ЛЮБИТЕЛИ НА КУЧЕТА - 46 тема

• 35 916
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
Новопредставените мами с кучинки могат да заповядат във фейса имаме група там ''Любители на кучета'' Simple Smile

# 196
Търсим съкровище

# 197
  • София
Здравейте, от четири месеца имам йоркширски териер - момиченце. Преди няколко дни стана на 8 месеца. Взех го от легитимен развъдник, но не ми додоха никакъв документ за родословие, защото поставиха условие да го кастрирам, за да са сигурни, че няма да търгувам с бебетата. Още не съм взела решение относно кастрацията.

# 198
violetkatana, много сладка рошла!     bouquet

Ето един дядо Коледа от мен.

Скрит текст:

Скрит текст:

Последна редакция: сб, 01 фев 2014, 20:03 от ˙·٠●Bed●●of●●Roses●٠·˙

# 199
  • Балчик
Ох, какви хубави сладури.
А Бела правилно се е ориентирала, току-виж намерила съкровище и си купите къща, където да живеете заедно. Hug

# 200
Здравейте, от четири месеца имам йоркширски териер - момиченце. Преди няколко дни стана на 8 месеца. Взех го от легитимен развъдник, но не ми додоха никакъв документ за родословие, защото поставиха условие да го кастрирам, за да са сигурни, че няма да търгувам с бебетата. Още не съм взела решение относно кастрацията.
#CrazyА стига бе, имат ли право да искат това, а ти подписа ли, че ще го направиш?

# 201
Ох, какви хубави сладури.
А Бела правилно се е ориентирала, току-виж намерила съкровище и си купите къща, където да живеете заедно. Hug
Hug Hug Hug

# 202
  • София
violetkatana, кой е развъдника ?
Мирише ми на измама...

# 203
  • София
Не съм чувала за такива условия, но всеки развъдник сам си определя условията за пет-клас кучетата... Но пък и да не дадат родословие... Сигурно ли е, че развъдника е легитимен? Има ли го регистриран в БРФК и в FCI? Вече съм позабравила как ставаше, но мисля, че се регистрираше там...
Бела е голям сладкиш, лисичке, действаш ли по въпроса да си я прибереш?

# 204
Благодаря на всички за хубавите пожелания  Hug

Добре дошли на новите  Hug Hug

Относно родословието по принцип развъдника няма право да продава кученце без да даде родословието. Кученцето е продадено за пет клас най-вероятно и особено, защото е женско  развъдника държи да я кастрирате. Масово хора, които са тип ферма си купуват куче от развъдник, за да си подобрят кучетата и като показват родословието залъгват купувачите. Няма как да се контролира дали всички продадени за пет клас кученца не се развъждат. Не е лошо да я кастрирате така ще си решите много проблеми за в бъдеще и няма да се изкушите да я развъждате.

Ние си имаме дойка  Laughing
....ааа, аз само ги броя ... Rolling Eyes
Скрит текст:

# 205
Добър вечер! Приемате ли нови членове? Simple Smile

Имам пинчер на година и шест месеца. Записвам се, да ви следя.

Ancheto , да са живи и здрави бебоците и майчицата им.   bouquet

дива77, радвам се че ще запазите кучето. Ясно е, че ревнува, просто има нужда от внимание. И то душичка носи. Simple Smile

Yolli Iwanowa, аз бих те посъветвала, да си вземеш кученце от приют. Има малки, сладки, рошави и прочие. Сигурна съм, че някое мъниче ще те грабне, макар и не чистокръвна порода.
Все пак е по - добре за животинчето, да го гледа човек с малко средства, от колкото да бъде на улицата или в приюта. Има ли любов, кученцето ще се чувства добре, но все пак си има своите нужди, както и ние хората. Трябва, да се имат в предвид - храна, ваксини, хапчета и прочие. И най - вече, че кученцето е живо същество, не е играчка и не може, да се захвърли, когато ни омръзне.

Иначе аз мисля, че няма значение породата за влаганите средства. Въпрос е най - вече на материално положение на стопанина, а също и на желание, осведоменост, обстоятелства.

Благодаря за информацията, но щом съм решила да си имам куче съм предвидила, че разходите няма да са малко и че ако си взема такова, значи че никога няма да се разделим или да го оставя. Мисля, че с тези неща е наясно всеки, който планува да отглежда животно и не знам защо ми ги казвате.  Wink

# 206
  • София
Момичета, аз ще поостана в темичката, много ми е уютно тук  Simple Smile

Дива, мога да напиша роман за живот с мини-пинчер и бебе, ако имаш някакви въпроси - пиши, ще отговоря с удоволствие  Hug

Аз пък добре разбирам Yolli - не всеки може да даде 500 лева за куче. Като гледам наистина колко породисти кучета си търсят нови стопани по една или друга причина, по-добре е тези пари да отидат за отглеждане на животинката, а не за нейната покупка.

# 207
Сега попаднах на това болно мопсче. Разкошен сладур, но тепърва предстои възстановяването му.
Било изоставено в приюта и живеело вън  Shocked . Има демодекоза, но тя е лечима и вече имало ефект от лечението.

Лиске, май някой е бил нагушкан скоро Simple Smile

# 208
Здравейте  Hug аз се поизгубих, но ви следя във фейсбук.
Добре дошли на всички нови  Hug
Анче честито бебенца, страшно сладки мишлета са!!!!  Peace  Hug
 Аз също разбирам Yolli, от години мечта ми е да имам померан или шпиц, но нямам 1000 лв на ръка да дам. И заради това често преглеждам обявите, ако някой е решил да подари своя. Относно храненето, породисто или не всичко си зависи от кучето.. Емма е непородиста, 35кг, с алергия и един куп други проблеми. От сухата храна не се чувстваше добре, минахме на готвено и там проблем, не може да яде пилешко (а то е най-евтиния вариант), като купивам, свинско, телешко, ориз, извара, кисело мляко и подобни на месец идват около 100лв. Плюс че всеки месец сме при вета още около 40/50лв. 150лв на месец за непородисто куче, ама с големи габарити и болнаво. И мисля, че мога да дам добър живот на един породист померан, но не мога да си позволя да си го купя.
Малко се отплеснах ooooh! ще ме извините!  Peace

# 209
  • София
Здравейте момичета и Джак.  Wink
Много съм щастлива, скоро може би в
близкото ми обкръжение ще си имаме
ново кученце.  Heart Eyes
Сестра ми и зет ми преди имаха кучка, ердел териер.
Тя почина преди време, но сега го навивам да изненада
сестра ми с едно пале.  Heart Eyes И търсенето започна!
Та да питам по знаещите Анчето и Маша,
има ли легитимен развъдник на ердел териер
в България и къде мога да проверя ? Намерихме
кученце, но искам да знам какъв му е случая.
И още, намерих и развъдник в Сърбия, изглежда
ми надежден, имат кучило на 2,5 месеца чудни
песове, а него къде мога да проверя ?

Общи условия

Активация на акаунт