ЛЮБИТЕЛИ НА КУЧЕТА - 46 тема

• 35 891
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Аз да питам, за зъбите нещо, ако е избил новия зъб,а старият си стои,колко време да изчакам да падне сам и ако не падне,да го водя да му го вадят? Единия кучешки е избил от вътрешната страна, показал се е вече и си стоят и двата. Чудя се какво да гризе,защото кокала все назад го дъвче, а с предните и кучешките не.

Анчето,блазе ти за всички мъници!;) Как се оправяш,не знам!  Joy

Карен, представям си как ви е строявало кучето в редичка, трябва клипче да му направиш! Crazy

# 601
  • София
За големите кучета дозата не е точно на килограм, за малките повечето препарати са 0,4мл за до 4 кг. И аз редувам с Адвантикс, но сега отдавна не съм слагала нищо. Адвокейт уж го дават и против кърлежи. Но кърлежите и бълхите са мутанти  #Crazy

"Адвокейт" е само за ушни кърлежи  Tired

·٠●Bed●●of●●Roses●٠·, докъм годинка трябва да падне, давай повече твърди неща за гризане. Пинчерите често задържат зъбки, на Джесика й вадиха един, но съвпадна с кастрацията и не знам как ги вадят по принцип.

# 602
А с два зъба на едно място пречи ли му да си ходи определено време? newsm78
Най-много жената да не га харесва вече!  Joy

# 603
Дават Адвокейт срещу три вида кърлежи не е само срещу краста.

А за справянето с дребусите - все има нещо за вършене ама съм свикнала.
За зъбките вземи един огромен кокал, някой джолан и го опечи или свари, но не много чак да е мек и дай на кучо да стърже по него. Възможно е да разклати зъбчето така. За някой кучовци се налага зъбчето да се махне на 6 м, други до годинката не е фатално ако се изчака. Или му направи снимка да се види подредбата на зъбите или иди при вета да каже, но съм се убедила, че много ветеринари не вземат правилното решение, а даже понякога вадят постоянен зъб вместо млечен  #Crazy

И аз имам фобия от кърлежите. Имахме едни бездомни дето спяха под балкона. Напълниха с кърлежи и само да прибягат моите закачаха по няколко. Отврат направо и както спях в съня си се събудих от странно усещане и в един момент мозъка ми асимилира, че нещо ме лази. Веднага отворих очи - кърлеж по рамото ми..  Явно кучетата понеже са накапани с всякакви отрови по тях не се е закачил, а паднал и търси нова плячка. Аз като откачих и пак накапах кучовците и половината направиха алергична реакция едва ги оправих, а с бременните беше по-тежко ... Sad

п.п. Сега видях, че котешкия Адвокейт е действащ само срещу ушни кърлежи и сигурно от там е объркването. Кучешкият е широкоспектърен.

Последна редакция: чт, 13 фев 2014, 22:40 от Ancheto

# 604
Ние миналата година бяхме с каишка Kiltix и... може и да е било чист късмет, но цяло лято нямахме нито един забит кърлеж... Тази година мисля също да сложа такава и евентуално Frontline Combo.  Simple Smile

# 605
  • София
А с два зъба на едно място пречи ли му да си ходи определено време? newsm78
Най-много жената да не га харесва вече!  Joy

hahaha

Известно време не му пречи, но трябва да се махне  Peace

Анчето, в тази табличка така пише за кърлежите, обаче върху кутиите е съвсем друго  Simple Smile Специално четох за най-дребните онзи ден като бяхме на ваксина.

# 606
Ще го изчакам известно време значи да си ходи с два зъба. Иначе кокали дъвче,ама все ги наглася на задните, с предните нищо не прави.  Simple Smile

А каишката само на разходка ли я слагате или и в къщи си стоят с противопаразитните нашийници?

