Преминаване към новата визия на тема - понеделник, 27 януари

• 40 165
  • 940
  •   1
Отговори
# 360

Така е. Прочитните книги са с ширина на редовете, съдържащи 50-60 символа на ред.
Стандартно изискванията и за дипломни работи са 60 символа на ред. Така че обвиненията, че 86 символа на ред са вестникарска колона, са неоснователни. Може да има проблеми с дизайна, може да има и бъгове и проблем с центрирането, които ще бъдат изчистени, но текст в по-тесни редове (и то по-широки от тези на книга) се четат по-леко, отколкото прекалено дълги редове.

"В основния набор, предназначен за нормално продължително четене, количеството на символите на ред може да бъде между 30 и 70 символи, при което оптимално е количество от 45-55 символи."

Мамма, имах предвид съотношението "поле за четене- странични бели полета".  Насред екрана, независимо колко символа е колоната в темите с новата версия, стои тясна и смачкана от двете страни от бели полета. И се скролва, скролва...

Ще представяте ли извадки от статистиката от време на време?

# 361
  • В една слънчева къща...
Мамма, ще ме извиняваш, но в прочитните книги няма излишни 40-50% бяло поле отстрани на текста, така че сравнението е неуместно. Мен също ме заболя глава от първите минути прекарани с новата версия, така че отдавна преминах на старата. Пак обяснявам - натоварването идва от прекалено многото наблъскани елементи, които стоят като кръпки, без да си взаимодействат. На мен ми прилича на поредната шуробаджанащина - някой близък е прибрал паричките за "прекрасния" обновен дизайн, та сега някой след него замазва с обещания за подобрение, та да се оправдае разхода. Все едно да ни предлагате модерна чатка за зъби с функция за чистене на тоалетна и под !!! Непотребни екстри са никому ненужни.

# 362
  • София
Много ми харесва, че върнахте функцията когато се натисне "отговори" горе в лентата, да се презарежда страницата с нови отговори.

Харесва ми това, че отговорите са по-събрани като символи. Признавам си "чаршафите" не ги чета, освен ако не са някаква синтезирана важна информация.

Искам да попитам - предвидено ли е в новата визия между отговорите да се мъдрат ленти с хороскопи, реклами на пелени и пр., както беше преди? Моля ви, не слагайте раклами в самите теми. Тези ленти и блескулки са затормозяващи.

И още нещо - присъединявам се към призива по някакъв начин да се уеднаквят нюансите на синьо на различните страници. Така изглежда все едно съм в няколко различни сайта. Виждам, че смятате да вземете мерки по този въпрос.

# 363
  • София
Много ми харесва, че върнахте функцията когато се натисне "отговори" горе в лентата, да се презарежда страницата с нови отговори.

Дано оправите същия проблем и с "Известия".  Както и това, че все още не се показва в коя тема има редактиране. Бутоните "Нови отговори" или "Известия" светят, а няма как да разберем къде е била промяната.

# 364
Направени са изследвания - защо някои текстове са по-лесно читаеми и възприемани от хората в сравнение с други подобни. Тук се абстрахираме от съдържанието. Та резултатите били, че най-лесно читаеми са текстове с шрифт Arial. Когато се чете текст от компютър, то той трябва да е Arial с размер 12, а когато е на хартиен носител - най-лесно се чете текст Arial с размер 14.

Та аз пак да си кажа - нямам тази опция (въобще нямам икона "скрий"):

...
Дясната колона/хороскопи и каквото там пречи, може да скриете.
Има линк скрий и съответната иконка горе вдясно.

...

# 365
  • Варна

Но пустият му подпис не става и не става. И не смачква картинката, а направо си я реже. Не надвишава допустимия размер.
Точно така е, реже се, не се преоразмерява, не се приплесква. Отражението на кокичетата ми във водата не се вижда. След малко ще пусна снимка, за да го онагледя. И аз се надявам да се оправи наистина.

В мнение:

В профила:

Последна редакция: вт, 28 яну 2014, 13:49 от Месечинка виторога

# 366

Отражението на кокичетата ми във водата не се вижда.

Месечинка виторога, виждам цялата картинка, и отражението във водата. Peace

# 367
Моят подпис защо е едно върху друго ?

# 368
  • София/Горна Оряховица

И при мен е така нейния подпис. Виждам си го целия, с отражението.

# 369
  • Варна

Не цялото отражение. Забележи първата, която е цяла, вижда се отражението на жълтата тичинка на последното кокиче:

Виж сега и тази в мненията ми, там тичинката я няма:

Във втората картинка отраженията на стъблата са до долния ляв ъгъл (вижда се зелено), а на първата има и бяло под зеленото. Просто не е цялата картинка!

# 370
  • София
Работи се по оправянето на подписите  Peace
Вече можете да слагате корици на теми. Проблемът е отстранен. Не може обаче да ги добавяте във вече пуснати теми, а само при самото им пускане.

# 371
  • В сърцето на любимия човек
Месечинке - вижда се целият подпис:
Скрит текст:

# 372
Месечинке - вижда се целият подпис:
Скрит текст:

при мен, обаче - не  Crazy
даже и кеш чистих

# 373
  • София
Ето с по-малък аватар  Simple Smile

Скрит текст:

Тук остава празно пространство, а текстът не може да се изтегли вляво, защото няма да има достатъчно място за никнейма  Rolling Eyes

Аз предпочитам аватара и никнейма да са както преди (ляво)
И искам да виждам ясно в коя тема пиша.

Ето още един вариант
Малък аватар, но центриран (не е точно в центъра, но в момента нямам време да го оправям)

На мен това ми харесва. Доближава се до старата версия, има открояване на мнението заради потъмненоеот име на темата. Не ми допада центриран аватар, по-пригледно е за мен лявото подравняване.

Не разбирам защо е необходимо да се слагат такива огромни снимки за илюстрация на темите/ корици на темите? Адски товари изгледа.

И пак си задавам въпроса - защо трябва да има 40-50% празно бяло поле за сметка на стеснено поле за четене?

# 374
  • Варна
Хм, значи при някои излиза коректно, при други не. Аз не виждам и лентичките на някои потребители, ако над тях има картинка. С Опера 12.16 съм, ако има някакво значение.

Общи условия

Активация на акаунт