Автоимунен тиреоидит на Хашимото (32)

• 71 784
  • 718
  •   1
Отговори
# 480
Хайде и аз за коментар на резултатите ми от днес:

TSH - 2.96         0.27-4.2
FT4 - 11.55        9.30 - 17.00
MAT - 203.6       0-34
СУЕ - 8              0-20

Левкоцити, хемоглобин, хематокрит, MCV, MCH, MCHC са на долна граница или под нея.
RDW-CV е завишен. Четох, че комбинацията от повишен RDW-CV и занижен MCV говори за желязодефицитна анемия. С Хашимото съм от 14 години. Не пия хормон.

# 481
virgin2012 зависи каква е целта и ти как се чувстваш? Не казваш години, планираш ли брем., симптоми изразени имаш ли, такива неща?
МАТ закакво го изследвате, щом е доказано Хашимото?
За анемията при мен писах само MCV i MCH са на долна граница , но според ендо като се стабилизирам ще са в рефенетите Crazy На мен например и холестерола ми е доста завишен, сега се оказа и кр. зах. гранична Confused

# 482
еее Магнитче, поздравления! Дано така да си остане и за по-натам!
Моят беше към 7 - сега ще го видим колко е.

Моето бебе е само на кърма и последния месец не качва според нормата, та се чудех дали е възможно Ел Тироксина (0,75) да преминава с кърмата в него и да предизвиква бърз метаболизъм.
Самата аз съм с такъв и отслабнах с 8 кг откакто кърмя - имам предвид надолу от теглото, с което забременях...
Иначе си спазвам стриктно указанието от Начев за прием на хапчето

quote author=magnet_for_happiness link=topic=761911.msg27595131#msg27595131 date=1393763368]
нЕма как да не се поФалА! ТСХ 1 и гестационния диабет е в миналото Whistling
Браво, много се радвам. А  нещо в храненето промени ли?
Да,промених,спрях да пазя диетата,която спазвах по време на бременността заради гестационния диабет Mr. Green сега ям абсолютно всичко Mr. Green добрите резултати са ми вследствие на никаква диета или ограничване на каквито и да е храни.
[/quote]

# 483
Хайде и аз за коментар на резултатите ми от днес:

TSH - 2.96         0.27-4.2
FT4 - 11.55        9.30 - 17.00
MAT - 203.6       0-34
СУЕ - 8              0-20

Левкоцити, хемоглобин, хематокрит, MCV, MCH, MCHC са на долна граница или под нея.
RDW-CV е завишен. Четох, че комбинацията от повишен RDW-CV и занижен MCV говори за желязодефицитна анемия. С Хашимото съм от 14 години. Не пия хормон.

# 484
Здравейте,
голяма мъка!
Мойто TSH след 17-дневно лечение с еутирокс от 3.95 слезе на :

TSH 3.40  при реф. ст-сти 0.27 - 5.50

Очаквах по-нисичко да е, но уви.

# 485
Не стават толкова бързо нещата.  Simple Smile

# 486
  • Sofia
след 2-3 мес. би могло да се види някакъв резултат

# 487
Mira , когато се започне лечение TSH се изследва след 45дни. Преди това няма смисъл. После ако преценят ще увеличат малко дозата.
Doli , то за бременни 2-3 мес. са много време, ей го отишли сме в другия триместър Wink

# 488
virgin2012 зависи каква е целта и ти как се чувстваш? Не казваш години, планираш ли брем., симптоми изразени имаш ли, такива неща?
МАТ закакво го изследвате, щом е доказано Хашимото?
За анемията при мен писах само MCV i MCH са на долна граница , но според ендо като се стабилизирам ще са в рефенетите Crazy На мен например и холестерола ми е доста завишен, сега се оказа и кр. зах. гранична Confused

Не планирам бременност, моето Хашимото се отключи след второто ми раждане. Просто следя нещата, но TSH се е увеличил леко. При предишното изследване е бил 2.05 при същите референтни стойности. Зимно време спадаше или се покачваше по принцип?
Следя движението на МАТ, защото имам и други автоимунни заболявания и се обострят при много голямо увеличение на този показател. Много трудно качвам хемоглобина, от 93 на 104, а трябва да стигна 120.  През 2008 г., когато хемоглобинът ми е бил 135, се чувствах прекрасно и почти всички проблеми със Хашимото-то и другите автоимунни заболявания бяха отшумели. Явно имат връзка.

# 489
virgin2012 така както вече описа ситуацията ,не виждам ние какво да коментираме. Ендокринологът и имунолог/ако те следи/ са компетентни. Hug Те при теб нещата са комплексни, имаш си причина , от която се увеличават антителата/ всички/ , не че МАТ ти покачва другите.

# 490
Mira, момичетата са ти писали преди мен, само излишно си даваш парите, пускайки си толкова скоро контролни изследвания.  Peace

# 491
мира, при бременните на 30 дни се следи тсх, по-рано не реагирал. така че има шанс да спадне още, не се шашкай!

# 492
  • София
мира, при бременните на 30 дни се следи тсх, по-рано не реагирал. така че има шанс да спадне още, не се шашкай!

В някои случаи може на две седмици, 20 дни също да се проследи .

# 493
  • София
Момичета, помагайте, че от доктори вече ще се гръмна  Cry Преди 8 месеца правих изследвания за щитовидна жлеза (ейт така, по мое желание) и резултатите бяха следните:

TSH 3,08 при референтни 0,35 до 4,94
FT4 11,73 при 9,01 до 19,05
MAT 0 при 0 до 5,61
ТАТ 597,04 при 0 до 4,11

Съответно доктора ми постави диагноза Хашимото и ми предписа селен и еутирокс.
Аз, разбира се  Twisted Evil ,нищо не предприех. Сега обаче съм бременна (в 9 седмица) и ходих предната седмица на изследвания, защото гинекологът ме сплаши със спонтанен аборт, вероятност да се влива имоновенин и т.н.
Сега изследванията ми са:
TSH 1,64 при 0,35 до 4,94
FT4 12,44 при 9,01 до 19,05
МАТ 0,32 при 0 до 5,61
ТАТ 153,77 при 0 до 4,11

Според гинеколога, трябва да пия само аспирин протект. Ендокринологът ме сдъвка да не му се месят в работата и ми предписа еутирокс 25 . Заплаши е, че при високи стойности на FT4 мога да родя идиотче  Sick и да започна сериозно да си пия хапчетата и да спра да си правя експерименти. Сега чета листовката на еутирокса - да се обърне специално внимание при нарушения в сърдечния ритъм. А моят пулс е с такива неравноделни ритми  Sad

Дайте съвет, какво да правя, кого да слушам, кое е по-малкото зло baby_neutral

Досега имам една бременност преди 8 години без проблеми.

# 494
За мен хормоните ти са чудесни, ама се сещаш, че не сме доктори в темата.  Simple Smile

Кой доктор настоява за тироксин?
Реално мен това не ме учудва, при наличие на Хашимото. Във всеки един момент хормоните може да скочат, като често това става или в началото на бременността, или в средата. Може и да си останат в границите, разбира се. Не ме учудва това, че някой предприема мерки (предполагам с тироксин 0,25 микрограма)?
Както казах, не съм доктор, просто споделям мнението си.
Мнението ми е, че ако известен доктор, диагностик е настоял да приемаш лекарство, да му се довериш или да потърсиш още едно мнение, отново на известно име. Тия хора не са известни случайно, и в такива случаи аз бих приела техния подход за лечението (ако се налага).

Общи условия

Активация на акаунт