ЛЮБИТЕЛИ НА КУЧЕТА - 46 тема

• 35 837
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
  • На един клон
Там съм, бре.  Hug
Но си предпочитам форума.
Не случайно са измислени никнеймовете.

# 76
Там съм, бре.  Hug
Но си предпочитам форума.
Не случайно са измислени никнеймовете.
Не те виждам на клона за това питам  Joy

# 77
  • Балчик
Е това много сладко обяснение  Joy

hahaha Joy

# 78
О, колко тежко, малката е била прекрасна. Да почива в мир малката душичка  Heart Eyes Cry

Има един лаф, който си казват ветеринарите помежду си: " Докторите пазят хората, а ветеринарите цялото човечество!"

Задължително направете всички изследвания, които казват ветеринарите - те са много по-наясно с рисковете и начините на заразяване!!! Съвет с хуманен лекар също е задължителен.

Нинждата Лили е супер!!! Хихи, сетих се като гледахме първите филми с карате и как се захласвахме по летящите в "Холгин дон"(бе така ли се пише не знам). Лили май е от тяхната школа ама е усъврешнствала смъртоносния удар "северно сияние" (зашеметяващ удар включващ зъби, четири лапи и опашка)  Sunglasses

Вкъщи всички предни лапички стискат по палец и чакаме добри новини!

# 79
Ноктите се преглеждат задължително на 2 седмици, а при бебетата всяка седмица.

При дребните породи се използва специална малка ножичка за нокти, големите са неудобни и може да нараните пръстчето.

Ако кучето е от по-едра порода тогава може да ползвате различните видове клещи за нокти.
Много е важно клещите или ножичката да са много остри и да режат бързо и плавно, а не чак след като стиснат нокътя да го отрязват. Ако ножичката стиска тогава кучето усеща дразнене и може да се стресне не от болка, а от самото дразнене и даже изпадат в паника някой.

Никога не пропускайте ноктите на палците на предните лапи и ако има и на задните лапи!
Ето една снимка:

# 80
Анчето,благодаря!   bouquet

# 81
  • София
Момичета, благодаря за палците!  Hug

# 82
  • Пловдив
Аз срам не срам ще си призная,че никога не съм рязала ноктите на Тайра Embarassed
При първия преглед при вета го помолих да и ги изреже,но той ми каза,че по време на разходките те ще се изтъркат сами.Така и стана.Погрешно ли е това newsm78

# 83
  • София
Деси, съжалявам за кучи.... Дано всичко е наред с детенце!
Нокти съм рязала с обикновена ножица само на палците, защото нямам такава. Но и нинджата стои мирно при подобни манипулации. Много е важно да се реже преди розовата част (живеца), иначе боли.
Анче, много добър кратък фото курс за рязане на нокти Simple Smile
melani14, не, ако наистина са изтъркани (то си личи), няма нужда да бъдат рязани. Това е по-добрия вариант, значи, че кучето е разходено Simple Smile Гледай само ако има пети пръст, там да се изрязват.

# 84
  • Пловдив
Ох Малко сладко коте,камък ми падна от сърцето,пак си помислих,че нещо съм объркала  bouquet
Изтъркани са перфектно,Тайра обожава разходките,аз също Simple Smile
Но петия не сме пипали EmbarassedТой е малко по дълъг и не е изтъркан.Ето повод да се видя скоро с вета Joy

# 85
Извадихне зъба, като излезе от упойка хапна малко млекце сега спим ама сме ок  Simple Smile

# 86
  • София
Момичета, дойдоха резултатие от патологията на Джесика. Не е носител на Ауески, имала е много тежък менингит с гноен джоб в мозъка, най-вероятно следствие от прекарания инсулт. Не се налагат изследвания на детето, защото се предава само от човек на човек.

Благодаря на всички за подкрепата  Hug

# 87
Деси, радвам се,че поне за детето няма сега да имаш грижи. Hug
Тони-мама, аз скоро гледах едно предаване  за кучета и как от малки им търкаха зъбките с четки. Някой прави ли го на кучето,миенето на зъбите?

# 88
  • Балчик
Деси, добри новини за детенцето.
А Джеси на колко години беше?

# 89
Деси, олекна ми за дечко  Hug А защо е прекарала кучинка инсулт казаха ли?

Извинявам се, че пропуснах да кажа някой уточнения за ноктите.

Някой кучета изпиляват почти до живеца ноктите си при ходене, риене, ровене и игра. В зависимост от походката може някой нокът да остане малко издължен, а останалите къси. Важно е всички нокти да са равни и еднакво дълги. Петият пръст също се подрязва, защото той не може да се изтърква при ходене. От всички нокти на пръстите дори да има само един дълъг е важно да бъде подравнен, защото той пречи и променя походката на кучето и изкривява лапичката. (все едно да ходим с гуменка на единия крак и обувка с токче на другия )

Някой знае ли кой ни отмъкна лентичките и шаренийките в подписите? Или телевизора ми е ...за музея?

Палците имаха ли ефект?

Общи условия

Активация на акаунт