Днес изяде света...дневната дажба,супа от на малкия с хляб, ябълка ръфа едно резенче и до преди малко скачаше като пружина пред мивката да си проси още!  Mr. Green

# 607
Привет!
Ходихме при вет. и ни даде витамини ... Чета ви за зъбите .. ами Дара нищо не е сменяла или ...  newsm78  да не съм видяла ли хехех

# 608
  • София
Привет!
Ходихме при вет. и ни даде витамини ... Чета ви за зъбите .. ами Дара нищо не е сменяла или ...  newsm78  да не съм видяла ли хехех

Дребните ги сменят между 3,5 и 6 месеца и всички зъбки трябва да са поникнали на 8-9 месеца. При по-едрите породи това става по-бързо. Явно просто не си обърнала внимание, то докато не намериш зъб на пода или не погледнеш в устата и не видиш, че липсва - няма по какво да се ориентираш  Simple Smile

# 609
Деси, ами не знам със сигурност понеже нямам опаковка при мен. Гледах от нета какво пише. Аз си ги купувам от ветеринарна аптека понеже там излиза доста по-евтино отколкото в клиниките.

# 610
Момичета, много ви благодаря  за подкрепата и съветите. Сега тръгваме отново към Виноградец и   околните села и дано да намерим нашето момченце.

# 611
  • София
Задържан зъб трябва да се смени или извади до 6 месец, защото
ще изкриви идващия на негово място, то е също като при децата.  Wink
И аз слагам Килтикс всяка година, кърлеж никога не е хващала,
но бълхите миналото лято бяха напаст... Кърлежа от тази седмица
не го броя, защото в момента е без каишка кучето. Чакам поне
средата на март да стане за да действа до средата на септември.
Зимата не слагам нищо, защото няма паразити, тази година е
изключение това твърде топло време.

# 612
Абе и аз май съм най-доволна от каишка. Миналата пролет си бяхме на село цялата фамилия заради великден, че и рожденничка бях. Машка с нас естествено. Ходихме да я разахождаме и в последствие разбрах, че от там са минали овцете и козите на селото. Седнахме си вечерта навън, аху иху, по едно време нещо все ми се струва че ме лази, почесвам си се аз, то пак чавръка. Поглеждам на карака ми лази кърлеж! Минах през банята, мама ходи да тръска дрехите, по едно време и ММ започва да се почесва, поглежда и по него лази  Shocked! А тя Маша понеже все край нас се върти и вре, та те от нея скочили на нас!! Викам няма да е тя ами да палим колата и да се прибираме в града и се прибрахме посред нощите. Влизаме у нас тя докато направи едно кръгче и те паднаха няколко от нея!! Ужас! Оставихме я да преспи на двора, а ние се оглеждахме и къпахме и тримата до малките часове. Сутринта станах рано, че то сън не ме хвана, грабнах гребена и аз реша, те падат, ама падат ви казвам в промишлени количества.. отвратителна история.. едни дербни бях и половината направо хербаризирани, а другата половина със забавени движения, явно о т каишката или от фронтлайна. Ресала съм цял ден докато в родължение на час не падна нищо вече.. после отварях тоя китеник да гледам няма ли по нея закачен, но нямаше..Оффффф много дълго стана  Rolling Eyes

# 613
  • Sofia
Бьорн е с капки фронтлайн, още е малък за каишка. Хубавото е, че е беличък и ако се закачи гадина лесно се вижда.  Laughing

Скрит текст:
Преди 2г. една сутрин като водих  малчо на градина, клекнах пред портата да му закопчея якенцето и видях нещо черничко на вратлето му, помислих за боклуче и бутнах, но не падна.
Сетих се че е кърлеж и вместо на градина обратно в колата и при джипито да го вади.

# 614
На моите кърлежи не съм хващала, но за сметка на това бълхи бол, голямо къпане мазане и чистим за максимум седмица и пак намирам, ама то щото на съседа котката там се мота та за това и незнам как но булончо милия все той потърпевш, другите нямат, ама нали той най близо до земята та се качат по него най вече ММ взе да му вика бълхурко. Слагахме каишка, направи алергична реакция докато разберем, че е от нея пак зор, махнахме я и до там. Сега къпя с един препарат дето третират овцете за кърлежи и май и тази година ще сме така.

Общи условия

Активация на акаунт