Мъжко име с четири букви

• 14 116
  • 104
  •   1
Отговори
# 30
  • Най-красивата страна
Янис
Адам
Но най-много ми харесва Емил

# 31
  • Ст. Загора
Макс, Матю, Боян Simple Smile

# 32
# 33
Честито !
Марк ,Явор ,Боян ,

# 34
Слав, Сава, Нико, Макс, Иван, Димо, Даме

Слав е трудно за изговаряне навън, заради комбинацията СЛ. Иначе много го харесвам, това ни беше варианта за третото дете, ако беше момче.
Макс пък на латиница се пише с 3 букви. Иначе това ми е фаворита. Емил също ми е фаворит.
Иван не го харесвам, но пък отговаря на всички критерии.

# 35
Мъж ми каза Иван - на галено Джони  Mr. Green

# 36
# 37
  • София
Алек, Емил, Миро, Сава.

(Само на бг ли трябва да е с 4 букви?)

# 38
Освен да помислите за промяна на буквения критерии и тогава името да изскочи само.

Емил
Ерик
Макс
Марк
Матю
Миро  Rolling Eyes

# 39
  • UK
Би ли казала защо държите да е с 4 букви?
След всичко изброено освен да предложа Игор, на мен ми харесва много, но нито звучи българско, нито международно Simple Smile
Не разбирам критериите ти, на мен ми се струват прекалено много и прекалено несъществени. Нито едно име изобщо ли не те грабва достатъчно, за да прескочиш изискванията си?

# 40
Според мен също е важно да се вземе предвид за коя "чужбина" става въпрос. Ако е ясно коя е чужбината - това може да бъде насочващо.
Във Франция, например, Емил е много старомодно име.

Тома е добър вариант.

Освен това, ако името се изписва на латиница, това може да промени броя на буквите. Ако се гледа изписването на латиница, Алекс (Alex) отговаря на критериите.
Филип, например, се изписва по-често с Ph, отколкото с F.

Тенденцията за слагане на универсални имена води това, че две трети от българските деца, живеещи/родени в чужбина, са или Александър, или Мартин. 
Съгласна съм от друга страна, че прекалено типично и труднопроизносимо от чужденците име, не улеснява живота на българче в чужбина.
Каквото и име да избереш - пожелавам на детето да си го носи със здраве и късмет по света и у нас! Simple Smile

# 41
  • София
Радо ми харесва по принцип, няма да е проблем за изписване/изговаряне от чужденци, но би било прието като обичайно само в балканските/славянки страни май. С Миро историята е същата. То май само Алек и Емил са достатъчно интернационални.

# 42
  • Бургас
Крис
Дими

# 43
Влад, не видях да е споменавано
Емил ми харесва и на мен
Боян мн. ми харесва
Йоан
Тома

# 44
  • Варна