здраве на цялото семейство! Hug

# 463
А защо не ги спреш за известно време...сигурно имаш непоносимост към глутен
Хмм , мислиш ли , не се бях замисляла за това  newsm78 . Мерси , сега ще прочета какви са симптомите . Иначе аз хляб , макарони и тем подобни рядко си хапвам , но към сладкото съм пристрастена , тооолкова ми е трудно да го спра.

# 464
Здравейте, момичета Simple Smile нова съм и не съм наясно с доста неща. Видях в темата, че е добре в първия триместър ТСХ да бъде под 1.  Имам един спонтанен аборт преди три месеца. Януари си пуснах изследвания и резултатите бяха:
ТСХ - 0,8 при 0,34-5,6
ФТ3 - 4,95 при 3,8-6
ФТ4 - 10,78  от тук не ми излизат правилно референтните стойности
Анти ТПО - 6,7
Анти ТГ - 226,51
Ходих на ендокринолог. Каза ми, че имам Хашимото, но в неактивна фаза, изписа ми само селен и каза при положителен тест да му се обадя. След като видях теста му се обадих и каза да направя контрола на ТСХ. В момента ми е 1,04. Обадих се отново на доктора и каза да пия само витамини за бременни и да следя ТСХ всеки месец. Как мислите, правилно ли е, след като съм малко над максималното за първи триместър? Ще съм много благодарна, ако споделите опит, понеже аз знам за проблема си от януари и не съм много запозната.

Общи условия

Активация на акаунт